Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο ΚΡΕΤΙΝΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ: ΙΔΟΥ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η 12η ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Ο Κρε­τί­νος εισήλ­θε λάθρα στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ και συνέ­λα­βε το βου­λευ­τή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Μανιό να εξη­γεί στον υπουρ­γό Ενέρ­γειας Πάνο Σκουρ­λέ­τη πως θα γίνει η 12η μεί­ω­ση στις συντάξεις.

Kretinos

Όπως εξή­γη­σε ο βου­λευ­τής του ΣΥΡΙΖΑ αυτή η περι­κο­πή όχι μόνο δεν θα χαλά­σει –κατά την έκφρα­σή του-  τους συντα­ξιού­χους –ούτε και τις οικο­γέ­νειές τους- αλλά θα απε­λευ­θε­ρώ­σει και ενέρ­γεια για την οικο­νο­μία της αγο­ράς. Οι εξη­γή­σεις αυτές ενθου­σί­α­σαν – όπως δεί­χνει και η φωτο­γρα­φία — το Μάκη Κοψί­δη, παλιό στέ­λε­χος του ΚΚΕ, ο οποί­ος μέσα σε μια μέρα «άλλα­ξε από­ψεις» και βρέ­θη­κε στην αγκα­λιά του ΣΥΝ, στη συνέ­χεια στρα­τεύ­τη­κε με το «ρεύ­μα Βενι­ζέ­λου» στο ΠΑΣΟΚ, στη συνέ­χεια στους Οικο­λό­γους Πρά­σι­νους και τώρα ξανά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Μάκης Κοψί­δης έδει­χνε ιδιαί­τε­ρα ικα­νο­ποι­η­μέ­νος αφού ήταν αυτός που απ’ τον Ιού­λη του 2015 είχε απο­κα­λύ­ψει  ‑όπως δεί­χνουν τώρα και τα μπλό­κα των αγρο­τών στους δρό­μους- «το σχέ­διο ανα­τρο­πής της κυβέρ­νη­σης και το ρόλο του ΚΚΕ», με άρθρο του που δημο­σιεύ­τη­κε στην ιστο­σε­λί­δα tvxs του ευρω­βου­λευ­τή του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Κούλογλου.

Άλλω­στε η «κοπή της σύντα­ξης» μπή­κε στην εθι­μο­τυ­πι­κή πρα­κτι­κή του ΣΥΡΙΖΑ, αφού συν­δυά­στη­κε με τις εκδη­λώ­σεις την κοπή της βασι­λό­πι­τας.  Ο γρά­φων είχε προ­τεί­νει και φαί­νε­ται ότι έγι­νε δεκτό –όπως απο­δει­κνύ­ε­ται και απ’ την πρό­σκλη­ση που κυκλο­φο­ρεί- στις φετει­νές εκδη­λώ­σεις  για την κοπή της βασι­λό­πιτ­τας στις Ο(μάδες) Μ(ελών) του ΣΥΡΙΖΑ να κόβο­νται κομ­μά­τια για τον υπουρ­γό Εργα­σί­ας Γιώρ­γο Κατρού­γκα­λο και το κουαρ­τέ­το. Το πρώ­το για να έχει αίσιο τέλος το ασφα­λι­στι­κό νομο­σχέ­διο, και το δεύ­τε­ρο σε ανά­μνη­ση του σκι­σί­μα­τος των μνη­μο­νί­ων, που τα μετέ­τρε­ψε σε τόσο γλυ­κιά γιορ­τή ο ΣΥΡΙΖΑ στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ… 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο