• [ Δικοί σου εχθροί, δικοί μου εχθροί /του σκεφτόμενου ανθρώπου είναι εχθροί]
Facebooktwitterrssyoutube

Άλλο Τουρκία, άλλο Κούβα, Βενεζουέλα, Β. Κορέα…

Υπάρχει και πιο απόλυτο

«Είμαι απόλυτα κατά της στάσης της Τουρκίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν της ΕΕ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την κλιμάκωση της έντασης από την Άγκυρα κατά της κυριαρχίας της Ελλάδα στο Αιγαίο και της Κύπρου στην ΑΟΖ της.

Αφήνοντας στην άκρη τις ενδοϊμπεριαλιστικές αντιθέσεις θα ήταν καλά η ΕΕ να εξηγήσει τι ακριβώς σημαίνει το «απόλυτα κατά». Ακόμη κι από τη δική τους σκοπιά (των καπιταλιστών ιμπεριαλιστών) ας μας πουν για τα δύο μέτρα και δύο σταθμά, ανάλογα της περίπτωσης. Γιατί η ΕΕ έχει λάβει αποφάσεις μονομερών κυρώσεων κατά κυβερνήσεων και σε περιπτώσεις που αποτελούν προκλητική παρέμβαση σε εσωτερικά ζητήματα κυρίαρχων κρατών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για παραβιάσεις και προκλήσεις κατά άλλων κρατών και μάλιστα μελών της ΕΕ.

Φυσικά, πέραν της ρητορείας και των αντιθέσεων, άλλο Τουρκία κι άλλο Βενεζουέλα, Κούβα, Ρωσία, Συρία, Ιράν και ΛΔ Κορέας… Άλλο πράγμα ο σύμμαχος, αφού οι ενδοϊμπεριαλιστικοί τους ανταγωνισμοί αφορούν τη λεία των επεμβάσεών τους κι όχι τις ίδιες τις επεμβάσεις.

Γκάνταλφ / Χαραυγή