Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Άφαντος και ο δεύτερος προστατευόμενος μάρτυρας – Η θέση του ΚΚΕ

Σε παρωδία έχει μετατραπεί η Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά το ρόλο του πρώην αναπληρωτή Δικαιοσύνης, Δ. Παπαγγελόπουλου, στην υπόθεση «Novartis».

Ο «προστατευόμενος μάρτυρας» με την κωδική ονομασία «Αικατερίνη Κελέση» δεν παρουσιάστηκε στη ΓΑΔΑ για να εξεταστεί από την αντιπροσωπεία της Προανακριτικής Επιτροπής. Σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε η έκδοση εντάλματος βίαιης προσαγωγής του «προστατευόμενου μάρτυρα», ο οποίος είναι ο δεύτερος μάρτυρας με «κουκούλα» που αρνήθηκε να καταθέσει.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, που συμμετείχε εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος στην αντιπροσωπεία των βουλευτών της Προανακριτικής, δεν προσυπέγραψε το ένταλμα και αποχώρησε από τη ΓΑΔΑ.

«Η όλη διαδικασία εξελίσσεται σε φιάσκο. Θεωρούμε ότι η νέα έκδοση εντάλματος βίαιης προσαγωγής θα είναι ατελέσφορη», δήλωσε ο Ν. Καραθανασόπουλος. «Ζητάμε να αρθεί το καθεστώς προστασίας και ανωνυμίας των μαρτύρων για να προχωρήσει η διαδικασία και να μπει στην ουσία. Ο καθένας από δω και πέρα παίρνει την ευθύνη για τη στάση που θα κρατήσει», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα παραμένει από χθες ανεφάρμοστο το ένταλμα για τον προστατευόμενο μάρτυρα με την κωδική ονομασία «Μάξιμος Σαράφης» που δεν προσήλθε την Τρίτη στη ΓΑΔΑ για να καταθέσει στην αντιπροσωπεία των βουλευτών της Προανακριτικής Επιτροπής.

Υπενθυμίζουμε πως ούτε χθες ο Ν. Καραθανασόπουλος προσυπέγραψε το ένταλμα, σημειώνοντας πως «η αναζήτηση της αλήθειας δεν μπορεί να διερευνηθεί με μάρτυρες που αποκρύπτουν τα στοιχεία τους». Όπως εξήγησε, «η αντίθεσή μας αυτή δεν αφορά μόνο την υπόθεση που εξετάζεται, αλλά συνολικά την καταδίκη και απόρριψη μιας διάτρητης και επικίνδυνης διαδικασίας», όπως είναι η κατάθεση μαρτύρων υπό καθεστώς ανωνυμίας και προστασίας.