Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τα ΕΛΤΑ τιμούν τα 75χρονα του ΕΑΜ

Τα Ελλη­νι­κά Ταχυ­δρο­μεία τιμούν τη συμπλή­ρω­ση των 75 χρό­νων από την ίδρυ­ση (27 Σεπτέμ­βρη 1941) του Εθνι­κού Απε­λευ­θε­ρω­τι­κού Μετώ­που (ΕΑΜ), απει­κο­νί­ζο­ντας σε γραμ­μα­τό­ση­μα πέντε αγω­νι­στές του ΕΑΜ, με τέσ­σε­ρις από αυτούς εν ζωή.

Η Ανα­μνη­στι­κή Σει­ρά γραμ­μα­το­σή­μων «75 χρό­νια από την ίδρυ­ση του ΕΑΜ» απο­τε­λεί­ται από πέντε γραμ­μα­τό­ση­μα αφιε­ρω­μέ­να στους Βαρ­δή Β. Βαρ­δι­νο­γιάν­νη, Μανώ­λη Γλέ­ζο, Στέ­λιο Ζαμά­νο, Κώστα Μαρα­γκου­δά­κη (τ. πρό­ε­δρος της Πανελ­λή­νιας Ομο­σπον­δί­ας Λογι­στών, πρό­ε­δρος σήμε­ρα του Ιδρύ­μα­τος Περί­θαλ­ψης Ηλι­κιω­μέ­νων «Το Σπί­τι του Αγωνιστή»και Από­στο­λο (Λάκη) Σάντα, στα πρό­σω­πα των οποί­ων τιμώ­νται εκα­τομ­μύ­ρια αγω­νι­στές και αγω­νί­στριες της ΕΑΜι­κής Αντί­στα­σης που πολέ­μη­σαν τον κατα­χτη­τή και αγω­νί­στη­καν για λευ­τε­ριά, ανε­ξαρ­τη­σία και προ­κο­πή του λαού.

elta6

Η επί­ση­μη παρου­σί­α­ση της σει­ράς θα γίνει την Πρώ­τη Ημέ­ρα Κυκλο­φο­ρί­ας της, την Τρί­τη 23 Φλε­βά­ρη 2016 και ώρα 12:00, στο Μέγα­ρο της Παλαιάς Βου­λής (Στα­δί­ου 13, Αθή­να) παρου­σία των τεσ­σά­ρων ΕΑΜι­τών που εικο­νί­ζο­νται στα γραμ­μα­τό­ση­μα και της οικο­γέ­νειας του Λάκη Σάντα.

ΕΔΩ μπο­ρεί­τε να παρα­κο­λου­θή­σε­τε βίντεο από το αρχείο της ΕΡΤ, όπου ο παλαί­μα­χος κομ­μου­νι­στής Κώστας Μαρα­γκου­δά­κης θυμά­ται και αφη­γεί­ται για τη δημιουρ­γία και τη δρά­ση των αντι­στα­σια­κών οργα­νώ­σε­ων στα χρό­νια της γερ­μα­νι­κής Κατοχής.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο