Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο  Άδωνις δικαιούται πνευματικά δικαιώματα!

Γρά­φει Ο ΚΡΕΤΙΝΟΣ //

Ο βου­λευ­τής του ΣΥΡΙΖΑ Τρι­κά­λων Χρή­στος Σιμο­ρέ­λης –φαρ­μα­κο­ποιός στο επάγ­γελ­μα- μιλώ­ντας στον τηλε­ο­πτι­κό σταθ­μό «Σκάϊ» δήλω­σε: «Και να μην υπήρ­χε το μνη­μό­νιο θα έπρε­πε να το έχου­με εφεύ­ρει» (11.11.2015).

Η δήλω­ση του Χρ. Σιμο­ρέ­λη προ­κά­λε­σε μάλι­στα την έκπλη­ξη του Κων­στα­ντί­νου Μπο­γδά­νου ο οποί­ος είπε, απευ­θυ­νό­με­νος στους συνερ­γά­τες του  «τον Σιμο­ρέ­λη σας είπα να μου φέρε­τε, όχι τον Γεωργιάδη.»

Και δεν είχε άδι­κο ο Κ. Μπο­γδά­νος καθώς ο Άδω­νις Γεωρ­γιά­δης, με την ιδιορ­ρυθ­μία που τον δια­κρί­νει, δήλω­νε, ως υπουρ­γός Υγεί­ας, πως δεν ήθε­λε να του κλέ­ψει τη δόξα ο Τόμ­σεν της τρόϊ­κα όσον αφο­ρά την εφαρ­μο­γή των μνη­μο­νί­ων –και μάλι­στα για τις απο­λύ­σεις στο δημόσιο.

Στις 18.11.2015 ο υπουρ­γός Υγεί­ας Ανδρέ­ας Ξαν­θός –για­τρός στο επάγ­γελ­μα- μιλώ­ντας στο 4ο Πανελ­λα­δι­κό Συνέ­δριο  Ασθε­νών δήλω­σε: «Οι πόροι είναι περιο­ρι­σμέ­νοι και θα εξα­κο­λου­θή­σουν να σπα­νί­ζουν στο ορα­τό μέλ­λον. Αυτό το οποίο πρέ­πει να κάνου­με λοι­πόν είναι να κάνου­με όλες τις διαρ­θρω­τι­κές αλλα­γές που θα μας επι­τρέ­ψουν με αυτούς τους πόρους να έχου­με το μεγα­λύ­τε­ρο δυνα­τό θερα­πευ­τι­κό όφε­λος για τους πολίτες».

Όταν ο υπουρ­γός απο­χω­ρού­σε δημο­σιο­γρά­φος τον ρώτη­σε: «Καλά υπουρ­γέ, από τον Άδω­νι πήρα­τε μαθή­μα­τα για τους περιο­σμέ­νους πόρους και τις διαρ­θρω­τι­κές αλλαγές;».

Ο Ανδέ­ας Ξαν­θός χαμο­γέ­λα­σε χωρίς να απαντήσει.

Η απά­ντη­ση βρί­σκε­ται στις δηλώ­σεις που έκα­νε ο Άδω­νις Γεωρ­γιά­δης, ως υπουρ­γός Υγεί­ας, στις 28 Απρί­λη 2014 στη διάρ­κεια της διή­με­ρης άτυ­πης συνό­δου, στο πλαί­σιο της Ελλη­νι­κής Προ­ε­δρί­ας. Μετά τη συνά­ντη­σή του με τον Γερ­μα­νό ομό­λο­γό του Hermann Grο­he, ο Άδω­νις Γεωρ­γιά­δης δήλω­σε ότι μόλις ολο­κλη­ρω­θούν οι «μεταρ­ρυθ­μί­σεις στον τομέα της Υγεί­ας στην Ελλά­δα (…) θα παρέ­χου­με στους Ελλη­νες πολί­τες πολύ καλύ­τερς υπη­ρε­σί­ες υγεί­ας από ό,τι στο παρελ­θόν, ξοδεύ­ο­ντας λιγό­τε­ρα χρήματα».

Τελι­κά ο Άδω­νις δικαιού­ται να διεκ­δι­κή­σει πνευ­μα­τι­κά δικαιώ­μα­τα απ’ τους μεταλ­Λαγ­μέ­νους ΣΥΡΙ­ΖΑί­ους, καθώς έχουν κάνει μέγα ποιο­τι­κό άλμα στη μνη­μο­νια­κή επι­χει­ρη­μα­το­λο­γία τους!

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο