Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φασίστες και ΝΑΤΟ, το ίδιο συνδικάτο

Γρά­φει ο Νίκος Μότ­τας //

Το νέο «σόου» των Ναζί της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης Χρυ­σή Αυγή στη Βου­λή δεν προ­κα­λεί ασφα­λώς καμία έκπλη­ξη. Η κοι­νο­βου­λευ­τι­κή παρου­σία άλλω­στε των χρυ­σαυ­γι­τών είναι άρρη­κτα συν­δε­δε­μέ­νη με τον ψευ­το­τσα­μπου­κά, τις ύβρεις και τις απει­λές. Η ουσία δεν βρί­σκε­ται στο επει­σό­διο καθε­αυ­τό, αλλά στην προ­σπά­θεια των Ναζί να παρα­στή­σουν τους «αντι­ΝΑ­ΤΟϊ­κούς» και τους «αντι-ιμπε­ρια­λι­στές»! Αφού ξέρα­σαν το ρατσι­στι­κό τους δηλη­τή­ριο ενά­ντια σε πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες, οι χρυ­σαυ­γί­τες βου­λευ­τές έστη­σαν άλλη μια «υπερ­πα­τριω­τι­κή» φαρσοκωμωδία.

Διό­τι μόνο ως μαύ­ρη φαρ­σο­κω­μω­δία μπο­ρεί να θεω­ρη­θεί το «αντι-ιμπε­ρια­λι­στι­κό» θέα­τρο των Ναζί. Μόνο ως κακό­γου­στο ανέκ­δο­το μπο­ρεί να εκλη­φθεί η δήθεν αντι­ΝΑ­ΤΟϊ­κή ρητο­ρι­κή των χρυ­σαυ­γι­τών βου­λευ­τών που χαρα­κτή­ρι­σαν «προ­δο­σία και ξεπού­λη­μα» την εμπλο­κή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με πρό­σχη­μα την μετα­να­στευ­τι­κή-προ­σφυ­γι­κή κρί­ση. Με αφορ­μή, λοι­πόν, αυτά να θυμή­σου­με ορι­σμέ­να πράγματα:

  1. Η Χρυ­σή Αυγή, αυτό το ναζι­στι­κό-εγκλη­μα­τι­κό μόρ­φω­μα, εκφρά­ζο­ντας τμή­μα­τα του εγχώ­ριου Κεφα­λαί­ου, έχει ως στρα­τη­γι­κή επι­λο­γή την θέση της χώρας στις ιμπε­ρια­λι­στι­κές ενώ­σεις (ΕΕ, ΝΑΤΟ). Οι «έλλη­νες εθνι­κι­στές»- όπως αρέ­σκο­νται να αυτο­α­πο­κα­λού­νται- είναι πιστοί στην ευρω­α­τλα­ντι­κή συμ­μα­χία. Να τι ομο­λο­γού­σε ο ίδιος ο φύρερ της χρυ­σαυ­γί­τι­κης συμ­μο­ρί­ας Μιχα­λο­λιά­κος σε τηλε­ο­πτι­κή του συνέντευξη:

  1. Οι Ναζί χρυ­σαυ­γί­τες είναι τόσο «πατριώ­τες» ώστε να ταυ­τί­ζουν το «έθνος» με το… ΝΑΤΟ και τις ιμπε­ρια­λι­στι­κές επι­διώ­ξεις. Ευρω­βου­λευ­τής της ναζι­στι­κής οργά­νω­σης άλλω­στε είναι ένας πρώ­ην επι­τε­λάρ­χης του ΝΑΤΟ, ο αντι­στρά­τη­γος Γ.Επιτήδειος. Να τι απα­ντού­σε ο ίδιος στην ερώ­τη­ση αν «η παρα­μο­νή μας στο ΝΑΤΟ εξυ­πη­ρε­τεί το έθνος» (συνέ­ντευ­ξη στις 22 Μάη 2014):

«Βεβαί­ως. Άλλω­στε εάν δεν το εξυ­πη­ρε­τού­σε δε θα γινό­μα­σταν μέλος του, όπως γνω­ρί­ζε­ται το ΝΑΤΟ στα πλαί­σια της αρχής της συλ­λο­γι­κής άμυ­νας η οποία προ­βλέ­πε­ται από το άρθρο 5 της συν­θή­κης του το ΝΑΤΟ είναι υπο­χρε­ω­μέ­νο να προ­στα­τεύ­ει κάθε μέλος του από επί­θε­ση που εκδη­λώ­νει ενα­ντί­ον κάποιου μέλους μια τρί­τη χώρα. Το ίδιο ίσχυε και εξα­κο­λου­θεί να ισχύ­ει και σήμε­ρα για την χώρα μας. Η ουσία της σχέ­σε­ως αυτής δεν έχει μετα­βλη­θεί στην σημε­ρι­νή επο­χή παρά το γεγο­νός ότι το ΝΑΤΟ πολ­λές φορές φαί­νε­ται ότι ακο­λου­θεί η και στην πραγ­μα­τι­κό­τη­τα ακο­λου­θεί μια πολι­τι­κή δια­φο­ρε­τι­κή από αυτή που ακο­λου­θού­σε κατά την επο­χή του ψυχρού πολέ­μου. Όμως λόγω του ότι είμα­στε μέλη αυτής της συμ­μα­χί­ας και στα πλαί­σια της εφαρ­μο­γής της αρχής της ομο­φω­νί­ας, σύμ­φω­να με την οποία ουδε­μία από­φα­ση λαμ­βά­νε­ται από το ΝΑΤΟ εάν δε συμ­φω­νή­σουν όλα τα μέλη του, έχου­με την δυνα­τό­τη­τα να προ­α­σπί­σου­με εφό­σον θέλου­με τα εθνι­κά μας συμ­φέ­ρο­ντα εντός της συμ­μα­χί­ας».

Σε άλλο δε σημείο της συνέ­ντευ­ξης του ο χρυ­σαυ­γί­της ευρω­βου­λευ­τής αναφέρει:
«Εφό­σον είμα­στε μέλος μια συμ­μα­χί­ας οφεί­λου­με να είμα­στε συνε­πείς στις υπο­χρε­ώ­σεις που έχου­με απέ­να­ντι στα πλαί­σια της συμ­μα­χί­ας αυτής. Εάν αυτό δε συμ­βεί δεν εξυ­πη­ρε­τού­νται τα εθνι­κά μας συμφέροντα».

Για όσους τυχόν δεν κατά­λα­βαν, οι Ναζί μας λένε το εξής: τα συμ­φέ­ρο­ντα της χώρας ταυ­τί­ζο­νται με αυτά των ιμπε­ρια­λι­στών, γι’ αυτό και πρέ­πει να είμα­στε συνε­πείς στις ΝΑΤΟϊ­κές μας υπο­χρε­ώ­σεις, άσχε­τα αν καμιά φορά παρι­στά­νου­με τους «υπερ­πα­τριώ­τες αντι-ιμπε­ρια­λι­στές» για ξεκάρφωμα…

  1. Αν οι παρα­πά­νω ομο­λο­γί­ες πίστης των χρυ­σαυ­γι­τών στο ΝΑΤΟ δεν σας έφτα­ναν, υπάρ­χει και τρί­τη. Τι θέση θα έπρε­πε να πάρει η Ελλά­δα, χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, στο ουκρα­νι­κό ζήτη­μα όταν της ζητή­θη­κε από την συμ­μα­χία να στεί­λει τέσ­σε­ρα πολε­μι­κά αερο­σκά­φη; Θα μπο­ρού­σε να αρνη­θεί στο ΝΑΤΟ, χάρην των σχέ­σε­ων της με τη Ρωσία, ή όχι; Παρα­θέ­του­με αυτού­σια την απά­ντη­ση υπο­ψη­φί­ου ευρω­βου­λευ­τή (Γαλε­ος) της ναζι­στι­κής οργά­νω­σης σε τηλε­ο­πτι­κή συνέ­ντευ­ξη του:

«Κοι­τά­χτε, όλα είναι δυνα­τά. Βέβαια, εφό­σον είναι δυνα­τό, είμα­στε θα έλε­γα και υπο­χρε­ω­μέ­νοι να στεί­λου­με.Το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι κάποιο άλλο. Ότι όταν το ΝΑΤΟ θέλει κάτι από εμάς τους το δίνου­με χωρίς ποτέ να ζητή­σου­με αντάλ­λαγ­μα(…) Από τη μια είναι δύσκο­λο να αρνη­θείς. Μια σωστή και ανε­ξάρ­τη­τη πολι­τι­κή όμως λέει ότι θα έπρε­πε να κρα­τή­σεις μια ουδέ­τε­ρη στά­ση απέ­να­ντι και στις δύο χώρες. Βέβαια, όταν λέμε ανή­κο­μεν στο ΝΑΤΟ, ανή­κο­μεν στη Δύση, δεν μπο­ρού­με να κρα­τή­σου­με αυτή την πολι­τι­κή. Έστω όμως και σε αυτό το σημείο θα μπο­ρού­σα­με να έχου­με μια ελλη­νι­κή πολι­τι­κή που να στη­ρί­ζει την Ελλά­δα και να πάρει κάποια ανταλλάγματα».

Ανή­κο­μεν στο ΝΑΤΟ, ανή­κο­μεν στη Δύση, μας λένε οι χρυ­σαυ­γί­τες! Και, ενδε­χο­μέ­νως, θα μπο­ρού­σα­με να συμ­με­τά­σχου­με και σε ιμπε­ρια­λι­στι­κές πολε­μι­κές επι­χει­ρή­σεις αν μας ζητη­θεί, αρκεί να πάρου­με κάποιο «αντάλ­λαγ­μα». Να λοι­πόν πως παζα­ρεύ­ουν την «εθνι­κή ανε­ξαρ­τη­σία» και «εθνι­κή αξιο­πρέ­πεια» οι φασί­στες- βγά­ζο­ντας τες στο ιμπε­ρια­λι­στι­κό παζά­ρι των «ανταλ­λαγ­μά­των» με τους φονιά­δες των λαών.  Πάντα, βέβαια, για το καλό του εγχώ­ριου κεφα­λαί­ου που οι σύγ­χρο­νοι ταγ­μα­τα­σφα­λί­τες υπηρετούν.

  1. Όποιος μελε­τή­σει τις εξε­λί­ξεις από το τέλος του Β’ Παγκο­σμί­ου Πολέ­μου (1945) έως την ίδρυ­ση του ΝΑΤΟ (1949) θα δει πως την ιμπε­ρια­λι­στι­κή βορειο­α­τλα­ντι­κή συμ­μα­χία την συν­δέ­ει ομφά­λιος λώρος με τα απο­μει­νά­ρια του γερ­μα­νι­κού ναζι­στι­κού καθε­στώ­τος. Άλλω­στε, τόσο το χιτλε­ρι­κό καθε­στώς (το οποίο θαυ­μά­ζουν οι χρυ­σαυ­γί­τες) όσο και οι δυνά­μεις που οδή­γη­σαν στην σύστα­ση του ΝΑΤΟ δια­πνέ­ο­νταν από ένα κοι­νό αίσθη­μα: τον αντι­κομ­μου­νι­σμό και το μίσος απέ­να­ντι στην Σοβιε­τι­κή Ένωση.

hitler

Έτσι, για παρά­δειγ­μα, βρί­σκου­με τον στρα­τη­γό Άντολφ Χεού­σιν­γκερ, αρχη­γό των ενό­πλων δυνά­με­ων της ναζι­στι­κής Γερ­μα­νί­ας στον πόλε­μο, να ανα­λαμ­βά­νει αρκε­τά χρό­νια μετά (1961–1964) πρό­ε­δρος της στρα­τιω­τι­κής επι­τρο­πής του ΝΑΤΟ.

Βρί­σκου­με, επί­σης, τον αντι­στρά­τη­γο Χανς Σπί­ντελ της ναζι­στι­κής στρα­τιω­τι­κής μηχα­νής να θητεύ­ει, μετα­πο­λε­μι­κά, ως ανώ­τα­τος διοι­κη­τής των χερ­σαί­ων δυνά­με­ων του ΝΑΤΟ στην κεντρι­κή Ευρώ­πη (1957–1963). Άλλο ένα παρά­δειγ­μα απο­τε­λεί και ο δόκτωρ Έμπερ­χαρντ Τάου­μπερτ, άλλο­τε έμπι­στος του Γκέ­μπελς στο υπουρ­γείο προ­πα­γάν­δας των Ναζί, που μετα­πο­λε­μι­κά διο­ρί­στη­κε σύμ­βου­λος στο τμή­μα «ψυχο­λο­γι­κού πολέ­μου» του ΝΑΤΟ!

Έχου­με και λέμε, λοιπόν:

― οι υμνη­τές του ξενό­δου­λου δικτά­το­ρα Μεταξά,

― οι θαυ­μα­στές του Χίτλερ και του Μου­σο­λί­νι, των SS και της Γκεστάπο,

― οι πολι­τι­κοί από­γο­νοι των γερ­μα­νο­τσο­λιά­δων και των ταγ­μα­τα­σφα­λι­τών της Κατοχής,

― οι απο­λο­γη­τές του βαθέ­ως μετεμ­φυ­λια­κού ελλη­νι­κού κρά­τους που έβα­λε τη χώρα στο ΝΑΤΟ και προ­σκύ­νη­σε αμε­ρι­κα­νούς και ευρω­παί­ους ιμπεριαλιστές,

― τα πολι­τι­κά τέκνα του δικτά­το­ρα Παπα­δό­που­λου και της αμε­ρι­κα­νο­κί­νη­της Χούντας,

― οι υπέρ­μα­χοι μιας στρα­το­κρα­τού­με­νης Ελλά­δας που, σαν επί­δο­ξοι «ντί­λερς» οπλι­κών συστη­μά­των, αντι­δρούν στη μεί­ω­ση των υπέ­ρο­γκων αμυ­ντι­κών δαπανών,

παρι­στά­νουν σήμε­ρα τους «αντι-ιμπε­ρια­λι­στές», βγαί­νο­ντας στα κερα­μί­δια για την βαθύ­τε­ρη εμπλο­κή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο! Τι σχέ­ση μπο­ρεί να ‘χει η ναζι­στι­κή-φασι­στι­κή Χρυ­σή Αυγή με τα γνή­σια αντι-ιμπε­ρια­λι­στι­κά, αντι-ΝΑΤΟϊ­κά αισθή­μα­τα του ελλη­νι­κού λαού; Απά­ντη­ση: Καμία!

Ο φασι­σμός, ως ο πιο ωμός, πιο κατα­πιε­στι­κός, πιο θρα­σύς και δόλιος καπι­τα­λι­σμός (Μπρεχτ) δε μπο­ρεί παρά να έχει άρρη­κτη ιδε­ο­λο­γι­κή συγ­γέ­νεια με τον ιμπε­ρια­λι­σμό, άσχε­τα με τις κατα και­ρούς μεταμ­φιέ­σεις του.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο