Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σε ηλικία 76 ετών πέθανε ο θρυλικός τζαζίστας Αλ Τζάρρο

Ο Αλ Τζάρ­ρο, ο θρυ­λι­κός τρα­γου­δι­στής της αμε­ρι­κα­νι­κής τζαζ, ο οποί­ος τιμή­θη­κε επτά φορές με Βρα­βεία Grammy πέθα­νε σήμε­ρα σε ηλι­κία 76 ετών, ανα­κοί­νω­σε ο ατζέ­ντης του. Ο μαύ­ρος τρα­γου­δι­στής με το εκλε­κτι­κό ρεπερ­τό­ριο, από τζαζ έως ποπ, σόουλ και φανκ, πέθα­νε σε νοσο­κο­μείο του Λος Άντζε­λες όπου είχε εισα­χθεί πρό­σφα­τα, μερι­κές ημέ­ρες αφό­του ανα­κοί­νω­σε ότι ακυ­ρώ­νει προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νες περιο­δεί­ες του και ότι απο­σύ­ρε­ται λόγω εξά­ντλη­σης.  Δεν έγι­νε γνω­στή η αιτία του θανά­του του.

Ο Αλ Τζάρ­ρο έσβη­σε λίγες ώρες πριν από την απο­ψι­νή τελε­τή απο­νο­μής των βρα­βεί­ων Grammy, των μεγα­λύ­τε­ρων μου­σι­κών βρα­βεί­ων στις ΗΠΑ.

Ανα­κοί­νω­ση που αναρ­τή­θη­κε στην ιστο­σε­λί­δα του ανα­φέ­ρει μετα­ξύ άλλων: “Θα μας λεί­ψει. Η δεύ­τε­ρη προ­τε­ραιό­τη­τα στη ζωή του ήταν η μου­σι­κή. Δεν υπήρ­χε τρί­τη προ­τε­ραιό­τη­τα. Μακράν πρώ­τη του προ­τε­ραιό­τη­τα ήταν να θερα­πεύ­ει και να παρη­γο­ρεί αυτούς που υπο­φέ­ρουν. Είτε ήταν συναι­σθη­μα­τι­κός πόνος ή σωμα­τι­κή δυσφο­ρία ή οποια­δή­πο­τε άλλη αιτία πόνου, έπρε­πε να μας καθη­συ­χά­ζει και να μας ηρε­μεί. Έπρε­πε να δει ένα ζεστό χαμό­γε­λο εκεί όπου δεν υπήρ­χε πριν. Το τρα­γού­δι ήταν απλά το εργα­λείο του για να το πετύχει”.

Πηγή: ΑΠΕ / Δημό­σια σελίδα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο