Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ασύλληπτη ρατσιστική βία με την κάλυψη της Λίγκας του Βορρά στην Ιταλία

Όλο και πλη­θαί­νουν γεγο­νό­τα που μας γυρί­ζουν πίσω, στην επο­χή της απο­κτή­νω­σης και του εξαν­δρα­πο­δι­σμού του ανθρώ­που και χτυ­πούν καμπα­νά­κι για το σε ποια κοι­νω­νία οδη­γού­μα­στε αν δεν έχου­με στα­θε­ρό μέτω­πο στις εκδη­λώ­σεις ρατσι­σμού και τους πολι­τι­κούς τους εκφραστές.

Σάλο προ­κά­λε­σε στην πόλη Φολό­νι­κα της κεντρι­κής Ιτα­λί­ας η ρατσι­στι­κή πρά­ξη δύο υπαλ­λή­λων σού­περ μάρ­κετ σε βάρος δύο γυναι­κών Ρομά. Πιο συγκε­κρι­μέ­να, οι δύο υπάλ­λη­λοι έκλει­σαν μέσα σε κλου­βί όπου τοπο­θε­τού­νται οι κάδοι των απορ­ριμ­μά­των δύο γυναί­κες Ρομά, οι οποί­ες λίγη ώρα νωρί­τε­ρα είχαν προ­σπα­θή­σει να βρουν φαγη­τό μέσα στα σκου­πί­δια. Οι υπεύ­θυ­νοι της ασύλ­λη­πτης αυτής πρά­ξης άρχι­σαν να τρα­βούν με το κινη­τό τους τις δυο γυναί­κες που κατα­τρο­μαγ­μέ­νες φώνα­ζαν και ζητού­σαν βοήθεια.

Το γεγο­νός προ­κά­λε­σε σει­ρά αντι­δρά­σε­ων και σε πολι­τι­κό επί­πε­δο, καθώς η Λέγκα του Βορ­ρά προ­σφέρ­θη­κε να καλύ­ψει τα δικα­στι­κά έξο­δα των δύο υπαλ­λή­λων, οι οποί­οι κατη­γο­ρού­νται για στέ­ρη­ση ατο­μι­κής ελευ­θε­ρί­ας και ανα­μέ­νε­ται να παρα­πεμ­φθούν σε δίκη. Το σού­περ μάρ­κετ στο οποίο εργά­ζο­νται απο­φά­σι­σε να τους θέσει σε δια­θε­σι­μό­τη­τα, ενώ το κεντρο­α­ρι­στε­ρό Δημο­κρα­τι­κό Κόμ­μα κατα­δί­κα­σε απε­ρί­φρα­στα το γεγο­νός, τονί­ζο­ντας ότι η δικαιο­σύ­νη πρέ­πει να κάνει απρό­σκο­πτα την δου­λειά της.

Στο μετα­ξύ, το βίντεο, το οποίο είχε αναρ­τη­θεί από τους υπαί­τιους στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης, «κατέ­βη­κε» άμεσα.

Πηγή: ΕΡΤ / ΑΠΕ

(Η φωτο­γρα­φία είναι από ρατσι­στι­κή καμπά­νια των Ιτα­λών φασιστών)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο