Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Άλλαξε χέρια ο «Alpha» – Στον Όμιλο Βαρδινογιάννη το 50% του σταθμού

Δυο μέρες μόλις μετά το κλείσιμο του «Mega» (στο οποίο συμμετείχε η οικογένεια Βαρδινογιάννη) έχουμε ανακατατάξεις στο τηλεοπτικό τοπίο μετά και την εξαγορά του 50% του «Alpha» από θυγατρική εταιρεία της «Μότορ Όιλ», του Ομίλου Βαρδινογιάννη.  Το μεγάλο ερωτηματικό τι θα γίνει με τους εργαζόμενους των σταθμών «Alpha» και «Star», που επίσης ανήκει στον Όμιλο Βαρδινογιάννη;

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της «Μότορ Όιλ» «η κατά 100% θυγατρική της (ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ) κυπριακή εταιρεία SEILLA ENTERPRISES LIMITED σύναψε με την κυπριακή εταιρεία ALPHA MEDIA GROUP LIMITED, την κυπριακή εταιρεία NEVINE HOLDINGS LIMITED, την κυπριακή εταιρεία SIXOMEN LIMITED και τον κ. Δημήτρη Κοντομηνά το ιδιωτικό συμφωνητικό με ημερομηνία 30 Οκτωβρίου 2018». Προσθέτει πως «με το εν λόγω ιδιωτικό συμφωνητικό συμφωνείται η απόκτηση κοινού ελέγχου επί των εταιρειών:

ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ (λειτουργεί και εκμεταλλεύεται τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA)

ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΑΕ (λειτουργεί και εκμεταλλεύεται τον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 98,9 στην Αττική) και

ALPHA ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΚΡΟΝΟΣ ΑΕ (λειτουργεί και εκμεταλλεύεται τον ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA 96.5 στη Θεσσαλονίκη)».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «η SEILLA ENTERPRISES LIMITED θα καταβάλλει στην ALPHA MEDIA GROUP LIMITED 21.477.000 ευρώ για την απόκτηση ποσοστού 50% του μετοχικού κεφαλαίου της ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΕ». Επίσης η διοίκηση των εταιρειών «θα ασκείται από κοινού αφενός μεν από τη SEILLA ENTERPRISES LIMITED αφετέρου δε από την ALPHA MEDIA GROUP LIMITED και τον κ. Δημήτρη Κοντομηνά» και «την ευθύνη της καθημερινής διαχείρισης θα την έχει ο διευθύνων σύμβουλος, ο οποίος θα ορίζεται από τη SEILLA ENTERPRISES LIMITED».

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο «Alpha», αναφέροντας πως «μέσω της νέας μετοχικής του σύνθεσης και της στρατηγικής συμμαχίας της SEILLA ENTERPRISES LIMITED και της AMG, ο ALPHA ενισχύεται» και πως «θα παραμείνει πρωταγωνιστής και τα επόμενα χρόνια στον τομέα της ψυχαγωγίας και ενημέρωσης».

Επιπλέον αναφέρει πως με την ολοκλήρωση της συναλλαγής «και την εισροή επιπλέον χρηματοδότησης προς διευθέτηση ήδη υφιστάμενων απαιτήσεών του, ο ALPHA θα ενισχυθεί με συνολικά κεφάλαια ύψους 29,6 εκατ. ευρώ, τα οποία θα χρησιμοποιήσει για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση των εγκαταστάσεών του στην Παλλήνη Αττικής, για την ενίσχυση των επενδύσεών του στο πρόγραμμα και κυρίως στον τομέα της μυθοπλασίας και για τη μείωση των υποχρεώσεών του».