Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σύντομος σχολιασμός της επικαιρότητας

Γρά­φει ο 2310net //

Από την προη­γού­με­νη Πέμ­πτη έγι­ναν πολ­λά. Για να τα σχο­λιά­σου­με θα πρέ­πει να γρά­ψου­με σεντό­νια. Γι’αυτό μάζε­ψα τα πιο σημα­ντι­κά γεγο­νό­τα των ημε­ρών σε ένα μικρό ποτ-που­ρί της επικαιρότητας.

Κανά­λια

Όλοι κατα­λα­βαί­νου­με πως μέσω του ζητή­μα­τος των τηλε­ο­πτι­κών συχνο­τή­των η κυβέρ­νη­ση θέλει να ενερ­γο­ποι­ή­σει έναν τηλε­ο­πτι­κό αυτο­μα­τι­σμό: θέλει να βγουν στα αντι­κυ­βερ­νη­τι­κά κερα­μί­δια το Μέγκα, ο ΣΚΑΙ και τα άλλα «μνη­μο­νια­κά» κανά­λια, να επι­τε­θούν στην κυβέρ­νη­ση ώστε να αξιο­ποι­ή­σει αυτή την επί­θε­ση ως δια­πι­στευ­τή­ρια αντι­μνη­μο­νια­κό­τη­τας την ώρα που θα περ­νά­ει ασφα­λι­στι­κό και φορο­λο­γι­κό σύμ­φω­να με το μνη­μό­νιο που ψήφι­σε. Κατά τα άλλα ποντά­ρω όλα τα λεφτά μου πως μια από τις άδειες θα πάει στη Γιάν­να Αγγελοπούλου.

Αγρό­τες

Οι φετι­νές αγρο­τι­κές κινη­το­ποι­ή­σεις έχουν κάτι το δια­φο­ρε­τι­κό: απο­τέ­λε­σαν ευκαι­ρία για την (εμβρυα­κή ακό­μα) σύν­δε­ση των αιτη­μά­των των αγρο­τών με τους εργά­τες, τους νέους, τους επιστήμονες/ελεύθερους επαγ­γελ­μα­τί­ες. Δεν έχει εμπε­δω­θεί από­λυ­τα η ανά­γκη της συμπό­ρευ­σης αλλά τα πρό­σφα­τα συλ­λα­λη­τή­ρια ήταν μια εξαι­ρε­τι­κή στιγ­μή στην σύγ­χρο­νη ιστο­ρία των λαϊ­κών κινητοποιήσεων.

Φασί­στες

Η χρυ­σή αυγή προ­σπα­θεί εδώ και τρία χρό­νια να τρυ­πώ­σει σε συν­δι­κά­τα, να φτιά­ξει δικά της (βλέ­πε Ζώνη), να χωθεί σε κινη­το­ποι­ή­σεις. Στο αγρο­τι­κό αυτό είναι κάπως πιο εύκο­λο καθώς χρειά­ζε­ται μόνο τρία τρα­κτέρ, 5 φασί­στες και μια φωτο­γρα­φι­κή μηχα­νή για να δεί­ξει ότι υπάρ­χει και συμ­με­τέ­χει στους αγώ­νες των αγρο­τών. Το «καρο­τσά­κι» από το ΠΑΜΕ ήταν μια ωραία απά­ντη­ση και ένας οδη­γός για το μέλ­λον. Παρό­λα αυτά παρα­μέ­νει προ­βλη­μα­τι­κό το γεγο­νός ότι προ­βάλ­λο­νται ως «δυνα­μι­κές κινη­το­ποι­ή­σεις» ορι­σμέ­νες δρά­σεις χρυ­σαυ­γι­τών σε μπλό­κα (πχ. χυδαί­ες εκφρά­σεις σε προ­πη­λα­κι­σμούς κυβερ­νη­τι­κών βου­λευ­τών) και ακό­μα πιο προ­βλη­μα­τι­κό το γεγο­νός ότι υπάρ­χει μια μικρή δυσκο­λία στην ανα­γνώ­ρι­ση τους ως φασί­στες. Αυτό είναι. Φασί­στες. Όχι αγρό­τες-φασί­στες. Σκέ­το φασίστες.

Ρατσι­σμός

Εκτός από το μεγά­λο τέρας του φασι­σμού (χρυ­σή αυγή) δεν μπο­ρού­με να αγνο­ού­με τον καθη­με­ρι­νό μικρο­φα­σι­σμό. Αυτός δεν σηκώ­νει απα­ραί­τη­τα σβά­στι­κες ούτε ξυρί­ζει το κεφά­λι του, αλλά υπάρ­χει καθη­με­ρι­νά παντού. Ένα παρά­δειγ­μά του είδα­με στο βίντεο με τον αφρι­κα­νό μετα­νά­στη που δέχθη­κε επί­θε­ση από τον σεκιου­ρι­τά στον ΗΣΑΠ. Καμία φασι­στι­κή συμπε­ρι­φο­ρά δεν πρέ­πει να μένει ανα­πά­ντη­τη, κανέ­να θύμα του φασι­σμού δεν πρέ­πει να μένει αβοήθητο.

Λαζό­που­λος

Δεν θα πω τον Λαζό­που­λο φασί­στα, όπως βλέ­πω ότι τον απο­κα­λούν δεξιά και αρι­στε­ρά, μετά την ανα­φο­ρά του στον «καθη­λώ­μέ­νο στην καρέ­κλα» Σόι­μπλε. Πολι­τι­κά μίλη­σε και έτσι πρέ­πει να τον εκλά­βου­με. Είναι πια αδύ­να­το να ξεχω­ρί­σεις τον ΣΥΡΙΖΑ από τον Λάκη και τού­μπα­λιν. Η έκφρα­ση που χρη­σι­μο­ποι­ή­σε δεν απέ­χει από τον τρό­πο με τον οποίο η ίδια η κυβέρ­νη­ση βλέ­πει αυτούς τους ανθρώ­πους. Αν κάποιος δια­φω­νεί, ας μας πει τι έχει κάνει η κυβέρ­νη­ση για τα επι­δό­μα­τα και τις συντά­ξεις των ΑμΕΑ. Επί­σης δεν θα επα­να­λά­βω ότι ο Λαζό­που­λος είναι κυβερ­νη­τι­κός εκπρό­σω­πος για­τί αυτό δεν ισχύ­ει πια. Έχο­ντας δει ορι­σμέ­να απο­σπά­σμα­τα των τελευ­ταί­ων εκπο­μπών του για Λια­κό­που­λος του ΣΥΡΙΖΑ μου κάνει περισ­σό­τε­ρο παρά για εκπρόσωπος.

2310

Νεο­λαία ΣΥΡΙΖΑ

«Έχου­με έναν κόσμο να αλλά­ξου­με» λέει η νεο­λαία ΣΥΡΙΖΑ, θυμί­ζο­ντας πολύ τη νεο­λαία ΠΑΣΟΚ που αντι­δρού­σε δήθεν στις επι­λο­γές του κόμ­μα­τος (πχ. ιδιω­τι­κά πανε­πι­στή­μια). Αν είχε μερι­κούς τέτοιους ο ΓΑΠ ακό­μα θα κυβερ­νού­σε. Εντά­ξει παι­διά, παρα­τρά­βη­ξε το αστείο. Εδώ που τα λέμε το «έχου­με έναν κόσμο να διο­ρί­σου­με» θα ταί­ρια­ζε λίγο καλύτερα.

Ολυ­μπια­κός

Έχει φτά­σει Πέμ­πτη, έχουν περά­σει 5 μέρες από τότε που ο Ολυ­μπια­κός έμει­νε με 9 παί­κτες και κατα­λο­γί­στη­κε εις βάρος του πέναλ­τι και δεν έπε­σε μετε­ω­ρί­της, δεν κατα­στρά­φη­κε η γη, δεν κάη­κε ούτε ένας φούρ­νος βρε αδερ­φέ! Αυτό πραγ­μα­τι­κά δεν μπο­ρώ να το σχολιάσω.

Λογο­κρι­σία

Απέ­συ­ρε τρα­γού­δι του ο γνω­στός λαϊ­κός τρα­γου­δι­στής Παντε­λί­δης για­τί περιεί­χε τη λέξη κατε­χό­με­να και θίχτη­καν οι υπερ­πα­τριώ­τες. Να δεί­τε που κάποια στιγ­μή θα κυκλο­φο­ρή­σουν τα «απα­γο­ρευ­μέ­να» του Παντε­λί­δη σαν το πολι­τι­κό τρα­γού­δι στην Χού­ντα. Ρε που ζούμε;

 

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο