Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Τρόλαρα τον Πετρόπουλο για τις εισφορές και εκείνος το πίστεψε!»

Θα θυμά­στε την (απί­στευ­τη) δήλω­ση του Τάσου Πετρό­που­λου ότι οι ελεύ­θε­ροι επαγ­γελ­μα­τί­ες όχι μόνο είναι δυσα­ρε­στη­μέ­νοι, αλλά του ζητούν να πλη­ρώ­νουν μεγα­λύ­τε­ρες εισφο­ρές, προσ­δο­κώ­ντας μεγα­λύ­τε­ρες συντάξεις.

«Με στα­μα­τούν και μου ζητούν να αυξή­σω τις εισφο­ρές», είπε χαρα­κτη­ρι­στι­κά ο κ.Πετρόπουλος (Στα χνά­ρια του Γιώρ­γου Παπαν­δρέ­ου, να μην ξεχνιόμαστε).

Ο «Ελεύ­θε­ρος Τύπος «εντό­πι­σε» τον άνθρω­πο που στα­μά­τη­σε τον υφυ­πουρ­γό και του ζήτησ-υπο­τί­θε­ται- να αυξή­σει τις εισφορές

***

Πολίτης αποκαλύπτει: Τρόλαρα τον Πετρόπουλο για τις εισφορές και εκείνος το πίστεψε!

Ποιος τρο­λά­ρει ποιον; Θα μπο­ρού­σε να είναι το ερώ­τη­μα για όλα όσα συμ­βαί­νουν τελευ­ταία με τις δηλώ­σεις -«γκά­φες» κυβερ­νη­τι­κών στελεχών.

Μια από αυτές ανή­κει στον υφυ­πουρ­γό Κοι­νω­νι­κών Ασφα­λί­σε­ων Τάσο Πετρό­που­λο, ο οποί­ος, στα… χνά­ρια του Γιώρ­γου Παπαν­δρέ­ου και της περι­βό­η­της ατά­κας του για τον συντα­ξιού­χο που θα προ­σέ­φε­ρε τη σύντα­ξή του ώστε να σωθεί η χώρα, δήλω­σε πως οι ελεύ­θε­ροι επαγ­γελ­μα­τί­ες τον ευχα­ρι­στούν για τις νέες ασφα­λι­στι­κές εισφο­ρές που καλού­νται να πληρώσουν.

Ο κ. Πετρό­που­λος στην προ­σπά­θειά του να ωραιο­ποι­ή­σει την κατά­στα­ση έκα­νε σχε­τι­κές ανα­φο­ρές (στη Βου­λή και σε εκδή­λω­ση του ΣΥΡΙΖΑ). Σε μια από αυτές έφε­ρε και ένα παρά­δειγ­μα, ατυ­χές όπως απο­δεί­χτη­κε στη συνέ­χεια. Οπως είπε, «κάποιος μου έκα­νε παρά­πο­να για τις μειω­μέ­νες εισφο­ρές επει­δή θα λάβει μειω­μέ­νη σύντα­ξη…». Μάλι­στα, ανέ­φε­ρε ότι είναι πολ­λοί αυτοί που του ζητούν να υπάρ­χει η δυνα­τό­τη­τα να κατα­βάλ­λουν παρα­πά­νω εισφο­ρές τονί­ζο­ντας πως «αυτή είναι μια πραγ­μα­τι­κό­τη­τα». Η πραγ­μα­τι­κό­τη­τα, ωστό­σο, είναι πως ο πολί­της που του έκα­νε παρά­πο­να ήθε­λε απλώς και μόνο να τον τρολάρει!

Πρό­κει­ται για τον Γιώρ­γο Μπιλ­λί­νη, ο οποί­ος ισχυ­ρί­ζε­ται πως είναι ο άνθρω­πος που συνά­ντη­σε τον υφυ­πουρ­γό. Μάλι­στα, το κοι­νο­ποί­η­σε και στον προ­σω­πι­κό του λογα­ρια­σμό στο facebook.

Στο post του γρά­φει χαρα­κτη­ρι­στι­κά: «Χθες συνά­ντη­σα τυχαία τον υφυ­πουρ­γό Εργα­σί­ας Πετρό­που­λο. Σκέ­φτη­κα να τον τρο­λά­ρω. Του λέω λοι­πόν ότι οι εισφο­ρές μου με τον νέο τρό­πο υπο­λο­γι­σμού είναι πολύ χαμη­λό­τε­ρες από τις προη­γού­με­νες και αισθά­νο­μαι ότι δεν επαρ­κούν για να λάβω αξιο­πρε­πή σύντα­ξη, εάν και όταν … και θα επι­θυ­μού­σα να πλη­ρώ­νω του­λά­χι­στον όσα πλή­ρω­να μέχρι σήμε­ρα. Ο άνθρω­πος προ­φα­νώς το πίστε­ψε και από το πρωί έχει ξεσκι­στεί να επα­να­λαμ­βά­νει σε δηλώ­σεις του αυτά που του είπα».

Οπως ήταν ανα­με­νό­με­νο, μέσα σε λίγα λεπτά προ­κλή­θη­κε χαμός στα social media με τα σχό­λια να πέφτουν… βρο­χή. Οι χρή­στες, όπως φαί­νε­ται και από τα γρα­φό­με­νά τους, χάρη­καν ιδιαί­τε­ρα το τρολ.

«Γιώρ­γο, δική σου δου­λειά είναι η τρέ­λα που ξεστο­μί­ζει από το πρωί ο παλα­βός;», γρά­φει χρή­στης. Αλλος σχο­λιά­ζει: «Οφεί­λου­με πολ­λά… Φτιά­ξα­με και­νούρ­γιο συκώ­τι από τα γέλια. Οι άνθρω­ποι δεν παί­ζο­νται! Μετά τον Μάρ­δα και τις απα­ντή­σεις στους επεν­δυ­τές του facebook τώρα και αυτό!».

Το πάρ­τι για τις δηλώ­σεις του Πετρό­που­λου συνε­χί­στη­κε και στο twitter. «Αυτός που στα­μά­τη­σε τον Πετρό­που­λο και ζητού­σε και άλλες εισφο­ρές ήταν ο Καρα­νί­κας που θέλει αύξη­ση, ε;», σχο­λιά­ζει χρή­στης ενώ άλλος γρά­φει: «Να πετύ­χω τον Πετρό­που­λο στο δρό­μο, να τον παρα­κα­λέ­σω θερ­μά να μου αυξή­σει ΕΝΦΙΑ, εισφο­ρές, καύ­σι­μα, τσι­γά­ρα και ό,τι άλλο έχει ευχαρίστηση».

Πάντως, χθες ο υφυ­πουρ­γός Κοι­νω­νι­κών Ασφα­λί­σε­ων δήλω­σε (στο Πρα­κτο­ρείο 104,9 FM): «Φαί­νε­ται πως όποιος μπαί­νει στο ρου­θού­νι της Ν.Δ. πρέ­πει του­λά­χι­στον να παρου­σιά­ζε­ται γρα­φι­κός (…) Μου είπαν στη Βου­λή ότι οι ασφα­λι­σμέ­νοι βλέ­πουν εφιάλ­τες εμέ­να και τον Κατρού­γκα­λο για τις υψη­λές εισφορές».

Τόνι­σε δε ότι οι υψη­λές εισφο­ρές που ίσχυαν είχαν οδη­γή­σει 750 χιλιά­δες επαγ­γελ­μα­τί­ες να μην μπο­ρούν να πλη­ρώ­νουν. «Είναι αλή­θεια ότι επαγ­γελ­μα­τί­ες έβγαι­ναν από τα κατα­στή­μα­τά τους και μου έλε­γαν ευτυ­χώς που έγι­νε αυτή η ρύθ­μι­ση για να μπο­ρού­με να πλη­ρώ­σου­με», τόνισε.

Και συμπλή­ρω­σε λέγο­ντας ότι ‑όπως ενη­μέ­ρω­σε και στη Βου­λή- επαγ­γελ­μα­τί­ες τού έχουν ζητή­σει να εξε­τά­σει τη δυνα­τό­τη­τα όσοι μπο­ρούν να κατα­βάλ­λουν υψη­λό­τε­ρες εισφο­ρές για να εξα­σφα­λί­σουν και μεγα­λύ­τε­ρη σύντα­ξη. «Αντί να δουν την ουσία, χλευά­ζουν εμέ­να και την αλή­θεια», είπε, σχο­λιά­ζο­ντας τις αντι­δρά­σεις της αντι­πο­λί­τευ­σης. Ζήτη­σε δε να είναι προ­σε­κτι­κοί όσοι μπαί­νουν στο παι­χνί­δι της «δολο­φο­νί­ας», όπως είπε, «χαρα­κτή­ρων».

ΒΑΛΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Από την έντυ­πη έκδο­ση του Ελεύ­θε­ρου Τύπου

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο