• [ Δικοί σου εχθροί, δικοί μου εχθροί /του σκεφτόμενου ανθρώπου είναι εχθροί]
Facebooktwitterrssyoutube

Άνοιξε τις πόρτες του το νέο “Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης”, στη Νάξο

Στη Νάξο λειτουργεί από τη Δευτέρα 18 του Ιούλη 2016 το Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης. Το Θεατρικό Μουσείο είναι το πρώτο και μοναδικό που βρίσκεται στην περιφέρεια και στεγάζεται στην περιοχή της Γρόττας όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο σπουδαίος άνθρωπος και συγγραφέας που με το σημαντικό έργο του ανανέωσε τη μεταπολεμική θεατρική δραματουργία.

Ο επισκέπτης μπορεί να δει το χώρο του γραφείου του Ιάκωβου Καμπανέλλη, προσωπικά αντικείμενα, έγγραφα, πορτρέτα, σκίτσα, μετάλλια, πλακέτες και αρχειακό υλικό, όλα δωρεά της κόρης του Κατερίνας Καμπανέλλη. Επίσης, μπορεί να μελετήσει όλα τα έργα του που έχουν εκδοθεί, μελέτες για το έργο του, και να δει ψηφιοποιημένες συνεντεύξεις του και ταινίες στις οποίες έγραψε το σενάριο ή σκηνοθέτησε.

Στόχος είναι το Θεατρικό Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης να γίνει κέντρο μελέτης του έργου του και του θεάτρου γενικότερα. Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθούν θεατρικά εργαστήρια για παιδιά, για εφήβους και ενήλικες καθώς και εργαστήριο δημιουργικής θεατρικής γραφής. Θα φιλοξενηθούν εκδηλώσεις, συναυλίες, παρουσιάσεις βιβλίων κ.α.

Το πρόγραμμα της πρώτης περιόδου λειτουργίας του Μουσείου διαμορφώνεται ως εξής:

«Εργαστήρι Δημιουργικής Θεατρικής Γραφής» με την Χρύσα Σπηλιώτη. Μια πρώτη προσέγγιση, με σκοπό να δοθεί η ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο να ανακαλύψει τις δυνατότητές του στη συγγραφή θεατρικού έργου. (Διάρκεια 15 ώρες). Πενθήμερο από Τετάρτη 24 έως και Κυριακή 28 Αυγούστου. Οργάνωση Εργαστηρίων: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου.

«Γνωρίζω το Μουσείο Ιάκωβος Καμπανέλλης», εργαστήριο με την Σοφία Πολυκρέτη. Δημιουργική απασχόληση για παιδιά από 5 μέχρι 10 χρόνων. Μέσα από διάφορες καλλιτεχνικές δραστηριότητες, επεξεργαζόμαστε τι είναι Μουσείο και ποιες είναι οι βασικές λειτουργίες του. (Κάθε Τετάρτη στις 11.30 – 13.30).

«Θεατρικό εργαστήρι για εφήβους και ενήλικες με αφορμή το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη», με την Κατερίνα Πολυχρονοπούλου. Γνωριμία με το έργο του μεγάλου μας συγγραφέα. Τεχνικές ανάγνωσης, συζητήσεις και δράσεις πάνω σε θεατρικά έργα του. Κάθε Τρίτη από 26 Ιούλη μέχρι και 27 Σεπτέμβρη και ώρα 20.00 – 22.00.

«Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης και ο κινηματογράφος» – Προβολή ταινίας σε σενάριο ή σκηνοθεσία του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Κάθε Πέμπτη στις 21.00 από 28 Ιούλη μέχρι 29 Σεπτέμβρη.

Ώρες λειτουργίας του Μουσείου: Δευτέρα – Σάββατο και ώρες: 11.00 – 14.00 και 19.00 – 22.00

Είσοδος: 2€, 1€ (μειωμένο)

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 22850 23619

Email: kambanellismuseum@naxos.gov.gr