Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ανοιχτό Κάλεσμα Συμμετοχής στην Έκθεση Φωτογραφίας «Η Γυναίκα στα χρόνια της κρίσης…»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έκθε­ση Φωτο­γρα­φί­ας «Η Γυναί­κα στα Χρό­νια της Κρίσης…»

Dead Line απο­στο­λής φωτο­γρα­φιών, 25 Μαρ­τί­ου 2016

Στο πλαί­σιο του 2ου φεστι­βάλ Αλλη­λεγ­γύ­ης για το «Σπί­τι των Γυναι­κών» στην Αθή­να, θα γίνει Έκθε­ση Φωτο­γρα­φί­ας, σε Ψηφια­κή και Πραγ­μα­τι­κή μορ­φή, με θέμα: «Η Γυναί­κα στα Χρό­νια της Κρί­σης…». Το Φεστι­βάλ θα γίνει το Σάβ­βα­το 2 Απρι­λί­ου 2016, στο Ελεύ­θε­ρο Αυτο­δια­χει­ρι­ζό­με­νο Θέα­τρο Εμπρός. (Ρήγα Παλα­μή­δη 2, Ψυρρή).

Οι ενδιαφερόμενες/οι για την Ψηφια­κή Έκθε­ση, που θα προ­βλη­θεί μέσω οθό­νης, στη διάρ­κεια του Φεστι­βάλ, στέλ­νουν τις φωτο­γρα­φί­ες τους, στα 2 e‑mails [email protected], [email protected], με θέμα:

Έκθε­ση Φωτο­γρα­φί­ας «Η Γυναί­κα στα Χρό­νια της Κρί­σης…», έως 10 φωτο­γρα­φί­ες, το πολύ. Οι φωτο­γρα­φί­ες τοπο­θε­τού­νται σε μαύ­ρο κάδρο, σε όποια ανα­λο­γία, σε σχέ­ση με το πλαί­σιο, επι­λέ­ξει η/ο δημιουρ­γός τους. Οι λεζά­ντες βρί­σκο­νται κάτω απ΄ τις φωτο­γρα­φί­ες, στα Ελλη­νι­κά ή στη γλώσ­σα της /του δημιουρ­γού και στα Αγγλι­κά, για να είναι κατα­νοη­τές από όλες/όλους. Το format του μαύ­ρου πλαι­σί­ου (landscape) είναι: 1920 x1080, 72dpi. Κατά μήκος της φωτο­γρα­φί­ας, από κάτω, αρι­στε­ρά, είναι δακτυ­λο­γρα­φη­μέ­να: Ο τίτλος, σύντο­μη ανα­φο­ρά στο περιε­χό­με­νό της, αν χρειά­ζε­ται, ημε­ρο­μη­νία λήψης, χώρα, χώρος, περιο­χή, και ονο­μα­τε­πώ­νυ­μο της/του δημιουρ­γού. Στο photoshop η γραμ­μα­το­σει­ρά, προ­σο­χή, να είναι Cambria, Βold, 36pt, για να είναι ευα­νά­γνω­στη και από μακριά η λεζάντα.

Επί­σης, συμπλη­ρώ­νουν τα στοι­χεία Επι­κοι­νω­νί­ας μαζί τους: Ονο­μα­τε­πώ­νυ­μο, Ιδιό­τη­τα, Email, fb /site, Τηλέφωνο/α

Όσες/οι ενδια­φέ­ρο­νται να συμ­με­τά­σχουν και στην Πραγ­μα­τι­κή Έκθε­ση Φωτο­γρα­φί­ας, που θα στη­θεί στο φουα­γιέ του Εμπρός, θα πρέ­πει να το ανα­φέ­ρουν στο e‑mail που θα στεί­λουν. Μπο­ρούν να επι­λέ­ξουν έως και δύο φωτο­γρα­φί­ες, από αυτές που θα στεί­λουν για την ψηφια­κή Έκθε­ση, και να τις φέρουν στο Εμπρός, μια-δυο μέρες πριν τις 2 του Απρί­λη. Θα ειδο­ποι­η­θούν πότε, ακρι­βώς. Τα έργα τους θα τα φέρουν φωτο­τυ­πη­μέ­να σε Α3 μαύ­ρο κάδρο. Μέσα στο κάδρο θα είναι η φωτο­γρα­φία τους, σε όποια ανα­λο­γία, σε σχέ­ση με το πλαί­σιο, επι­λέ­ξουν. Κατά μήκος της φωτο­γρα­φί­ας, από κάτω, αρι­στε­ρά, θα έχουν δακτυ­λο­γρα­φή­σει τον τίτλο, σύντο­μη ανα­φο­ρά στο περιε­χό­με­νό της, αν χρειά­ζε­ται, ημε­ρο­μη­νία λήψης, χώρα, χώρος, περιο­χή, και το ονο­μα­τε­πώ­νυ­μό τους. Οι λεζά­ντες θα είναι γραμ­μέ­νες στα Ελλη­νι­κά ή στη γλώσ­σα της/του κάθε δημιουρ­γού και στα Αγγλι­κά, για να είναι κατα­νοη­τές από όλες/όλους. Στο photoshop, η Γραμ­μα­το­σει­ρά να είναι Cambria, Βold, 36pt.

Θέλου­με να γκρε­μί­σου­με τους φρά­χτες, που δια­χω­ρί­ζουν, στιγ­μα­τί­ζουν και απο­κλεί­ουν τους ανθρώ­πους. Θέλου­με να στεί­λου­με ένα ηχη­ρό μήνυ­μα όσο γίνε­ται πιο μακριά, σπά­ζο­ντας τα σύνο­ρα και τις γεω­πο­λι­τι­κές κατα­στά­σεις… Μας ταξι­δεύ­ει το θέμα: «Η Γυναί­κα στα Χρό­νια της Κρί­σης…», της κρί­σης του πατριαρ­χι­κού καπι­τα­λι­σμού, που βαθαί­νει σ’ ολά­κε­ρο τον κόσμο. Μας ταξι­δεύ­ει να αφου­γκρα­στού­με τη ζωή των γυναι­κών, τη ζωή μας, σε συν­θή­κες πολέ­μου, να δικτυω­θού­με και να παλέ­ψου­με για τη χει­ρα­φέ­τη­ση και την απε­λευ­θέ­ρω­σή μας, σε όλες τις γωνιές της γης…

Παρα­κα­λού­με τις/τους συμ­με­τέ­χο­ντες στην Έκθε­ση να σημειώ­σουν αν επι­τρέ­πουν να χρη­σι­μο­ποι­ή­σου­με τις φωτο­γρα­φί­ες τους σε καρτ ποστάλ αλλη­λεγ­γύ­ης για τη δημιουρ­γία του Σπι­τιού των Γυναι­κών, στις οποί­ες θα ανα­γρά­φο­νται τα στοι­χεία τους! Ευχα­ρι­στού­με τις φίλες και τους φίλους, που συμ­με­τεί­χαν στην Έκθε­ση Φωτο­γρα­φί­ας του 1ου Φεστιβάλ:

https://www.facebook.com/events/942913822428367/,

www.facebook.com/events/155953168106113/163489974019099/

και μας έδω­σαν τη σχε­τι­κή άδεια. Ακό­μη δεν τυπώ­θη­καν οι πρώ­τες κάρ­τες μα είναι μέσα στα σχέ­διά μας!

ΠΡΟΣΟΧΗ! Dead Line απο­στο­λής των φωτο­γρα­φιών, 25 Μαρ­τί­ου 2016

Email επι­κοι­νω­νί­ας: [email protected]

[email protected]

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο