Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Άμεσος σχολιασμός των νέων μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αναχαίτιση του κορονοϊού

Αναμενόμενα αποσπασματικά και τα σημερινά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αναχαίτιση του ιου. Αναμενόμενα γιατί λόγω και έργω η κυβέρνηση έχει κάνει ξεκάθαρο ότι τα μέτρα που λαμβάνει είναι με κριτήριο, πρωτίστως, τις ανάγκες τουριστικών και μεταφορικών επιχειρήσεων και όχι την προστασία του λαού

Έτσι σήμερα δεν ακούσαμε τίποτα:

— για τα μέσα μεταφοράς όπου ο συνωστισμός είναι καθημερινότητα. Μόλις χτες η καθηγήτρια. Αθηνά Λινού πρότεινε – Να υπάρχει όριο σε όσους κατεβαίνουν στις αποβάθρες – Να δοθούν κουπόνια για ταξί – Να χρησιμοποιηθούν στρατιωτικά οχήματα. Χτες το ΠΑΜΕ ζήτησε «Κατεπείγουσες προσλήψεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για να αυξηθούν τα δρομολόγια, για να μειωθεί ο συγχρωτισμός, με ταυτόχρονη μείωση στην πληρότητα των πλοίων και των αεροπλάνων, με παράλληλη μείωση της τιμής των εισιτηρίων».

— Δεν είπε τίποτα για το συνωστισμό στα πλοία (Μόλις πρόσφατα και ενώ όλα έδειχναν ότι η πανδημία είναι σε έξαρση άυξησε την πληρότητα για το χατήρι των εφοπλιστών)

— Δεν είπε τίποτα για την προστασία των εργαζομένων παρά μόνο ημίμετρα για τς ευάλωττες ομάδες στο δημόσιο. χτες το ΠΑΜΕ έθεσε το αίτημα για μαζικά, επαναλαμβανόμενα τεστ στους εργαζόμενους στην Υγεία και την Πρόνοια, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στην Εστίαση, στον Τουρισμό, στο Εμπόριο, αλλά και τους μεγάλους χώρους δουλειάς (εργοστάσια, κλπ.) με επιβάρυνση της εργοδοσίας.

— Ζητα μονίμως από τους πολίτες και τους νέους ενώ η ίδια αφήνει τους εργαζόμενους στο έλεος του κάθε φορά εργοδότη, τη στιγμή που είναι άκρως αναγκαία η παροχή Μέσων προστασίας για όλους τους εργαζομένους στους τόπους δουλειάς με επιβολή όλων των απαραίτητων μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

— Τέλος, δεν είπε τίποτα για ομάδες εργαζομένων που αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα επιβίωσης ως αποτέλεσμα των μέτρων που λαμβάνονται, πχ. μουσικοί.

 

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση