Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εκδήλωση για την 3η Επέτειο από το θάνατο του Κομαντάντε Ούγκο Τσάβες (7/3)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρί­τη Επέ­τειος από το θάνα­το του Κομα­ντά­ντε Ούγκο Τσάβες, 

Προ­βο­λή του ντο­κι­μα­ντέρ του Oliver Stone «Ο Φίλος μου ο Ούγκο»

Δευ­τέ­ρα 7 Μαρ­τί­ου, 18.30

Αθή­να, 2 Μαρ­τί­ου 2016. H Πρε­σβεία της Μπο­λι­βα­ρια­νής Δημο­κρα­τί­ας της Βενε­ζου­έ­λας στην Ελλά­δα, με τη στή­ρι­ξη των κοι­νω­νι­κών κινη­μά­των και των ομά­δων φιλί­ας και αλλη­λεγ­γύ­ης με τη Βενε­ζου­έ­λα, ανά­με­σα στους οποί­ους η Ένω­ση Παλαι­στί­νιων Εργα­ζό­με­νων στην Ελλά­δα, ο Σύλ­λο­γος José Martí, η ERT-OPEN και η ASCLAYE, οργα­νώ­νει ένα αφιέ­ρω­μα στον Κομα­ντά­ντε Ούγκο Τσά­βες, τη Δευ­τέ­ρα 7 Μαρ­τί­ου, στις 18:30, στον πολι­τι­στι­κό χώρο της Πρε­σβεί­ας “Francisco de Miranda”, στην οδό Χάρη­τος 6, στο Κολω­νά­κι, με αφορ­μή την τρί­τη επέ­τειο από το θάνα­το του ηγέ­τη της Μπο­λι­βα­ρια­νής Επα­νά­στα­σης στις 5 Μαρ­τί­ου 2013.

Ο Κομα­ντά­ντε Ούγκο Τσά­βες, ξεκί­νη­σε το 1999 μια επα­νά­στα­ση που έδω­σε στο λαό ένα νέο Σύνταγ­μα, κάνο­ντας γιγα­ντιαία βήμα­τα προς μια κοι­νω­νία βασι­σμέ­νη στην ισό­τη­τα, τη συμ­με­το­χή και τις πρω­το­βου­λί­ες για όσους έχουν ανά­γκη. Στις 8 Δεκεμ­βρί­ου 2012, ο ηγέ­της της Μπο­λι­βα­ρια­νής Επα­νά­στα­σης εκφώ­νη­σε το τελευ­ταίο του μήνυ­μα προς το βενε­ζου­ε­λά­νι­κο έθνος, ζητώ­ντας από κάθε πολί­τη «ενό­τη­τα, αγώ­να και νίκη, για να κρα­τή­σου­με την πατρί­δα μεγά­λη», που χτί­στη­κε στα 15 χρό­νια δια­κυ­βέρ­νη­σής του.

Στο πλαί­σιο της εκδή­λω­σης θα προ­βλη­θεί το ντο­κι­μα­ντέρ «Ο Φίλος μου ο Ούγκο» του Oliver Stone, όπου ο μεγά­λος ηγέ­της μοι­ρά­ζε­ται με το κοι­νό τις προ­σω­πι­κές του στιγ­μές, τα όνει­ρα και τις φιλο­δο­ξί­ες του ιχνη­λα­τώ­ντας τα ζωτι­κά σημεία της χαρι­σμα­τι­κής προ­σω­πι­κό­τη­τας του.

Επι­πλέ­ον, θα παρου­σια­στεί και το δεύ­τε­ρο τεύ­χος του περιο­δι­κού «Ο Τσά­βες ζει» (Chávez vive), που εκδί­δε­ται από την ίδια την Πρε­σβεία κι απευ­θύ­νε­ται τόσο στο ελλη­νι­κό κοι­νό, όσο και στην κοι­νό­τη­τα των Βενε­ζου­ε­λά­νων και Λατινοαμερικανών.

Η εκδή­λω­ση θα περι­λαμ­βά­νει την εκφώ­νη­ση μηνυ­μά­των αλλη­λεγ­γύ­ης προς τον βενε­ζου­ε­λά­νι­κο λαό εκ μέρους των κοι­νω­νι­κών κινη­μά­των και των ομά­δων φιλί­ας και αλλη­λεγ­γύ­ης που δρα­στη­ριο­ποιού­νται στην Ελλά­δα, με σκο­πό την ανά­δει­ξη της κλη­ρο­νο­μιάς του Κομα­ντά­ντε Ούγκο Τσά­βες στις μάχες του για να επι­τύ­χει το μέγι­στο βαθ­μό κοι­νω­νι­κής δικαιο­σύ­νης για τους λαούς του κόσμου.

Τέλος, τα κοι­νω­νι­κά κινή­μα­τα, οι ομά­δες φιλί­ας και αλλη­λεγ­γύ­ης και η Πρε­σβεία της Μπο­λι­βα­ρια­νής Δημο­κρα­τί­ας της Βενε­ζου­έ­λας στην Ελλά­δα, προ­σκα­λούν την ελλη­νι­κή, τη βενε­ζου­ε­λά­νι­κη και τη λατι­νο­α­με­ρι­κά­νι­κη κοι­νό­τη­τα σε αυτή τη σημα­ντι­κή επε­τεια­κή εκδή­λω­ση της πολι­τι­κής και κοι­νω­νι­κής κλη­ρο­νο­μιάς του Κομα­ντά­ντε Ούγκο Τσάβες.

«Σήμε­ρα έχου­με Πατρί­δα! Και ό,τι και αν συμ­βεί, υπό οποιεσ­δή­πο­τε συν­θή­κες, θα συνε­χί­σου­με να έχου­με Πατρίδα»!

Ούγκο Τσά­βες

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο