Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μουσικό αφιέρωμα στον Γιάννη Θεοδωράκη από την ΕΣΗΕΑ και τον δήμο Ν.Σμύρνης

Ένα μου­σι­κό αφιέ­ρω­μα στα 20 χρό­νια από τον θάνα­το του δημο­σιο­γρά­φου και ποι­η­τή Γιάν­νη Θεο­δω­ρά­κη, συν­διορ­γα­νώ­νει στις 7/12 ο Πολι­τι­στι­κός Οργα­νι­σμός του δήμου Νέας Σμύρ­νης και το Μορ­φω­τι­κό ‘Ιδρυ­μα της ΕΣΗΕΑ.

Το μου­σι­κό αφιέ­ρω­μα στον στι­χουρ­γό της «Όμορ­φης Πόλης», του έργου «Λιπο­τά­κτες» και άλλων τρα­γου­διών μελο­ποι­η­μέ­νων από τον αδελ­φό του Μίκη Θεο­δω­ρά­κη, θα ανοί­ξουν ο δημο­σιο­γρά­φος και συγ­γρα­φέ­ας, Γιώρ­γος Ρωμαί­ος και ο δημο­σιο­γρά­φος, μέλος του Μορ­φω­τι­κού Ιδρύ­μα­τος της ΕΣΗΕΑ, Αρης Σκια­δό­που­λος, οι οποί­οι θα μιλή­σουν για τη ζωή και το έργο του Γιάν­νη Θεο­δω­ρά­κη, ενώ ποι­ή­μα­τά του θα απαγ­γεί­λει η ηθο­ποιός Φιλα­ρέ­τη Κομνη­νού. Ποι­ή­μα­τα του Γιάν­νη Θεο­δω­ρά­κη, μελο­ποι­η­μέ­να από τον Μίκη Θεο­δω­ρά­κη θα ερμη­νεύ­σει ο Γιώρ­γος Ντα­λά­ρας και η Υακίν­θη Λάγιου.

Ο πρό­ε­δρος του Πολι­τι­στι­κού Οργα­νι­σμού του Δήμου Νέας Σμύρ­νης, αντι­δή­μαρ­χος, Βαγ­γέ­λης Χατζα­του­ριάν σημειώ­νει πως «ο Γιάν­νης Θεο­δω­ρά­κης ήταν ο στι­χουρ­γός σπου­δαί­ων έργων που σημά­δε­ψαν μια ολό­κλη­ρη γενιά και ερμη­νεύ­θη­καν από μεγά­λους Ελλη­νες, αλλά και ξένους τρα­γου­δι­στές, όπως η Εντιθ Πιάφ. Ο Γιάν­νης Θεο­δω­ρά­κης υπήρ­ξε ένας πολύ σημα­ντι­κός ποι­η­τής και γι’ αυτόν τον λόγο ήταν εδώ και χρό­νια βαθιά επι­θυ­μία μας να οργα­νώ­σου­με μια εκδή­λω­ση-Αφιέ­ρω­μα στη ζωή και το έργο του».

Σε μήνυ­μά του, ο πρό­ε­δρος της ΕΣΗΕΑ και του Μορ­φω­τι­κού Ιδρύ­μα­τός της, Στα­μά­της Νικο­λό­που­λος, επι­ση­μαί­νει πως «ο Γιάν­νης Θεο­δω­ρά­κης δια­κρί­θη­κε με την τρι­πλή ιδιό­τη­τα του δημο­σιο­γρά­φου, του ποι­η­τή, του ανθρώ­που. Του δημο­σιο­γρά­φου, για τα απο­κα­λυ­πτι­κά ρεπορ­τάζ, μετα­ξύ των οποί­ων και η εξι­χνί­α­ση της δολο­φο­νί­ας του Γρη­γό­ρη Λαμπρά­κη. Του ποι­η­τή, για τα λίγα αλλά εκλε­κτά έργα, μερι­κά από τα οποία μελο­ποί­η­σε ο αδελ­φός του Μίκης Θεο­δω­ρά­κης. Του ανθρώ­που, για τη συμ­βο­λή του, όντας με την Αρι­στε­ρά, στους αγώ­νες για το καλό του τόπου».

Η εκδή­λω­ση θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί, ώρα 19:00, στον πολι­τι­στι­κό πολυ­χώ­ρο «Γαλα­ξί­ας», στην κεντρι­κή πλα­τεία Νέας Σμύρ­νης, με ελεύ­θε­ρη είσοδο.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο