Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΑ

Φιλο­ξε­νού­με­νος Γιώρ­γος Παπα­σω­τη­ρό­που­λος //

Πέρα­σε και η έβδο­μη του δεκα­ε­φτά εβδο­μά­δα που περιεί­χε την, κατα­κόκ­κι­νη και με καρ­δού­λες, γιορ­τή του Αγί­ου Βαλεντίνου.

Όσον αφο­ρά τους ανώ­τα­τους πολι­τι­κούς αυτής της χώρας, από τη μία ένα πανέ­μορ­φο πόθεν έσχες έφτα­σε στα χέρια της Μαρέ­βας συνο­δευό­με­νο από μερι­κές δωρο­ε­πι­τα­γές Siemens και από όλες τις παλιό­τε­ρες κυρια­κά­τι­κες εκδό­σεις του Κήρυ­κα Χανί­ων που περιεί­χαν cd με ερω­τι­κά τραγούδια.

Η περι­στέ­ρα από την άλλη παρα­πο­νέ­θη­κε ότι για τρί­τη συνε­χή χρο­νιά δεν έλα­βε δώρο αυτή την ημέ­ρα από τον δικό της. Σύμ­φω­να με την ίδια, από τον Ιανουά­ριο του 2015 και μετά, όλες οι ερω­τι­κές επι­στο­λές του Alexis έχουν ως μόνι­μο απο­δέ­κτη κάποιον γλυ­κύ­τα­τα περί­ερ­γο, χαμο­γε­λα­στό, ανε­ξάρ­τη­το, που του απα­ντά­ει συνε­χώς “τι θα έκα­να χωρίς εσέ­να” και άλλα τέτοια ρομάντζα.

Το γενι­κό κλί­μα στη Βου­λή μας εκεί­νη τη μέρα ήταν αρκε­τά ψυχρό καθώς σχε­δόν όλοι ξεκί­νη­σαν τη μέρα τους με ερω­τι­κά καβγα­δά­κια στα σπί­τια, αφού κατη­γο­ρή­θη­καν μαζι­κά από συζύ­γους, φλερτ και αισθή­μα­τα πως “όλο υπο­σχέ­σεις είναι”, “άλλα λένε και άλλα κάνουν” και τέτοια πολιτικίστικα.

Σε επι­χει­ρη­μα­τι­κά νέα, και με Τοπο­θέ­τη­ση Προιό­ντος, το νεο­σύ­στα­το τμή­μα start-up της ελλη­νι­κής αστυ­νο­μί­ας, παρου­σί­α­σε το πρώ­το power-bank που φορ­τί­ζει, φωτο­γρα­φί­ζει και ζεσταί­νει ταυ­τό­χρο­να. Είναι ένα εξαι­ρε­τι­κά πρω­το­πο­ρια­κό gadget που φαί­νε­ται πως θα προ­κα­λέ­σει ανα­τα­ρα­χές σε όσες κοσμι­κές δεξιώ­σεις φορε­θεί. Πρό­κει­ται για μία φορη­τή συσκευή με τρι­πλή χρή­ση. Αυτή λει­τουρ­γεί καταρ­χάς ως πηγή θερ­μό­τη­τας καθώς ακό­μα ο χει­μώ­νας δεν έχει φύγει και ειδι­κές απο­στο­λές ομά­δων της ελ.ασ. μπο­ρεί να χρεια­στεί να εργα­στούν υπό αντί­ξο­ες συν­θή­κες στη στά­ση “Πολυ­τε­χνείο” ή ακό­μα και μέσα στα ίδια τα Εξάρ­χεια! Ταυ­τό­χρο­να, ο κάτο­χός της μπο­ρεί να φορ­τί­ζει όλες τις ασύρ­μα­τες συσκευ­ές του, όπως κινη­τό, bluetouth, tablet ή ακό­μα και τα led-γκλομπ που πρό­κει­ται να κυκλο­φο­ρή­σουν από την ίδια εται­ρεία λόγω καρ­να­βα­λιού. Τέλος έχει τη δυνα­τό­τη­τα να βγά­ζει ανα­μνη­στι­κές φωτο­γρα­φί­ες με όλους όσους βρί­σκο­νται κοντά στον κάτο­χο ώστε να θυμά­ται, τις στιγ­μές που θα νιώ­θει μονα­ξιά, όλους εκεί­νους που στά­θη­καν δίπλα του σε σημα­ντι­κές για τη ζωή του ώρες. Παλαιό­τε­ροι τηλε­πω­λη­τές, γνώ­στες του είδους, το χαρα­κτή­ρι­σαν χρή­σι­μο, πρω­τό­τυ­πο και μεγαλοφυές.

Κλεί­νου­με με νέα από τον χώρο της μόδας. Μετά την πώλη­ση της τραι­νο­σέ σε Ιτα­λούς, νέα πρό­τα­ση από τους γει­τό­νους μας έρχε­ται για ενοι­κί­α­ση της Ακρό­πο­λης. Για αρχή είπαν ότι θέλουν να έρθουν, να την δουν καλά, να την περ­πα­τή­σουν ντυ­μέ­νοι όμορ­φα και να συζη­τή­σου­με για τα υπό­λοι­πα αλλά τους είπα­με πως πιστεύ­ου­με ότι δεν είναι το ίδιο με το να που­λάς τις συγκοι­νω­νί­ες, τα λιμά­νια, τις παρα­λί­ες, τα αερο­δρό­μια και τις υπη­ρε­σί­ες σου στους ξένους. Η ακρό­πο­λη είναι ξεπού­λη­μα, τα άλλα είναι επέν­δυ­ση. Του­λά­χι­στον τους απο­δεί­ξα­με ότι δεν είμα­στε σε οικο­νο­μι­κή από­γνω­ση ώστε να ξεπου­λά­με ιδα­νι­κά και αξί­ες για τα λεφτά. Ας ελπί­σου­με να μην έρθει στους ιτα­λι­κούς οίκους καμία έξυ­πνη ιδέα για εμπάρ­γκο στη χώρα μας και δεν έχου­με τι να φορά­με από αύριο.

// οποια­δή­πο­τε ομοιό­τη­τα με πρό­σω­πα και κατα­στά­σεις είναι ‑μάλ­λον- συμπτωματική //

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο