Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ Μεγαλοδύναμη εβδομάδα

Σχο­λιά­ζει ο Γιώρ­γος Παπα­σω­τη­ρό­που­λος //

Πέρα­σε και η δωδέ­κα­τη του δεκα­ε­φτά εβδο­μά­δα που μεγα­λο­δύ­να­μο τον απέ­δει­ξε ξανά καθώς ως εκ θαύ­μα­τος έφε­ρε την αθώ­ω­ση όλων των κατη­γο­ρου­μέ­νων για το σκάν­δα­λο της Μονής Βατο­πε­δί­ου. Φαγώ­θη­καν χρή­μα­τα εις βάρος του δημο­σί­ου αλλά αυτά φαί­νε­ται να ήταν νηστί­σι­μα και συνε­πώς δεν τίθε­ται θέμα αδι­κή­μα­τος. Σύμ­φω­να με το Εφε­τείο, η «ημέ­ρα της κρί­σης» για μονα­χούς και ηγού­με­νους, δεν έχει ακό­μα φτά­σει. Από την άλλη πλευ­ρά, την ενο­χή της αρνεί­ται να παρα­δε­χθεί η λίμνη Βιστω­νί­δα, η οποία φουρ­του­νια­σμέ­νη δήλω­σε πως θα ασκή­σει έφε­ση, έχο­ντας υπο­στή­ρι­ξη από παρό­χθιες περιο­χές αλλά και από off-shore εται­ρεί­ες που δέχο­νται να κατα­θέ­σουν ως μάρτυρες.

Σε νέα από τον Ευρω­παϊ­κό Βορ­ρά, τα… «τσι­γά­ρα, τα ποτά και τα ξενύ­χτια» ήταν τα αίτια της κρί­σης του Νότου σύμ­φω­να με τον Ολλαν­δό ξενέ­ρω­το-ζηλιά­ρη. Οικο­νο­μι­κή ανά­λυ­ση επι­στη­μο­νι­κώς τεκ­μη­ριω­μέ­νη με πολι­τι­κές προ­ε­κτά­σεις, αντά­ξια του αξιώ­μα­τός του. Άπο­ψη ευρέ­ως υπο­στη­ρι­ζό­με­νη εδώ και χρό­νια τόσο από συντα­ξιού­χους σε καφε­νεία όσο και από πάν-καλους συγ­γρα­φείς και βου­λευ­τά­δες. Πορ­τα­γα­λο-ιτα­λο-ισπα­νοί πολι­τι­κοί νιώ­θουν προ­σβε­βλη­μέ­νοι και ζητούν την παραί­τη­σή του ενώ οι δικοί μας ακό­μα χαμο­γε­λά­νε που κάποιος τους θεω­ρεί μπε­κρή­δες και μπερμπάντηδες.

Τέλος, στα υπό­γεια της πρω­τεύ­ου­σας γίνο­νται προ­ο­δευ­τι­κά πραγ­μα­τά­κια καθώς απο­φα­σί­ζε­ται να προ­σφέ­ρε­ται δωρε­άν χώρος για προ­βο­λή του έργου της Απο­στο­λι­κής Δια­κο­νί­ας της Εκκλη­σί­ας στους σταθ­μούς του Μετρό. Από τη μία, η ιδέα του ηλε­κτρο­νι­κού εισι­τη­ρί­ου φαί­νε­ται να μην πηγαί­νει καλά και έτσι είπαν να το ρίξουν στις προ­σευ­χές. Από την άλλη, το προ­μό­σιον ήταν πάντα από τα δυνα­τά χαρ­τιά των μεγά­λων επι­χει­ρή­σε­ων. Αλλά για­τί δωρε­άν; Ποιος δεν θα ήθε­λε να επι­δο­τή­σει αυτή την ιδέα με μία αύξη­ση στην τιμή του εισι­τη­ρί­ου του; Φήμες για εισα­γω­γή vip εισι­τη­ρί­ου για είσο­δο σε βαγό­νια με ψάλ­τες δεν επι­βε­βαιώ­νο­νται ακόμη.

//οποιαδήποτε ομοιό­τη­τα με πρό­σω­πα και κατα­στά­σεις είναι ‑μάλ­λον- συμπτωματική//

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο