Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Άσυλο Τούρκου Αξιωματικού: Με την …επιστράτευση (ακόμη μία φορά) του δημόσιου συμφέροντος!!!

Σχολιάζει  ο Ηρακλής Κακαβάνης //

Δεκτή έκανε το Διοικητικό Εφετείο την αίτηση του Ελληνικού Δημοσίου και ανέστειλε προσωρινά την απόφαση για την χορήγηση ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό “για λόγους δημόσιου συμφέροντος” (και σε πλήρη αντίθεση με το περί κοινού δικαίου αίσθημα).

Ήταν άλλωστε αυτό που ήθελαν τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και ο Σουλτάνος της γείτονος. Είναι μια απόφαση που όπως λέει το ΚΚΕ «δημιουργεί μεγαλύτερα ερωτηματικά για τυχόν μεθοδεύσεις και συμφωνίες της κυβέρνησης με τον Ερντογάν».

Τη δε επιστράτευση του δημόσιου συμφέροντος (το οποίο ορίζεται κάθε φορά από το συμφέρον της κυρίαρχης τάξης), την έχουμε πληρώσει πολύ οδυνηρά τα τελευταία χρόνια. Είναι η ασπίδα για κάθε αντιλαϊκό μέτρο και για δικαστικές αποφάσεις ενάντια στα λαϊκά δικαιώματα και (στην προκειμένη) σε αποφάσεις ενάντιες στο περί δικαίου αίσθημα.

Όμως, από αυτή την κυβέρνηση δεν περιμέναμε τίποτα λιγότερο. Εχει μεταχειριστεί σε βάρος του λαού ό,τι πιο αντιδραστικό περιέχει το νομικό πλαίσιο σε βάρος του λαού. Στον Τούρκο θα …κολλήσει που στο κάτω κάτω είναι και αυτός (μαζί με τους άλλους 7) μέρος των γενικότερων προσανατολισμών της (για λογαριασμό της άρχουσας τάξης) στην ευρύτερη περιοχή.

_________________________________________________________________________________________________________

Ηρακλής Κακαβάνης –  Δημοσιογράφος – Συγγραφέας. Σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Από το 1991 έως το 2013 εργάστηκε στον Ριζοσπάστη. Από το 2013 αρθρογραφεί σε διαδικτυακά Μέσα. Από το 2010 συνεργάτης του περιοδικού «Θέματα Παιδείας».
Facebook
Μετάβαση στο περιεχόμενο