Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ιδιωτικοποιήστε και… τον Σαραμάγκου

Γρά­φει ο 2310net //

Λοι­πόν, έχου­με και λέμε:

Ιδιω­τι­κο­ποί­η­σαν ό,τι κινεί­ται, ό,τι μένει ακί­νη­το, ό,τι είναι ριζω­μέ­νο στη γη, ό,τι πετά­ει. Ό,τι γίνε­ται αντι­λη­πτό με οποια­δή­πο­τε από τις αισθή­σεις μας ιδιω­τι­κο­ποιεί­ται. Για 99 χρό­νια. Κι όμως αυτό δεν είναι περί­ερ­γο. Περί­ερ­γο δεν θα είναι ούτε το γεγο­νός ότι θα εμφα­νι­στεί ο Τζή­με­ρος να τους εγκα­λέ­σει για ξεπού­λη­μα της δημό­σιας περιου­σί­ας, υπο­θή­κευ­ση τεσ­σά­ρων γενε­ών κτλ. Για­τί αυτά που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα έκα­νε ούτε η Θάτσερ, δεν τα φαντά­στη­κε ούτε ο Φρί­ντμαν, δεν τα ονει­ρεύ­τη­κε ούτε ο Στέ­φα­νος Μάνος. Συγ­γνώ­μη, αλλά για λόγους αρχής που δεν μπο­ρεί­τε να κατα­λά­βε­τε και δεν σκο­πεύω να σας εξη­γή­σω, θεω­ρώ τον Στέ­φα­νο Μάνο ανώ­τε­ρη μορ­φή του nεο­φι­λε­λευ­θε­ρι­σμού ακό­μα κι από τη Θάτσερ ή τον Φρίντμαν.

Ο σοσια­λι­σμός, έλε­γαν κάποιοι επα­να­στα­τα­ρά­δες του ΣΥΡΙΖΑ που σήμε­ρα ψηφί­ζουν μνη­μό­νια, πρέ­πει να γίνει τώρα, άμε­σα, να ανα­λά­βου­με τις ιστο­ρι­κές μας ευθύ­νες. Όχι στη Δευ­τέ­ρα παρουσία.

Προ­φα­νώς σοσια­λι­σμός με χορη­γό την Cosco δεν γίνεται.

Άρα σοσια­λι­σμό για τα επό­με­να 99 χρό­νια δεν θα έχου­με. Και αυτό το πιστο­ποιεί η ελλη­νι­κή κυβέρνηση.

Όμως το νέο δεδο­μέ­νο που συνά­γε­ται από τα προη­γού­με­να είναι ότι δεν θα έχου­με ούτε Δευ­τέ­ρα Παρου­σία τα επό­με­να 99 χρόνια.

Αν μη τι άλλο, αυτή η κυβέρ­νη­ση μπο­ρεί να μην κατά­φε­ρε πολ­λά σε πολι­τι­κό ή σε οικο­νο­μι­κό επί­πε­δο, αλλά πρό­σφε­ρε σημα­ντι­κές υπη­ρε­σί­ες στην υπό­θε­ση της θρησκείας.

Μένει να που­λή­σει και την εικό­να της Πανα­γί­ας της Τήνου κάνα δυο δισε­κα­τομ­μύ­ρια και βλέ­πω σε λίγα χρό­νια μαζί με τις παντό­φλες του Παΐ­σιου να προ­σκυ­νά­με την αλοι­φή για τον έρπη­τα του Τσί­πρα που χάρη στη 17ωρη δια­πραγ­μά­τευ­ση κατά­φε­ρε να μεί­νει το ταμείο ιδιω­τι­κο­ποι­ή­σε­ων στην Ελλάδα.

Μέχρι τότε ιδιω­τι­κο­ποι­ή­στε και …τον Σαραμάγκου…

Σε άλλα θέμα­τα της επι­και­ρό­τη­τας, κλεί­νει λένε το MEGA. Αν και δεν νομί­ζω ότι κάτι τέτοιο θα συμ­βεί, θεω­ρώ ηλι­θιό­τη­τα να ταυ­τί­ζεις τον Πρε­τε­ντέ­ρη με τους υπό­λοι­πους εργα­ζό­με­νους. Δεί­χνει πολ­λά για το πολι­τι­κό σου επί­πε­δο. Ναι, όλοι θα χαι­ρό­μα­σταν αν έκλει­νε τοMEGA, αλλά κανείς δεν χαί­ρε­ται για τους ανθρώ­πους που θα μεί­νουν άνερ­γοι. Με αυτούς ας τα βάλει όποιος φοβά­ται και δεν θέλει να συγκρου­στεί με τα αφε­ντι­κά του ΜΕΓΚΑ και κάθε κανα­λιού. Ας τα βάλει με τους άνερ­γους εργα­ζό­με­νους όποιος προ­τι­μά να συνευ­ρί­σκε­ται στα κρυ­φά με τους «δια­πλε­κό­με­νους» εργο­δό­τες τους.

Όποιος είναι τόσο υπερ­φί­α­λος που πιστεύ­ει ότι ο εργα­ζό­με­νος εφό­σον εργά­ζε­ται, αφο­μοιώ­νει την ηθι­κή, τις αξί­ες και τις προ­θέ­σεις του εργο­δό­τη, τότε είτε δεν έχει εργα­στεί ποτέ είτε δεν έχει κατα­λά­βει χρι­στό από καπι­τα­λι­σμό και αφε­ντι­κά και φαντα­σιώ­νε­ται ότι υπάρ­χουν και ωραί­οι, άγιοι εργο­δό­τες ή υπάρ­χουν καπι­τα­λι­στι­κές επι­χει­ρή­σεις με ηθι­κή. Οι καπι­τα­λι­στές άλλω­στε θα μας που­λή­σουν το σκοι­νί που θα τους κρε­μά­σου­με, αλλά και το σκοι­νί, οι εργα­ζό­με­νοι θα το έχουν φτιάξει.

Πάντως, τόσο και­ρό, μέγκα και κυβερ­νή­σεις είχαν γίνει ένα. Νύχι κρέ­ας. Είναι να απο­ρείς πως δεν εντά­χθη­κε και το μεγά­λο κανά­λι στη λίστα των αποκρατικοποιήσεων.

Τέλος, για να κάνω και ένα αθλη­τι­κό σχό­λιο, δεν απο­ρώ που θέλουν να δώσουν το όνο­μα του Γκά­λη σε ένα ακό­μα κρα­τι­κό (για πόσο ακό­μα;) γήπε­δο, ούτε που αρκε­τοί πιστεύ­ουν ότι αυτό πρέ­πει να πάρει το όνο­μα του Δια­μα­ντί­δη. Απο­ρώ που ακό­μα δεν βρέ­θη­κε ένας να προ­τεί­νει να ονο­μα­στεί το ΟΑΚΑ «Χρή­στος Τσέκος».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο