Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η ΜΑΖΩΧΤΡΑ στο θέατρο ΜΙΚΡΟ ΓΚΛΟΡΙΑ έως και τις 9 Φλεβάρη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΜΑΖΩΧΤΡΑ
του Αργύ­ρη Εφταλιώτη
Για πρώ­τη φορά στο Θέατρο.

Mazoxtra1

 «Πού και­ρός
και πού κεφά­λι να στοχαστούνε,
να βρού­νε τη φύτρα
και τη ρίζα τού κακού.
Όλοι φρε­νια­σμέ­νοι τρέχανε…»

 Μετά την θερ­μή σας αντα­πό­κρι­ση η “Μαζώ­χτρα” μας, παίρ­νει μια μικρή παρά­τα­ση έως και τις 9/2!!!

Αφού ολο­κλη­ρώ­σα­με λοι­πόν, τον προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νο κύκλο παρα­στά­σε­ων στις 26 Ιανουα­ρί­ου, τώρα σάς περι­μέ­νου­με στο “Μικρό Γκλό­ρια” για άλλα δύο Δευτερότριτα !

Μετά τους «Χαλα­σο­χώ­ρη­δες» του Αλέ­ξαν­δρου Παπα­δια­μά­ντη, η ίδια ομά­δα επι­στρέ­φει με ένα σπου­δαίο διή­γη­μα της νεο­ελ­λη­νι­κής λογο­τε­χνί­ας: «Η Μαζώ­χτρα» του Αργύ­ρη Εφτα­λιώ­τη θα παρου­σιά­ζε­τε για πρώ­τη φορά επί σκη­νής, σε σκη­νο­θε­σία Κώστα Παπα­κων­στα­ντί­νου. Δευ­τέ­ρα και Τρί­τη, στο θέα­τρο ΜΙΚΡΟ ΓΚΛΟΡΙΑ έως και τις 9 Φλεβάρη.

 Λίγα λόγια για το έργο:

Σ’ένα χωριό της Κρή­της, την «Παρα­μυ­θιά», ζού­σε μια πολύ όμορ­φη κοπέ­λα που ήταν φτω­χή και μάζευε ελιές στα χτή­μα­τα των άλλων, η Ασή­μω. Στην «Παρα­μυ­θιά» ζού­σε κι ένα όμορ­φο παλι­κά­ρι που ήταν αρχο­ντό­που­λο, ο Πανά­γος. Οι δύο νέοι ερω­τεύ­ο­νται και ανταλ­λάσ­σουν όρκους αγά­πης. Μα ένα αρχο­ντό­που­λο δεν μπο­ρεί να παντρευ­τεί μια μαζώ­χτρα. Έτσι, ο Πανά­γος παίρ­νει τον λόγο του πίσω και η προ­δο­μέ­νη Ασή­μω αντι­με­τω­πί­ζει τον χλευα­σμό του χωριού. Σκέ­φτε­ται να πέσει στον γκρε­μό…  Αλλά όχι, δεν συμ­βι­βά­ζε­ται με την κοι­νω­νι­κή αδι­κία κι απο­φα­σί­ζει να εκδι­κη­θεί. Με ένα ψέμα της που δια­δί­δε­ται σαν φήμη σε όλο το χωριό σπέρ­νει τη συμ­φο­ρά. Αλλε­πάλ­λη­λα φονι­κά ξεκι­νούν ανά­με­σα σε χρι­στια­νούς και μου­σουλ­μά­νους Παραμυθιώτες…

Ένα ολό­κλη­ρο χωριό φτά­νει στην κατα­στρο­φή για­τί κανείς, όταν ξέσπα­σε το κακό, δεν κάθι­σε να σκε­φτεί τις πραγ­μα­τι­κές αιτίες.

«Πού και­ρός και πού κεφά­λι να στο­χα­στού­νε, να βρού­νε τη φύτρα και τη ρίζα τού κακού. Όλοι φρε­νια­σμέ­νοι τρέχανε…»

Mazoxtra3

Αντί σκη­νο­θε­τι­κού σημειώματος:

«Η Μαζώ­χτρα» του Αργύ­ρη Εφτα­λιώ­τη είναι μία νου­βέ­λα που δημο­σιεύ­τη­κε το 1900 μαζί με άλλα διη­γή­μα­τα τού συγ­γρα­φέα με τον τίτλο «Η Μαζώ­χτρα και άλλες ιστορίες».

Μετά τους «Χαλα­σο­χώ­ρη­δες» του Αλ.Παπαδιαμάντη,  η παρά­στα­ση της «Μαζώ­χτρας» απο­τε­λεί τη συνέ­χεια και την εξέ­λι­ξη της πρό­τα­σης της ομά­δας για το πώς μπο­ρεί ένα διή­γη­μα να μετα­φερ­θεί στο θέα­τρο χωρίς τη χρή­ση αφη­γη­τή και χωρίς το κεί­με­νο να υπο­στεί διασκευή.

Ταυ­τό­τη­τα Παράστασης:

Κεί­με­νο: Αργύ­ρης Εφταλιώτης
Σκη­νο­θε­σία: Κώστας Παπακωνσταντίνου
Βοη­θοί Σκη­νο­θέ­τη: Δήμη­τρα Μητρο­πού­λου, Χρή­στος Χριστόπουλος
Επι­μέ­λεια κίνη­σης: Μαρ­γα­ρί­τα Τρίκκα
Σκη­νι­κά-Κοστού­μια: Ζωή Αρβανίτη
Μου­σι­κή: Βασί­λης Κουτσιλιέρης
Φωτι­σμοί: Γιώρ­γος Αγιαννίτης
Φωτο­γρα­φί­ες: Νίκος Βαρδακαστάνης
Ερμη­νεύ­ουν:  Θοδω­ρής Θεο­δω­ρί­δης,  Αγγε­λι­κή Μαρί­νου,  Δημο­σθέ­νης Ξυλαρδιστός

Στοι­χεία Παράστασης:

Προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νη Πρε­μιέ­ρα: Δευ­τέ­ρα, 26 Οκτωβρίου
Ημέ­ρες παρά­στα­σης: Δευ­τέ­ρα & Τρίτη
Παρά­τα­ση Εώς 09 Φεβρουα­ρί­ου 2016.
Ώρα έναρ­ξης:           21.15
Χώρος: Μικρό Γκλό­ρια (Ιππο­κρά­τους 7,  Στά­ση Μετρό Πανεπιστήμιο)
Τηλ.: 2103600832
Τιμή Εισι­τη­ρί­ου: 12 € (γενι­κή είσο­δος), 8 € (μειω­μέ­νο για φοι­τη­τές, μαθη­τές, άνω των 65, κατό­χους κάρ­τας ΟΑΕΔ)
Περισ­σό­τε­ρες Πλη­ρο­φο­ρί­ες: https://www.facebook.com/hmazoxtra

 

 

————————————————————————————————————————–                       ** για κάθε λεπτο­μέ­ρεια ή διευ­κρί­νι­ση που τυχόν χρεια­στεί­τε, μπο­ρεί­τε να επι­κοι­νω­νή­σε­τε με την κα Γεωρ­γία Ζού­μπα στο 6976 408 158 ή zoubitsageorgia@hotmail.com

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο