Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Βαρεμένος σαν τη «βρεγμένη γάτα»

Γρά­φει ο ΚΡΕΤΙΝΟΣ //

Άκρως διδα­χτι­κή για την αγω­νι­στι­κή της έκφρα­ση ήταν η κινη­το­ποί­η­ση των εργα­ζο­μέ­νων στον Ευαγ­γε­λι­σμό στις 21.9.2016. Αλλά και εξί­σου δηλω­τι­κή για τα χαρα­κτη­ρι­στι­κά της μέσα από όσα είπε ο πρό­ε­δρος του σωμα­τεί­ου των εργα­ζο­μέ­νων, ο καρ­διο­λό­γος για­τρός Ηλί­ας Σιώ­ρας και όσα έγρα­ψε η –εργο­λα­βι­κή- καθα­ρί­στρια Ειρή­νη στο ποί­η­μά της που δια­βά­στη­κε μπρο­στά στη Βου­λή (ΕΔΩ).

Εξί­σου εκφρα­στι­κή για την απή­χη­ση της κινη­το­ποί­η­σης –απ’ την ανά­πο­δη βέβαια- είναι η στά­ση του βου­λευ­τή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώρ­γου Βαρε­μέ­νου, που συμ­με­τεί­χε στην εκπο­μπή του Γιώρ­γου Παπα­δά­κη στον Αντέ­να, απ’ όπου ακού­στη­καν –για πρώ­τη φορά- τα λόγια: «Δεν ορκι­στή­κα­με στην τρόϊ­κα και στην Ευρω­παϊ­κή Ένω­ση. Ορκι­στή­κα­με στον ελλη­νι­κό λαό και στον Ιπποκράτη».

Ο Γιώρ­γος Βαρε­μέ­νος –παλιο­κα­ρα­βά­να στη δημο­σιο­γρα­φία και με μεγά­λη θητεία στο «γυα­λί»- παρα­κο­λου­θού­σε όπως βλέ­πε­τε και στο βίντεο συνο­φρυω­μέ­νος το ρεπορ­τάζ. Κι όταν ο Γιώρ­γος Παπα­δά­κης (λεπτό 3:56) τον κάλε­σε δις να σχο­λιά­σει τα καταγ­γε­λό­με­να στο μεγα­λύ­τε­ρο νοσο­κο­μείο της χώρας, ο Γιώρ­γος Βαρε­μέ­νος είπε τρίς: «Θα σας απα­ντή­σω όταν τελειώ­σει η σύνδεση».

-Δεν θέλε­τε! σχο­λί­α­σε ο Γιώρ­γος Παπα­δά­κης, ξέρο­ντας από πρώ­το χέρι τα τερ­τί­πια της μικρής οθόνης.

Και να’ θελε ο Γιώρ­γος Βαρε­μέ­νος τι θα μπο­ρού­σε να αντι­τά­ξει μπρο­στά στην γυμνή αλή­θεια που σφά­ζει σαν δίκο­πο μαχαί­ρι. Κι έτσι τα μάζε­ψε σαν τη βρεγ­μέ­νη γάτα προ­τι­μώ­ντας το «κρείτ­τον το σιγάν» απέ­να­ντι στο για­τρό Ηλία Σιώρα…

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο