Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΟΣΠΕΡΤ: Στάσεις εργασίας κατά τη διάρκεια προβολής θέσεων της Χρυσής Αυγής  — Ξεθάρρεψε και η ΕΡΤ

Η Δημό­σια Τηλε­ό­ρα­ση απο­φά­σι­σε (επι­τέ­λους) να μην μετα­δώ­σει την ομι­λία του Μιχα­λο­λιά­κου στην Κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα της Χρυ­σής Αυγής επει­δή, όπως ανα­κοί­νω­σε χαρα­κτη­ρι­στι­κά, «είναι διά­σπαρ­τη από ρητο­ρι­κή μίσους και ρατσι­στι­κού λόγου»:

«Η Επι­τρο­πή Δεο­ντο­λο­γί­ας της ΕΡΤ, αφού άκου­σε την ομι­λία του Προ­έ­δρου της Χρυ­σής Αυγής κ. Νίκου Μιχα­λο­λιά­κου στην Κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του Κόμ­μα­τος στις 24/02/2017, απο­φά­σι­σε ομο­φώ­νως ότι η ομι­λία δεν είναι μετα­δό­σι­μη από τη Δημό­σια Ραδιο­τη­λε­ό­ρα­ση, για­τί είναι διά­σπαρ­τη από ρητο­ρι­κή μίσους και ρατσι­στι­κού λόγου».

Στά­σεις εργα­σί­ας απο­φά­σι­σαν να πραγ­μα­το­ποιούν οι εργα­ζό­με­νοι της ΕΡΤ κατά τη διάρ­κεια προ­βο­λής θέσε­ων και εκδη­λώ­σε­ων της Χρυ­σής Αυγής από τη δημό­σια τηλε­ό­ρα­ση, ως ένδει­ξη δια­μαρ­τυ­ρί­ας, ξεκι­νώ­ντας από αύριο, Σάβ­βα­το, 25 Φεβρουα­ρί­ου 2017.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ, το συν­δι­κα­λι­στι­κό όργα­νο των εργα­ζο­μέ­νων της δημό­σιας ραδιο­τη­λε­ό­ρα­σης, σε ανα­κοί­νω­σή του επι­ση­μαί­νει, ότι οι εργα­ζό­με­νοι της ΕΡΤ παλεύ­ουν ώστε η δημό­σια ραδιο­τη­λε­ό­ρα­ση «να είναι η φωνή της κοι­νω­νί­ας και όχι κάθε ναζι­στι­κού μορ­φώ­μα­τος και είμα­στε μαζί με όσους δια­μαρ­τύ­ρο­νται επα­νει­λημ­μέ­να ενά­ντια στην προ­βο­λή της ΧΑ, όπως συν­δι­κά­τα, μαζι­κοί φορείς, οικο­γέ­νεια Φύσ­σα, δημο­τι­κές αρχές, βου­λευ­τές όλου του δημο­κρα­τι­κού τόξου, ευρω­βου­λευ­τές, όπως και με τα κόμ­μα­τα που στη­ρί­ζουν την κυβέρ­νη­ση και με την αντι­πο­λί­τευ­ση και που αντι­δρούν σε αυτή την προβολή».

Η ΠΟΣΠΕΡΤ, σε ανοι­κτή επι­στο­λή προς τη διοί­κη­ση της ΕΡΤ, την καλεί να εναρ­μο­νι­στεί πρω­τί­στως με την κοι­νω­νία και τους δημο­κρα­τι­κούς θεσμούς, με τους εργα­ζό­με­νους της ΕΡΤ, με το νομο­θε­τι­κό πλαί­σιο που διέ­πει την ΕΡΤ, τις απο­φά­σεις της Βου­λής και πρό­σφα­τα της δικαιο­σύ­νης, με την αθώ­ω­ση του δημάρ­χου Πάτρας, Κ. Πελε­τί­δη, τις απο­φά­σεις του Προ­έ­δρου της Δημο­κρα­τί­ας που δεν τους καλεί στα συμ­βού­λια των πολι­τι­κών αρχη­γών. Επι­πλέ­ον να μην ξεχνά, ότι αυτή τη στιγ­μή δικά­ζε­ται η Χρυ­σή Αυγή ως εγκλη­μα­τι­κή συμ­μο­ρία, με τάγ­μα­τα εφό­δου που ευθύ­νο­νται για δεκά­δες δολο­φο­νι­κές επι­θέ­σεις και ότι ο πρό­ε­δρός της, Ν. Μιχα­λο­λιά­κος, έχει ανα­λά­βει την πολι­τι­κή ευθύ­νη για τη δολο­φο­νία του Παύ­λου Φύσσα.

«Η ΕΡΤ και η διοί­κη­σή της πρέ­πει να δώσουν ένα δυνα­τό μήνυ­μα για το ρόλο και το χρέ­ος που έχουν στον αγώ­να κατά του φασι­σμού και του ρατσι­σμού» υπο­γραμ­μί­ζει η ΠΟΣΠΕΡΤ στην ανα­κοί­νω­σή της.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο