Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Άμεσα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και όλου του λαού (SPOT)

✔️   Σε εξέλιξη είναι από το πρωί παρεμβάσεις από σωματεία και φορείς σε συνοικίες της Αττικής, στο πλαίσιο της Μέρας Δράσης για την Υγεία.Υγεία κινητοποίηση Πειραιάς Κορυδαλλός

✔️   Συγκεντρώσεις, εξορμήσεις και περιοδείες έγιναν σε εργασιακούς χώρους από σωματεία εργαζομένων, όπως στη Ν/Ζώνη Περάματος, στην εταιρεία «Mellon» και σε σούπερ μάρκετ και αποθήκες τροφίμων.
Παράλληλα αναρτήθηκαν και πανό όπως σε ΜΜΕ και σε νοσοκομεία (Παναρκαδικό στην Τρίπολη).Υγεία Πανό Παναρκαδικό Τρίπολη 10 Νοε 2020

🔻  Κέντρο της Αθήνας: Αγωνιστικές παρεμβάσεις και εξορμήσεις έγιναν από σωματεία και φορείς του Kέντρου της Αθήνας σε Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ

  • Στην ΤΟΜΥ Ακαδημίας και Ιπποκράτους από τον Σύλλογο Γυναικών Εξαρχείων. (δείτε εδώ video με σύνθημα).
  • Στο Κέντρο Υγείας της Λεωφόρου Αλεξάνδρας από την Ομάδα Γυναικών του 7ου Διαμερίσματος και την Επιτροπή Νέων Εργαζομένων και Ανέργων 7ου Διαμερίσματος.
  • Στην ΤΟΜΥ Παγκρατίου από την Επιτροπή Νέων Εργαζομένων και Ανέργων 2ου Διαμερίσματος Αθήνας, τον Σύλλογο Γυναικών του 2ου Διαμερίσματος και τον Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών Καισαριανής.
  • Στην ΤΟΜΥ Ν. Κόσμου από τον Σύλλογο Γυναικών 2ου Διαμερίσματος.
  • Στην ΤΟΜΥ στα Θυμαράκια από την Ομάδα Γυναικών Κολωνού και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σεπολίων «Η Αναγέννηση».

Υγεία κινητοποίηση Σύλλογος Εργαζόμενων Δήμου Κορυδαλλού

ℹ️   Με ένα spot 51’’ το Σωματείο Εργαζομένων στην Πληροφορική και στις Τηλεπικοινωνίες (ΣΕΤΗΠ) αναδεικνύει την ανάγκη για διεκδίκηση μέτρων προστασίας της υγείας των εργαζομένων και καλεί στην απεργία της 26ης Νοέμβρη.

🔻  Σε Δάφνη – Μπραχάμι:
Εξόρμηση, στο πλαίσιο της μέρας δράσης για την Υγεία, στο μετρό Δάφνης, πραγματοποίησαν μαζικοί φορείς και σωματεία από το Μπραχάμι μοιράζοντας την ανακοίνωσή τους σε περαστικούς, εργαζόμενους και άτομα που περίμεναν να επιβιβαστούν στα λεωφορεία.
Οι φορείς καλούν σε πάλη για άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, άμεσα μέτρα εξασφάλισης αξιοπρεπούς εισοδήματος για εργαζόμενους, άνεργους, επαγγελματίες κ.ά.

🔻  Στην Καλλιθέα:
Εξόρμηση πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Κέντρο Αναφοράς COVID -19 στο Κέντρο Υγείας Καλλιθέας. Μαζικοί φορείς και σωματεία μοίρασαν ανακοίνωση σε περαστικούς και άτομα που περίμεναν να εξυπηρετηθούν στο Κέντρο Υγείας, καλώντας για πάλη για ενίσχυση παθολογικών κλινικών, κινητά συνεργεία Covid, συχνούς ελέγχους στους μεγάλους χώρους δουλειάς, δημιουργία Πρωτοβάθμιου Κέντρου Υγείας στην Καλλιθέα κ.ά.
Η κινητοποίηση θα συνεχιστεί σήμερα το απόγευμα, στις 6.30 μ.μ. στο ΙΚΑ της περιοχής.

🔻  Αιγάλεω – Αγία Βαρβάρα
Με σύνθημα «Ατομική ευθύνη να ξεσηκωθούμε. Για δωρεάν υγεία να αγωνιστούμε», μέλη σωματείων και φορέων του Αιγάλεω πραγματοποίησαν εξόρμηση στην τοπική ΤΟΜΥ.
Κρατώντας πανό και μοιράζοντας ανακοινώσεις απηύθυναν παράλληλα το κάλεσμα συμμετοχής στην απεργία στις 26 Νοέμβρη. Ανάλογη εξόρμηση από σωματεία και φορείς του Αιγάλεω και της Αγίας Βαρβάρας έγινε και στο νοσοκομείο «Λοιμωδών».

🔻  Νέα Σμύρνη
Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών (μέλος της ΟΓΕ), πραγματοποιήθηκε σήμερα κινητοποίηση στο ΤΟΜΥ της Νέας Σμύρνης. Με πανό, ντουντούκα, ανακοινώσεις και όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας, η αγωνιστική παρέμβαση έδωσε το σήμα της κλιμάκωσης του αγώνα για στελέχωση και αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Τα μέλη του συλλόγου ενημέρωσαν τους κατοίκους της περιοχής με το διεκδικητικό πλαίσιο για την ενίσχυση του συστήματος Υγείας, ενώ συναντήθηκαν με τους ελάχιστους εργαζόμενους του ΤΟΜΥ.

🔻  Γλυφάδα
Εξόρμηση, στα πλαίσια της μέρας δράσης για την Υγεία, στο Κέντρο Υγείας Γλυφάδας, πραγματοποίησε η Ομάδα Γυναικών Γλυφάδας της ΟΓΕ, μοιράζοντας την ανακοίνωσή της σε εργαζόμενους και άτομα που εξυπηρετούσε το Κέντρο Υγείας.KESARIANH YGEIA 10 NOV 2020 Κινητοποίηση Καισαριανή Υγεία 10 Νοε 2020

🔻  Καισαριανή
Κινητοποίηση σωματείων και φορέων της Καισαριανής έγινε στο ΙΚΑ του Παγκρατίου, διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και ενίσχυση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Στην κινητοποίηση συμμετείχε και ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Καισαριανής (μέλος της ΟΓΕ).

Πηγή 902.gr