Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΑΣΠΕ: «επιχειρείται να μεταβληθεί ο εν τιμή δημιουργηθείς άνθρωπος σε βοσκηματώδη ύπαρξη»!!!

Γρά­φει ο Ηρα­κλής Κακα­βά­νης //

Θέση στο ζήτη­μα του συμ­φώ­νου συμ­βί­ω­σης πήρε η Ανώ­τα­τη Συνο­μο­σπον­δία Πολυ­τέ­κνων Ελλά­δος ως θεμα­το­φύ­λα­κας του «θεο­ΐ­δρυ­του θεσμού της οικο­γέ­νειας».  «Κατα­δι­κά­ζει όμως το ολί­σθη­μα του Υπουρ­γεί­ου για­τί επι­χει­ρεί νομο­θε­τι­κά να απα­ξιώ­σει και να υπο­βι­βά­σει την ανθρώ­πι­νη φύση, την προ­σω­πι­κό­τη­τα και την αξιο­πρέ­πεια  του ατό­μου και να εκμη­δε­νί­σει τον υψη­λό και θεο­ΐ­δρυ­το θεσμό της οικο­γέ­νειας, που στη­ρί­ζε­ται στο τρί­πτυ­χο (άρρεν + θήλυ + παιδιά)»!!!.

Μαζί με όλα άλλα κατα­δι­κά­ζει και τον πολι­τι­κό γάμο! Το «τρί­πτυ­χο (άρρεν + θήλυ + παι­διά)» παρό­τι στην αθώα του εκδο­χή μπο­ρεί να ερμη­νευ­τεί με την ανα­γκαία (κατά πολ­λούς) βιο­λο­γι­κή σχέ­ση άνδρα – γυναί­κας για την ομα­λή ψυχι­κή και σωμα­τι­κή ανά­πτυ­ξη των παι­διών, στην παρού­σα ανα­κοί­νω­ση θυμί­ζει ένα άλλο τρί­πτυ­χο που στο όνο­μά του λαός και δικαιώ­μα­τα μπή­καν στο γύψο.

Με περίσ­σιο θρά­σος, και επι­κα­λού­με­νη τις 205.000 πολύ­τε­κνες οικο­γέ­νειες που εκπρο­σω­πεί, απευ­θύ­νο­νται στους βου­λευ­τές με μια ανα­κοί­νω­ση που χαρα­κτη­ρί­στη­κε ομο­φο­βι­κή μα στην ουσία της η κατά­πτυ­στη αυτή ανα­κοί­νω­ση παρα­πέ­μπει σε οδυ­νη­ρές στιγ­μές και μισάν­θρω­πες θεω­ρί­ες που ανα­πτύ­χθη­καν τον προη­γού­με­νο αιώ­να. «Με το νομο­σχέ­διο αυτό ολο­κλη­ρώ­νε­ται θεσμι­κά από το Ελλη­νι­κό Κοι­νο­βού­λιο η ανα­τρο­πή της ανθρώ­πι­νης οντο­λο­γί­ας και φυσιο­λο­γί­ας, φαλ­κι­δεύ­ε­ται η ανθρώ­πι­νη αξιο­πρέ­πεια και απε­νο­χο­ποιεί­ται η παρά­χρη­ση των σωμα­τι­κών οργά­νων του ανθρώ­πι­νου είδους και επι­χει­ρεί­ται  να μετα­βλη­θεί ο εν τιμή δημιουρ­γη­θείς άνθρω­πος σε βοσκη­μα­τώ­δη ύπαρξη»!!!.

Και το τρα­γι­κό­τε­ρο όλων είναι ότι δεν έχουν κανέ­ναν ενδοια­σμό να τα πουν δημό­σια για­τί ξέρουν ότι θα βρουν ευή­κοα ώτα.

Το αν θα ψηφί­σει ή όχι κάποιος το Σύμ­φω­νο Συμ­βί­ω­σης είναι ένα θέμα που σε καμιά περί­πτω­ση δε επι­τρέ­πε­ται να μας οδη­γή­σει σε δια­σπο­ρά ή υιο­θέ­τη­ση ρατσι­στι­κών αντι­λή­ψε­ων. Η παγκό­σμια εμπει­ρία είναι οδυνηρή.

Ολό­κλη­ρη η ανακοίνωση:

ΑΝΩΤΑΤΗ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ

Αρ. Πρωτ. 983
Αθή­να,  15/12/2015

Προς
Τους Αξιο­τί­μους κ.κ. Βουλευτές
Μέλη της Διαρ­κούς Επι­τρο­πής Δημό­σιας Διοίκησης,
Δημό­σιας Τάξης και Δικαιοσύνης

Ενταύ­θα

Αξιότιμε/η Κύριε/α Βουλευτά.

Ανα­φο­ρι­κά με το σχέ­διο νόμου «Σύμ­φω­νο Συμ­βί­ω­σης, άσκη­ση δικαιω­μά­των, ποι­νι­κές και άλλες δια­τά­ξεις», που θα συζη­τη­θεί σήμε­ρα στη Διαρ­κή Επι­τρο­πή της Βου­λής της οποί­ας είσθε μέλος, σάς απο­στέλ­λου­με το Δελ­τίο Τύπου που εξέ­δω­σε η ΑΣΠΕ για το θέμα αυτό στις 20/11/2015.

Με εκτί­μη­ση,

Για την ΑΣΠΕ

Ο Πρό­ε­δρος                                                         Ο Γεν. Γραμματέας

Βασί­λειος Θεο­το­κά­τος                                        Εμμα­νου­ήλ Χρυσόγελος

Η ΑΣΠΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΝΕΙΔΙΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΤΟΥ «ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ»  ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Η Ανω­τά­τη Συνο­μο­σπον­δία Πολυ­τέ­κνων Ελλά­δος, που εκπρο­σω­πεί Πανελ­λα­δι­κά τις 205.000 και πλέ­ον πολύ­τε­κνες οικο­γέ­νειες, δια­μαρ­τύ­ρε­ται έντο­να για το επο­νεί­δι­στο Νομο­σχέ­διο «ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ», που προ­ω­θεί στη Βου­λή προς ψήφι­ση το Υπουρ­γείο Δικαιο­σύ­νης, Δια­φά­νειας και Ανθρω­πί­νων Δικαιω­μά­των, με το οποίο προ­τί­θε­ται να επε­κτεί­νει την ισχύ­ου­σα ήδη νομο­θε­σία και στα λεγό­με­να «ομό­φυ­λα ζευγάρια».

Η συγ(Κυβέρνηση), μη μπο­ρώ­ντας να αντι­στα­θεί, συμ­μορ­φώ­νε­ται στις επι­τα­γές της ηθι­κά και πνευ­μα­τι­κά παρα­παί­ου­σας Ευρώ­πης και με το νομο­σχέ­διο αυτό ανα­τρέ­πει καθ’ ολο­κλη­ρία τις αξί­ες, τα ιδα­νι­κά και τις παρα­δό­σεις της Ελλη­νι­κής κοινωνίας

Σύμ­φω­να με τον ορι­σμό του νομο­μα­θούς Ρωμαί­ου Μοδε­στί­νου , ο θεσμός του γάμου απο­τε­λεί: «ανδρός και γυναι­κός συνά­φεια και συγκλή­ρω­ση του βίου δια παντός, Θεί­ου τε και ανθρω­πί­νου δικαί­ου κοινωνία».

Με το νομο­σχέ­διο ο θεσμός του γάμου αντι­με­τω­πί­ζε­ται θεσμι­κά και μόνο ως δικαιο­πρα­κτι­κή ενέρ­γεια που ρυθ­μί­ζει τις σχέ­σεις των μερών και αποϊ­ε­ρο­ποιεί­ται πλήρως.

Με το υπό ψήφι­ση νομο­σχέ­διο μετα­βάλ­λε­ται το τιμιό­τα­το ανθρώ­πι­νο πρό­σω­πο σε χρη­στι­κό αντι­κεί­με­νο και καθί­στα­ται  εμφα­νής η προ­σπά­θειά του να υπο­κα­τα­στα­θεί ο ιερός θεσμός του γάμου με νομι­κές προ­βλέ­ψεις που προ­σπα­θούν να αντι­με­τω­πί­σουν την κακο­δαι­μο­νία του ισχύ­ο­ντος νομι­κού πλαισίου.

Η ΑΣΠΕ δεν απορ­ρί­πτει από την κοι­νω­νία τα άτο­μα εκεί­να που η μη ομα­λή φυσιο­λο­γία του σώμα­τός τους και ενδε­χο­μέ­νως και διά­φο­ρες κοι­νω­νι­κές συν­θή­κες τα οδή­γη­σαν σε πορεία ζωής δια­φο­ρε­τι­κή απ’ αυτή των φυσιο­λο­γι­κών ανθρώ­πων εξαι­τί­ας της γενε­τή­σιας δια­στρο­φής τους.

Κατα­δι­κά­ζει όμως το ολί­σθη­μα του Υπουρ­γεί­ου για­τί επι­χει­ρεί νομο­θε­τι­κά να απα­ξιώ­σει και να υπο­βι­βά­σει την ανθρώ­πι­νη φύση, την προ­σω­πι­κό­τη­τα και την αξιο­πρέ­πεια  του ατό­μου και να εκμη­δε­νί­σει τον υψη­λό και θεοϊ­δρυ­το θεσμό της οικο­γέ­νειας, που στη­ρί­ζε­ται στο τρί­πτυ­χο (άρρεν + θήλυ + παιδιά).

Με το νομο­σχέ­διο αυτό ολο­κλη­ρώ­νε­ται θεσμι­κά από το Ελλη­νι­κό Κοι­νο­βού­λιο η ανα­τρο­πή της ανθρώ­πι­νης οντο­λο­γί­ας και φυσιο­λο­γί­ας, φαλ­κι­δεύ­ε­ται η ανθρώ­πι­νη  αξιο­πρέ­πεια και απε­νο­χο­ποιεί­ται η παρά­χρη­ση των σωμα­τι­κών οργά­νων του ανθρώ­πι­νου είδους και επι­χει­ρεί­ται  να μετα­βλη­θεί ο εν τιμή δημιουρ­γη­θείς άνθρω­πος σε βοσκη­μα­τώ­δη ύπαρξη.

Η ΑΣΠΕ καλεί όλους του Βου­λευ­τές του Ελλη­νι­κού Κοι­νο­βου­λί­ου και τους αρμο­δί­ους Φορείς να μην ενδώ­σουν στην ψήφι­ση του επο­νεί­δι­στου αυτού νομοσχεδίου.

Από το Γρα­φείο Τύπου της ΑΣΠΕ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο