Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Δώσε και εσύ μια συνέντευξη στον εαυτό σου!

Γρά­φει ο 2310net //

Προ­χτές έγι­νε κάτι πρω­τό­τυ­πο για τα αθλη­τι­κά δρώ­με­να. Ο σταρ του ποδο­σφαι­ρι­κού ΠΑΟΚ πήρε συνέ­ντευ­ξη από τον εαυ­τό του και τη δημο­σί­ευ­σε στο facebook. Την ιδέα του μιμή­θη­καν και άλλοι, από τον πολι­τι­κό χώρο.

2310 3Αλέ­ξης Τσίπρας: 

Ερ. Είστε ακό­μα Αρι­στε­ρός κύριε Τσίπρα;
Απ. Είμαι κάθε λέξη από το αρι­στε­ρό μνημόνιο

Ερ. Για­τί έχε­τε αθε­τή­σει όλες τις προ­ε­κλο­γι­κές σας υποσχέσεις;
Απ. Δεν τις αθε­τή­σα­με. Η ελπί­δα έρχε­ται, το μέλ­λον ξεκίνησε

Ερ. Τι έχε­τε να πεί­τε στους αγρότες;
Απ. Έχω να τους πω μια κινέ­ζι­κη παροι­μία: Πριν χτυ­πή­σεις το σκύ­λο μάθε το όνο­μα του αφε­ντι­κού του

Ερ. Στους νέους επι­στή­μο­νες που δια­μαρ­τύ­ρο­νται τι έχε­τε να πείτε;
Απ. Έχω να τους πω ένα ποντια­κό ανέκ­δο­το: Πως πέθα­νε ο τελευ­ταί­ος πόντιος επι­στή­μο­νας; Του καρ­φώ­θη­κε μια ιδέα στο μυαλό.

Ερ. Χαχα­χα
Απ. lol

Ερ. Τι έχε­τε να πεί­τε σε όσους σας απο­κα­λούν νέο Ανδρέα Παπανδρέου;
Απ. Οι Ελλη­νί­δες και οι Έλλη­νες, τα τιμη­μέ­να νιά­τα και τα περή­φα­να γηρα­τειά ξέρουν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύ­ει. Απλά έχω υπο­γρά­ψει συμ­βό­λαιο με το λαό για να φέρω την αλλαγή.

2310 2

Βασί­λης Λεβέντης

Ερ. Πώς είναι οι πρώ­τοι μήνες στη Βου­λή κύριε Πρόεδρε;
Απ. Ε πώς να ‘ναι. Σκατά!

Ερ. Οι σχέ­σεις σας με τους άλλους αρχη­γούς πως είναι;
Απ. Ο Τσί­πρας είναι καλό παι­δί, αλλά λίγο βλά­κας ρε παι­δί μου. Ο Κυριά­κος δε μου μιλά­ει από τότε που έστει­λα καρ­κί­νο στα σόγια του.

Ερ. Λένε ότι έχε­τε αλλά­ξει από εκεί­νη την επο­χή. Ισχύει;
Απ. Κοί­τα­ξε να δεις, εγώ ίδιος γρα­φι­κός είμαι. Τα ζώα που δεν με ψηφί­ζαν άλλα­ξαν. Έγι­ναν πιο χαζά κι από μαρού­λια. Τώρα που το σκέ­φτο­μαι βέβαια άλλα­ξα κάτι. Δεν πίνω πια φρα­πέ για­τί δεν έχει στο κυλι­κείο της Βου­λής. Μου έμα­θε ο φίλος μου ο Φλα­μπου­ρά­ρης τον φρέ­ντο εσπρέσσο.

Ερ. Πώς εξη­γεί­τε το γεγο­νός ότι ενώ προ­τεί­νε­τε οικου­με­νι­κή με όλους όσους απο­κα­λεί­τε κλέ­φτες, ενώ ζητά­τε νέο σκλη­ρό μνη­μό­νιο και κυβέρ­νη­ση τεχνο­κρα­τών τύπου Παπα­δή­μου ή Στουρ­νά­ρα, ενώ θαυ­μά­ζε­τε τη Γερ­μα­νία και τη Μέρ­κελ πολ­λοί, ιδιαί­τε­ρα νέοι, σας ψήφι­σαν για αντίδραση;
Απ. Τι να μου πω; Ακό­μα κι εγώ καμιά φορά εντυ­πω­σιά­ζο­μαι για το πόσο ηλί­θιοι είναι αυτοί που με ψηφίζουν.

2310 1

Σταύ­ρος Θεοδωράκης

Ερ. Καλη­σπέ­ρα, καλησπέρα
Απ. Καλη­σπέ­ρα καλησπέρα

Ερ. Συνέ­ντευ­ξη;
Απ. Συνέντευξη.

Ερ. Βου­λή;
Απ. Χάλια

Ερ. Για­τί;
Απ. Κυριάκος

Ερ. Θα τους πάρει όλους;
Απ. Έτσι φαίνεται

Ερ. Εσύ;
Απ. Ποτάμι

Ερ. Οι βου­λευ­τές σου;
Απ. Δε βλέπεις;

Ερ. Τι;
Απ. Ο καλύ­τε­ρος είναι ο Αμυράς

Ερ. Φαντά­σου…
Απ. Τι;

Ερ. Σχή­μα λόγου
Απ. Ξέρω

Ερ. Οικου­με­νι­κή;
Απ. Δε με ψήνει

Ερ. Πόσο γαμά­τος είμαι;
Απ. Άπειρα

Ερ. Το ξέρω
Απ. Κι εγώ

Ερ. Καλη­νύ­χτα, καληνύχτα

***

Σε άλλα νέα, είδα­με την πολυα­να­με­νό­με­νη μάχη των αρχη­γών ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στη Βου­λή για το ασφα­λι­στι­κό. Και δώστου από τη μία «είστε νεο­φι­λε­λεύ­θε­ροι» δώσε από την άλλη «είστε αρι­στε­ροί». Και οι δύο σαν συνεν­νοη­μέ­νοι να προ­σά­πτουν στον άλλον «κατη­γο­ρί­ες» που ο «αντί­πα­λος» δέχε­ται ευχα­ρί­στως με στό­χο να προσ­δε­θεί ο λαός σε μια ακό­μα αυτα­πά­τη. Πολι­τι­κά, επι­κοι­νω­νια­κά, αυτό που θέλουν να πετύ­χουν είναι να σκου­πί­σουν ό,τι υπάρ­χει γύρω τους ώστε να ενι­σχυ­θούν οι δύο νέοι πόλοι που θα εναλ­λάσ­σο­νται στην κυβέρ­νη­ση σαν τον παλιό καλό και­ρό. Σημα­σία δεν έχει τι λέει ο άλλος. Σημα­σία έχει να σε εμφα­νί­ζει όπως θέλεις να εμφα­νί­ζε­σαι στο κοι­νό που απευ­θύ­νε­σαι. Έτσι, ο Τσί­πρας θα παρα­μέ­νει «Αρι­στε­ρός» όσο θα του προ­σά­πτει ο «αντί­πα­λος» αυτή την κατη­γο­ρία και ο Μητσο­τά­κης όσο θα κατη­γρο­εί­ται ως νεο­φι­λε­λεύ­θε­ρος θα συσπει­ρώ­νει όλο το συρ­φε­τό από Ποτά­μι μέχρι Τζή­με­ρο και Χρυ­σή Αυγή.

Την ίδια ώρα η ΕΕ αντι­γρά­φει μεθό­δους και πρα­κτι­κές του Ναζι­σμού απέ­να­ντι στους πρό­σφυ­γες και εμείς θα ανα­γκα­στού­με να κατα­πιού­με το νέο μνη­μό­νιο μην τυχόν και χάσου­με το τρέ­νο του πολι­τι­σμού. Αλή­θεια, αυτοί που ισχυ­ρί­ζο­νται πως η Ελλά­δα είναι ο πολι­τι­στι­κός κλη­ρο­δό­της του ευρω­παϊ­κού πνεύ­μα­τος τι απέγιναν;

Τέλος, για μια ακό­μα φορά που βγαί­νουν οι αγρό­τες στα μπλό­κα ακού­με την ίδια καρα­μέ­λα: μην κλεί­νε­τε τους δρό­μους για­τί θα στρέ­ψε­τε την κοι­νω­νία απέ­να­ντί σας. Λες και αν δεν τους κλεί­σουν τους δρό­μους θα βγούν όλοι να τους  συμπα­ρα­στα­θούν. Άλλω­στε και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ με τους αγρό­τες δεν είναι;

Η πραγ­μα­τι­κό­τη­τα είναι ότι στα μπλό­κα των αγρο­τών χτυ­πά­ει η καρ­διά της αντί­στα­σης στην νέα λαί­λα­πα που θα μας σαρώ­σει έναν προς έναν.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο