Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τα «λάθη» του σοσιαλισμού

Σχο­λιά­ζει ο Νίκος Βουρ­τσά­νης //

-Στα Γερ­μα­νι­κά σχο­λεία στο μάθη­μα της ιστο­ρί­ας, αλλά και γενι­κό­τε­ρα στη κοι­νω­νία διδά­σκε­ται ότι στο Β. Π.Π. η Γερ­μα­νία απλώς ηττή­θη­κε (απο­σιω­πώ­νται ή υπο­βαθ­μί­ζο­νται τεχνηέ­ντως τα κρε­μα­τό­ρια κι οι θηριω­δί­ες)  κι η ήττα αυτή από τον Κόκ­κι­νο Στρα­τό ερμη­νεύ­ε­ται περί­που ως ήττα της “δημο­κρα­τί­ας”.

-Η Συρία, το Ιράκ, το Αφγα­νι­στάν, η Λιβύη (απο­δε­δειγ­μέ­να κοσμι­κές Χώρες) χαρα­κτη­ρί­ζο­νται αυταρ­χι­κά, δικτα­το­ρι­κά, σκο­τα­δι­στι­κά καθε­στώ­τα κι οι Χώρες αυτές κατα­στρέ­φο­νται με εκα­τομ­μύ­ρια νεκρούς ενώ μένει στο απυ­ρό­βλη­το η φεου­δαρ­χι­κή, μεσαιω­νι­κή Σ. Αρα­βία με τους καθη­με­ρι­νούς βάρ­βα­ρους απο­κε­φα­λι­σμούς των όποιων “αιρε­τι­κών”.

-Ο “αρι­στε­ρός” ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλά­δα ως αντι­πο­λί­τευ­ση καλού­σε με επι­μο­νή να μη πλη­ρω­θεί το παρά­νο­μο χαρά­τσι του ΕΝΦΙΑ και λίγο μετά ως κυβέρ­νη­ση, εκβιά­ζει με κατα­σχέ­σεις για την υπερ­τι­μη­μέ­νη υπο­χρε­ω­τι­κή πλη­ρω­μή του.

…κι εσύ, ο άνερ­γος, ο εξα­θλιω­μέ­νος, ο πολ­λα­πλά εξα­πα­τη­μέ­νος ψάχνεις ακό­μα με το μικρο­σκό­πιο “τα λάθη” του Σοσιαλισμού…

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο