Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η τουρκική κυβέρνηση μπλόκαρε τον Λατούφ

Επι­μέ­λεια Ηρα­κλής Κακα­βά­νης //

Η τουρ­κι­κή κυβέρ­νη­ση έχει μπλο­κά­ρει την πρό­σβα­ση στο blog του σκι­τσο­γρά­φου Carlos Latuff, ο οποί­ος είναι γνω­στός για την αρι­στε­ρή, αντι­κα­πι­τα­λι­στι­κή και αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κή στά­ση του απέ­να­ντι στις παγκό­σμιες εξε­λί­ξεις και ιδιαί­τε­ρα οξύς με τις γελοιο­γρα­φί­ες ενα­ντί­ον του Ερντο­γάν και της πολι­τι­κής του.

Αυτό συμβαίνει όταν προσπαθεί κάποιος από την Τουρκία να επισκεφτεί το μπλοκ του Λατούφ

Αυτό συμ­βαί­νει όταν προ­σπα­θεί κάποιος από την Τουρ­κία να επι­σκε­φτεί το μπλοκ του Λατούφ

Ο Latuff ενη­με­ρώ­θη­κε για το μπλοκ σε ένα μήνυ­μα ηλε­κτρο­νι­κού ταχυ­δρο­μεί­ου στο WordPress, την πλατ­φόρ­μα που φιλο­ξε­νεί το blog του συγ­γρα­φέα, όπου ανα­φέ­ρε­ται ότι η κυβέρ­νη­ση έχει απο­φα­σί­σει να κάνει το χώρο απρό­σι­το για όποιον προ­σπα­θεί να έχει πρό­σβα­ση από το τουρ­κι­κό έδαφος.

Το 2014 Ο Λατούφ παίρνοντας ως θέμα τον Γιουσούφ Γερκέλ-ακόλουθο του πρωθυπουργού που κλώτσησε μεταλλωρύχο κατά την επίσκεψη του Ερντογάν στην Σόμα, σχεδίασε αυτό το σκίτσο με τον υπότιτλο «αυτή είναι η εικόνα που πραγματικά θα θέλαμε να δούμε»

Το 2014 Ο Λατούφ παίρ­νο­ντας ως θέμα τον Γιου­σούφ Γερ­κέλ-ακό­λου­θο του πρω­θυ­πουρ­γού που κλώ­τση­σε μεταλ­λω­ρύ­χο κατά την επί­σκε­ψη του Ερντο­γάν στην Σόμα, σχε­δί­α­σε αυτό το σκί­τσο με τον υπό­τι­τλο «αυτή είναι η εικό­να που πραγ­μα­τι­κά θα θέλα­με να δούμε»

 

Ο δικηγόρος Ταχίρ Ελτσί πυροβολήθηκε εν ψυχρώ, μπροστά στην κάμερα, κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών. Ο Λατούφ αποτύπωσε την «ουσία» της εν ψυχρώ δολοφονίας , υποδεικνύοντας τον ηθικό αυτουργό

Ο δικη­γό­ρος Ταχίρ Ελτσί πυρο­βο­λή­θη­κε εν ψυχρώ, μπρο­στά στην κάμε­ρα, κατά τη διάρ­κεια ανταλ­λα­γής πυρών. Ο Λατούφ απο­τύ­πω­σε την «ουσία» της εν ψυχρώ δολο­φο­νί­ας , υπο­δει­κνύ­ο­ντας τον ηθι­κό αυτουργό

latuff5

 

latuff2

 

latuff1

 

latuff4

Και μια παλαιό­τε­ρη σχε­τι­κή ανάρ­τη­ση ΕΔΩ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο