Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Άμεσος σχολιασμός των δηλώσεων Χαρδαλιά: Η πραγματικότητα με το κεφάλι κάτω και τα πόδια πάνω

Δε φταίει για τα κρούσματα ο τουρισμός, τα περισσότερα είναι εγχώρια. Τάδε έφη Ν. Χαρδαλιάς σήμερα παρουσιάζοντας την πραγματικότητα με το κεφάλι κάτω και τα πόδια πάνω και μάλιστα έδωσε και σχετικά στοιχεία.

Μόνο, είπε με έμφαση, 615 είναι τα εισαγόμενα κρούσματα που προέκυψαν από τους 319.378 ελέγχους στις πύλες εισόδους της χώρας απ’ όπου πέρασαν 2.592.853 άτομα (τα στοιχεία όπως τά έδωσε ο Ν. Χαρδαλιάς).

1. Στους υπόλοιπους 2.200.000 περίπου που δεν ελέγχθησαν κατά την είσοδο, πόσοι ηταν φορείς του ιού; Αν το πάρουμε με την απλή έθοδο των τριών: Στους 319.378 οι 615 Στους 2.273.474 που πέρασαν χωρείς έλεγχο, πόσοι οι φορείς: 4.377 Τόσοι τουρίστες φορείς του ιού επισκέφτηκαν, την Κρήτη, τη Χαλκιδική, τις Κυκλάδες και άλλους τουριστικούς περιορισμούς οι οποίοι μέχρι το άνοιγμα του τουρισμού κορονοϊό άκουγαν και κρούσμα δεν έβλεπαν

2. Ενδεικτική της ευθύνης του τουρισμού (κατά κύριο λόγο) στη δραματική αναζωπύρωση της πανδημίας,η κατάσταση σε περιοχές όπως η Κρήτη. Μηδενικά κρούσματα την άνοιξη, μετά το άνοιγμα του τουρισμού σταδιακά έγινε η περιοχή με το μεγαλύτερο πρόβλημα. Το ίδιο και η Χαλκιδική κ.ά. περιοχές. Το εσπευσμένο άνοιγμα του τουρισμού και η επανεκκίνηση των μεταφορών με όρους που να εξασφαλίζουν ανάκαμψη του κεφαλαίου σε τουρισμό και μεταφορές και υγειονομικά πρωτόκολλα στην κυριολεξία για γέλια.
(Μαζί και η επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης και η αδράνεια ή τα ημίμετρα σε άλλους τομείς)

3. Ναι τα περισσότερα κρούσματα στην καθημερινή ενημέρωση είναι εγχώρια, γιατί ντόπιοι κολλάνε, εδώ κάνουν το τεστ και εδώ καταμετρούνται. Σε κάποιους από τους τουρίστες γίνεται το τεστ στην Ελλάδα, στους περισσότερους κατά την επιστροφή στη χώρα τους όπου στους δειγματοληπτικούς ελέγχους στα αεροδρόμια και στα λιμάνια διαπιστώνονται αρκετά κρούσματα.
α) προχτεσινό ρεπορτάζ της DW στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης συμπεριλάμβανε παραδοχή των ελεγκτών για κρούσματα σε όσους επιστρέφουν από διακοπές στην Ελλάδα
β) Στην Ιταλία λόγω των αυξημένων κρουσμάτων από Ελλάδα στην αρχή σκέφτηκαν την καραντίνα και στη συνέχεια τεστ σε όσους επιστρέφουν από Ελλάδα.
(κ.ά. σχετικά παραδείγματα)