Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δημοπράτηση τηλεοπτικών αδειών: Ας θυμηθούμε αυτό που είπε ο Εκο

Σχο­λιά­ζει ο Ηρα­κλής Κακα­βά­νης //

Σε εξέ­λι­ξη από το πρωί η δια­δι­κα­σία δημο­πρά­τη­σης των 4 τηλε­ο­πτι­κών αδειών με ουσια­στι­κό δια­κύ­βευ­μα το ξανα­μοί­ρα­σμα της πίτας προς όφε­λος των «νέων τζα­κιών» και η δημιουρ­γία ενός πιο φιλι­κού τηλε­ο­πτι­κού περι­βάλ­λο­ντος για την κυβέρνηση.

Για το λαό και την ενη­μέ­ρω­σή του, τίπο­τα δε θα αλλά­ξει, θα συνε­χί­σουν να είναι μηχα­νι­σμοί χει­ρα­γώ­γη­σης, να αλλο­τριώ­νουν, να κατευ­θύ­νουν να «υφαί­νουν» πέπλο για να κρύ­ψουν κάθε βρω­μιά και αδι­κία αυτού του συστήματος.

Σήμε­ρα μόνο οι ηλί­θιοι κάνουν δικτα­το­ρί­ες με τανκς αφού υπάρ­χει η τηλεόραση

Τα κανά­λια, όποιος και αν είναι ο ιδιο­κτή­της του (Σαβ­βί­δης, Αλα­φού­ζος, Βαρ­δι­νο­γιάν­νης, Μαρι­νά­κης) ταυ­τό­χρο­να με την εξυ­πη­ρέ­τη­ση του επι­μέ­ρους συμ­φέ­ρο­ντος του ιδιο­κτή­τη τους, θα υπη­ρε­τούν τη διαιώ­νι­ση του συστή­μα­τος. Για να αλλά­ξει το περιε­χό­με­νο των τηλε­ο­πτι­κών σταθ­μών θα πρέ­πει να υπάρ­ξει πραγ­μα­τι­κή αλλα­γή ιδιοκτησίας.

Αλλά και για τους εργα­ζό­με­νους στα (νέα) κανά­λια δεν θα υπάρ­ξει τίπο­τε θετι­κό. Θα συνε­χί­σουν να δου­λεύ­ουν εντα­τι­κά και με χαμη­λούς μισθούς. Οσο για τους εργα­ζό­με­νους των κανα­λιών που δε θα πάρουν άδεια, θύμα­τα του αντα­γω­νι­σμού και των κινή­σε­ων τακτι­κής των ιδιοκτητών.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο