Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους μετανάστες

Καθη­με­ρι­νά γινό­μα­στε μάρ­τυ­ρες του συνε­χι­ζό­με­νου εγκλή­μα­τος των ΝΑΤΟ —  ΕΕ — ΗΠΑ στη Μέση Ανα­το­λή & γενι­κό­τε­ρα στην περιο­χή μας. Πόλε­μοι, επεμ­βά­σεις, φτώ­χεια, βομ­βαρ­δι­σμοί, οδη­γούν χιλιά­δες στον ξερι­ζω­μό και την προ­σφυ­γιά. Δίνουν μάχη με τα κύμα­τα στο Αιγαίο, ναυα­γοί στα νησιά μας, συνε­χί­ζο­ντας το ταξί­δι τους προς άλλες χώρες. Μάνες με μωρά στην αγκα­λιά, νέοι και παι­διά συνε­χί­ζουν με τα πόδια το Γολ­γο­θά τους προς την επιβίωση.

Την ίδια ώρα όμως η Συν­θή­κη Σέν­γκεν — η πολι­τι­κή της Ε.Ε. — τους κλεί­νει την πόρ­τα και τους στοι­βά­ζει στην Ελλά­δα, χωρίς ούτε τα στοι­χειώ­δη. Στο κρύο, στη βρο­χή ή σε καταυ­λι­σμούς που απο­τε­λούν ντρο­πή για κάθε άνθρω­πο. Την ίδια στιγ­μή ο μόνος καη­μός της κυβέρ­νη­σης είναι να εφαρ­μο­στούν οι απο­φά­σεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Δεν θα γίνου­με συνέ­νο­χοι στο έγκλη­μα των ιμπε­ρια­λι­στών. Δεν θα αφή­σου­με να κυριαρ­χή­σουν οι ρατσι­στι­κές, ξενο­φο­βι­κές κραυ­γές (από τους ίδιους που στη­ρί­ζουν τις ιμπε­ρια­λι­στι­κές επεμ­βά­σεις που οδη­γούν τους λαούς σε προ­σφυ­γιά). Δεν μένου­με με σταυ­ρω­μέ­να τα χέρια —  Αλλη­λεγ­γύη στους Ξεριζωμένους!

Το σωμα­τείο μας ανα­λαμ­βά­νει πρω­το­βου­λί­ες για έμπρα­κτη στή­ρι­ξη των μετα­να­στών συγκε­ντρώ­νο­ντας είδη πρώ­της ανά­γκης όπως: εμφια­λω­μέ­νο νερό 500ml, γάλα για βρέ­φη, γάλα εβα­πο­ρέ, μπι­σκό­τα, φρυ­γα­νιές, μπά­ρες δημη­τρια­κών, έτοι­μες τρο­φές για μικρά παι­διά (που δεν χρειά­ζο­νται ψυγείο), ξηρά τρο­φή, βρε­φι­κά είδη, πάνες, είδη ατο­μι­κής υγιει­νής (χαρ­το­μά­ντη­λα, μωρο­μά­ντη­λα, σερ­βιέτ­τες, σαμπουάν – αφρό­λου­τρα σε ατο­μι­κή συσκευα­σία, οδο­ντό­βουρ­τσες, οδο­ντό­πα­στες, κλπ), πιά­τα – ποτή­ρια – κου­τα­λο­πή­ρου­να μιας χρή­σης, ρου­χι­σμό σε καλή κατά­στα­ση (πχ αδιά­βρο­χα, μπου­φάν, φόρ­μες, εσώ­ρου­χα, κάλ­τσες, αθλη­τι­κά παπού­τσια σε όλα τα μεγέ­θη), κου­βερ­τά­κια, υπνό­σα­κοι, φάρ­μα­κα (πχ αναλ­γη­τι­κά, αντι­πυ­ρε­τι­κά, οινό­πνευ­μα, Spasmoapotel, buscopan plus, Voltaren, spray dexarina, otrivin, ronal, οφθαλ­μι­κές στα­γό­νες τύπου refresh plus, Tobrex – Tobradex, κρέ­μες Bepanthol, Fucicort, Sudocream, Zovirax, αντι­βιω­τι­κά Klaricid, Azirox, Vibramycin, Trebon, Aerius 10, xozal, Vermox σιρό­πι, Dufalax σιρό­πι, Mucosolvan σιρό­πι, Καρα­μέ­λες για τον λαι­μό, Μάσκες, Γάντια,Θερμόμετρα).

Τα παρα­πά­νω είδη θα συλ­λέ­γο­νται από Δευ­τέ­ρα 7 έως Πέμ­πτη 10 Μαρ­τί­ου ώρες: 7–9πμ και 1.30–3.30μμ στα γρα­φεία του ΣΕΝΕ (είσο­δος Υψη­λά­ντου α΄, τηλ.: 1321) με ευθύ­νη των μελών του ΔΣ, ως εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ  7/3 ΤΡΙΤΗ  8/3 ΤΕΤΑΡΤΗ  9/3 ΠΕΜΠΤΗ 10/3
7 — 9πμ Δημή­τρης Πιστόλας Δημή­τρης Πιστόλας Βιβή Πασχά­λη Νίκος Γού­σιος
1.30 — 3.30μμ Βιβή Πασχά­λη Βάσω Μαρ­κο­πού­λου Τατιά­να Ευαγγελοπούλου Τατιά­να Ευαγγελοπούλου

 

Στην κρί­ση, το ρατσι­σμό & την ξενο­φο­βία απα­ντά­με με ανθρω­πιά κι αλληλεγγύη!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ  ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο