Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πού θα πάμε, τι θα δούμε, τι θ’ ακούσουμε …την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου

ΘΕΑΤΡΟ

Το Εθνι­κό Θέα­τρο στο πλαί­σιο του έτους Ελλά­δας — Ρωσί­ας, φιλο­ξε­νεί από 19 έως και 22 Σεπτέμ­βρη στην Κεντρι­κή Σκη­νή και στη Σκη­νή «Μαρί­κα Κοτο­πού­λη» του Θεά­τρου Rex, το 9ο Διε­θνές Φεστι­βάλ «Θεα­τρι­κή σεζόν Αγί­ας Πετρούπολης».

Σκη­νή Κοτο­πού­λη Θέα­τρο Rex, ώρα έναρ­ξης 18.30: «Οι αδελ­φοί» βασι­σμέ­νο στους «Αδελ­φούς Καρα­μά­ζοφ» του Φιό­ντορ Μιχα­ή­λο­βιτς Ντο­στο­γιέφ­σκι, από το Θέα­τρο Πρι­γιούτ Κομε­ντιά­ντα. Σκη­νο­θε­σία: Evgeniya Safonova. Διάρ­κεια: 3 ώρες και 40 λεπτά με δύο διαλείμματα.

Στο Δημο­τι­κό Θέα­τρο Πει­ραιά επι­στρέ­φει για λίγες παρα­στά­σεις η περυ­σι­νή θεα­τρι­κή επι­τυ­χία «Φάουστ» του Γκαί­τε σε σκη­νο­θε­σία Κατε­ρί­νας Ευαγ­γε­λά­του και μετά­φρα­ση Σπύ­ρου Α. Ευαγ­γε­λά­του, με τον Νίκο Κου­ρή στον ρόλο του κεντρι­κού ήρωα και τον Αργύ­ρη Παντα­ζά­ρα να υπο­δύ­ε­ται τον Μεφι­στο­φε­λή. Στις 8.30 μ.μ.  Ηρώ­ων Πολυ­τε­χνεί­ου 32, Πειραιάς

19 — 22 Σεπτέμ­βρη: Δια­δρα­στι­κή έκθε­ση κου­κλών — μαριο­νε­τών «Κού­κλες για παι­διά και ενή­λι­κες» του Κρα­τι­κού κου­κλο­θε­ά­τρου του ΕΣ Ντε­με­νί. Οι θεα­τές θα έχουν την ευκαι­ρία να δουν τη συλ­λο­γή των δημιουρ­γών μαριο­νε­τών μια «Χρυ­σή Απο­θή­κη» — κού­κλες, τις οποί­ες στη Ρωσία ονο­μά­ζουν «μεγά­λο θία­σο του μικρού θεά­τρου». Ωρα: 17.30 — 18.30, στην Κεντρι­κή Σκη­νή, πριν από την έναρ­ξη των παραστάσεων

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Βδο­μά­δα φιλμ νουάρ στο «Studio new star art cinema»
Τετάρ­τη 21 Σεπτέμ­βρη, στις 20.00, «Ο δολο­φό­νος της λεω­φό­ρου» της Ιντα Λου­πί­νο. Στις 21.15, «Παρά­καμ­ψη» του Εντ­γκαρ Τζ. Ούλμερ.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

ΓΙΑΛΙ ΤΖΑΜΙ — Εγκα­τά­στα­ση Μάριου Σπηλιόπουλου
Μέχρι τις 25/9 θα διαρ­κέ­σει η έκθε­ση με την βιντεο-ηχη­τι­κή εγκα­τά­στα­ση του Μάριου Σπη­λιό­που­λου «Τα 700 ονό­μα­τα του Θεού» στο Για­λί Τζα­μί στα Χανιά, κτι­σμέ­νο την περί­ο­δο 1645–48. Η κεντρι­κή ιδέα του έργου του Σπη­λιό­που­λου προ­έρ­χε­ται από τις 700 προ­σφω­νή­σεις προς τον Θεό, που συνέ­λε­ξε, από το σύνο­λο της ελλη­νι­κής γραμ­μα­το­λο­γί­ας, ο Αυτο­κρά­το­ρας της Νίκαιας, Θεό­δω­ρος Β΄ Δού­κας Λάσκα­ρις, το 1254. Στην πρω­ταρ­χι­κή του μορ­φή, το έργο εξε­τέ­θη το 2002 στο ΕΜΣΤ, στο πλαί­σιο της έκθε­σης «Θεο­λο­γί­ες, Σύνο­ψις 2».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο