Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Άδωνις Γεωργιάδης κατά Θεσσαλονικέων: Ο χαρακτήρας τους φταίει για την έξαρση της πανδημίας…

Δεν σταματά να προκαλεί τον ελληνικό λαό με τις δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και μάλιστα σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη εξαιτίας του πανελλαδικού lockdown που έχει επιβληθεί.

Αφού πανηγύρισε επειδή η χώρα μας έχει λιγότερους… νεκρούς από το Βέλγιο, αφού είπε ότι η καραντίνα τηρείται επειδή ο κόσμος βλέπει τους θανάτους και φοβάται, ο κ. Γεωργιάδης τα έβαλε με μια ολόκληρη πόλη! Τη Θεσσαλονίκη!

Μιλώντας την Τετάρτη σε διαδικτυακή εκπομπή, ο υπουργός Ανάπτυξης έριξε το φταίξιμο για την έξαρση της πανδημίας στον… χαρακτήρα των Θεσσαλονικέων! Προκειμένου να συγκαλύψει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης, η οποία άφησε αποψιλωμένο το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τους εργαζόμενους πλήρως απροστάτευτους απέναντι στην πανδημία, ο Αδ. Γεωργιάδης προτίμησε να επιρρίψει ευθύνες στο λαό της Θεσσαλονίκης που… δεν τήρησε τα μέτρα.

Κουνώντας το δάχτυλο στο λαό και τη νεολαία ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε πως «εάν τηρούντο τα μέτρα δεν θα είχαμε φτάσει εδώ. Ο λόγος ο κυριότερος που φτάσαμε εδώ είναι γιατί δεν τηρήθηκαν επαρκώς τα μέτρα».

Όταν δε ρωτήθηκε γιατί τα μέτρα δεν τηρήθηκαν στην συμπρωτεύουσα, έδωσε την εξής απάντηση: «Είναι και θέμα του χαρακτήρα του κόσμου καμιά φορά…».

Προκειμένου να υποστηρίξει την αθλιότητα του κυβερνητικού αφηγήματος, ο Αδ. Γεωργιάδης εξιστόρησε ότι όταν βρέθηκε στην πόλη για τα εγκαίνια της ΔΕΘ προσκλήθηκε σε ένα εστιατόριο που ήταν γεμάτο κόσμο. «Όταν έμπαινα μέσα στο εστιατόριο ήρθε ο ιδιόκτητής να με καλέσει με χαρά, που πήγε εκεί ο Υπουργός στο εστιατόριο, εγώ είδα ξαφνικά σκηνές, ο ένας πάνω στον άλλον, όχι σα να μην υπάρχει Covid, σα να μην υπάρχει τίποτα. Σοκαρισμένος του λέω “άνθρωπέ μου πρέπει να σου κλείσουν το μαγαζί, γιατί είστε έτσι;” Περίπου γελώντας αυτός μου λέει, “μα έτσι όλοι είμαστε εδώ”. Και σηκώθηκα κι έφυγα και μάλιστα ειδοποίησα την υπηρεσία λέγοντας, “ρε παιδιά κάνετε ελέγχους στη Θεσσαλονίκη”; Ο ένας πάνω στον άλλον κι ήμασταν στα μέσα Σεπτεμβρίου. Ήταν ο ένας πάνω στον άλλον, ζούσανε σα να μην υπάρχει Covid. Δεν πίστευαν ότι υπάρχει ο ιός, φαντάζομαι, το πιο πιθανό», είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Η θρασύτητα σε όλο της το μεγαλείο. Προφανώς, η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης κυβερνούν άλλη χώρα, σε κάποιο άλλο πλανήτη…