Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

«Άντε ρε γύναιο…»: Σεξιστικές αθλιότητες παίκτη σε ριάλιτι του ΑΝΤ1

Ο ρόλος των ριάλιτι ως τηλεσκουπιδιών που «βιάζουν» την ανθρώπινη αξιοπρέπεια στο βωμό του χρήματος είναι γνωστός.

Όπως είναι επίσης γνωστό ότι σε αυτές τις τηλεοπτικές σαβούρες ενδημεί η διαρκής αναπαραγωγή σεξιστικών, ρατσιστικών και ομοφοβικών στερεότυπων, τα οποία προβάλλονται ως «πρότυπα» για τη νεολαία.

Ένα πρόσφατο παράδειγμα σεξιστικής επίθεσης έλαβε χώρα στο ριάλιτι «Η Φάρμα», που προβάλλεται από τον ΑΝΤ1, με έναν εκ των παικτών να προβαίνει σε άθλιους χαρακτηρισμούς ενάντια σε συμπαίκτριά του.

Στο πλαίσιο αντιπαράθεσης τους και όταν τα αίματα άναψαν, ο εν λόγω παίκτης του ριάλιτι επιδόθηκε σε σεξιστικές ύβρεις του τύπου «Άντε βρε γυναικάκι», «άντε ρε γύναιο», «φτύσε τα μπούτια σου» κλπ, προκαλώντας αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με πολλούς χρήστες του Twitter να ζητούν την αποβολή του από το τηλεριάλιτι.

Χαρακτηριστικό της όλης υπόθεσης είναι ότι το κανάλι επέτρεψε να προβληθεί το εν λόγω απόσπασμα ενώ ο παρουσιαστής παρέμεινε αμέτοχος μπροστά στο απαράδεκτο θέαμα.

Ποιος έχασε άραγε την αξιοπρέπεια και την τσίπα για να την βρουν αυτοί που, χρόνια τωρα, προωθούν και αναπαράγουν τέτοιου είδους τηλεοπτικές σαβούρες βγαλμένες από τη χωματερή του καπιταλιστικού μάρκετινγκ.

Στο βωμό του κέρδους, άλλωστε, η μαζική αποχαύνωση της νεολαίας και του τηλεοπτικού κοινού πάει «χέρι-χέρι» με τη διέγερση των πλέον ταπεινών και ποταπών ενστίκτων με τα οποία η κουλτούρα της άρχουσας τάξης έχει διαποτίσει την κοινωνία.

che guevara 008