Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ

                               

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το βιβλίο συντρο­φεύ­ει τους επι­βά­τες των μέσων στα­θε­ρής τρο­χιάς στις καθη­με­ρι­νές τους μετα­κι­νή­σεις και η εται­ρεία Στα­θε­ρές Συγκοι­νω­νί­ες, ανα­γνω­ρί­ζο­ντας την ιδιαί­τε­ρη αυτή σχέ­ση των επι­βα­τών με την ανά­γνω­ση, γίνε­ται και πάλι φορέ­ας πολι­τι­σμού και τους παρα­κι­νεί να ανταλ­λά­ξουν τα βιβλία τους. Σημείο συνά­ντη­σης, ο σταθ­μός του Μετρό «ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΑΛ. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ», όπου ξεκι­νά το Σάβ­βα­το 18/12/2015 και ώρα 10:30 η λει­τουρ­γία της πρώ­της ανταλ­λα­κτι­κής βιβλιο­θή­κης στο δίκτυο των μέσων στα­θε­ρής τροχιάς.

MetroΣε συνερ­γα­σία με τον Οργα­νι­σμό Πολι­τι­σμού, Αθλη­τι­σμού και Περι­βάλ­λο­ντος και τη Δημο­τι­κή Βιβλιο­θή­κη του Δήμου Αγί­ου Δημη­τρί­ου, η ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε. δίνει τη δυνα­τό­τη­τα στους επι­βά­τες να μοι­ρα­στούν τα παλιά τους βιβλία και να ανα­κα­λύ­ψουν νέα. Ο τρό­πος είναι απλός. Ο επι­βά­της αφή­νει ένα βιβλίο και παίρ­νει ένα άλλο δωρε­άν. Μια πρω­τό­τυ­πη κατα­σκευή σχε­δια­σμέ­νη από τους σπου­δα­στές του Δ. ΙΕΚ Αγί­ου Δημη­τρί­ου και εφο­δια­σμέ­νη με βιβλία από τη Δημο­τι­κή Βιβλιο­θή­κη τοπο­θε­τή­θη­κε στο επί­πε­δο επι­κύ­ρω­σης εισι­τη­ρί­ων στο σταθ­μό «ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΑΛ. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ». Με την έναρ­ξη λει­τουρ­γί­ας της βιβλιο­θή­κης, η συλ­λο­γή της θα ανα­νε­ώ­νε­ται καθη­με­ρι­νά και το από­θε­μά της θα βασί­ζε­ται στην αντα­πό­κρι­ση των επι­σκε­πτών της. Η ανταλ­λα­κτι­κή βιβλιο­θή­κη θα είναι ανοι­χτή για το κοι­νό καθη­με­ρι­νά κατά τις ώρες λει­τουρ­γί­ας του σταθ­μού του Μετρό.

Στό­χος, είναι η εξέ­λι­ξη της αλλη­λε­πί­δρα­σης, που μπο­ρεί να επι­τευ­χθεί μέσω των βιβλί­ων. Χρη­σι­μο­ποιώ­ντας την, οι επι­βά­τες την κάνουν ουσια­στι­κά δική τους και τα βιβλία της ταξι­δεύ­ουν στο δίκτυο των μέσων στα­θε­ρής τρο­χιάς και όχι μόνο. Το ζητού­με­νο είναι η ανταλ­λα­γή. Αφή­νεις ένα βιβλίο, παίρ­νεις ένα άλλο “take one leave one”.

Στην εκδή­λω­ση για την έναρ­ξη λει­τουρ­γί­ας της ανταλ­λα­κτι­κής βιβλιο­θή­κης θα συμ­με­τά­σχει η Παι­δι­κή Χορω­δία του Δημο­τι­κού Ωδεί­ου με μαέ­στρο τον Κ. Καραμάνο.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο