Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Έκαναν «όπισθεν« και αποχώρησαν από τα διόδια Πολυμύλου οι ΝΑΤΟϊκοί (ΒΙΝΤΕΟ)

Mε “όπισθεν” έφυγαν, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα, οι στρατιωτικοί του ΝΑΤΟ, από τα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης, στην Εγνατία Οδό, τα οποία είχαν “μπλοκάρει” μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Η αυτοκινητοπομπή, αποτελούμενη είκοσι οχήματα και δυο λεωφορεία,  εισήλθε στην Ελλάδα από την Αλβανία, προκειμένου να λάβει μέρος στην άσκηση του ΝΑΤΟ “Noble Jump”.

Οι διαδηλωτές απέκλεισαν τα διόδια με οχήματα και σχημάτισαν ανθρώπινη “αλυσίδα”, ενώ τα υπόλοιπα διερχόμενα οχήματα περνούσαν κανονικά, με κατεύθυνση προς Βέροια και Θεσσαλονίκη.

Κυρίαρχα τα συνθήματα: «Ούτε γη, ούτε νερό, στους φονιάδες των λαών», «NATO killers go home», «οι ιμπεριαλιστές την γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», που φώναζαν συνεχώς οι διαδηλωτές παρά την τρομοκρατία, τις απειλές και τις αστυνομικές δυνάμεις που παρατάχθηκαν νωρίτερα στο χώρο

Η κινητοποίηση κράτησε περίπου 5 ώρες, από τις 2.30μμ έως τις 7.30μμ, ενώ το στρατιωτικό κονβόϊ κατευθύνθηκε προς την πόλη της Κοζάνης.

«Πετύχαμε μία πρώτη νίκη, το ΝΑΤΟικό άγημα, από αλβανικά στρατιωτικά αυτοκίνητα, υποχώρησε μπροστά στην αποφασιστικότητα των κομμουνιστών, παρά τις εντολές της κυβέρνησης και την προετοιμασία των αστυνομικών δυνάμεων ακόμα και να χτυπήσουν». Αυτό δήλωσε ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ καλώντας το λαό σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση, στο τέλος της κινητοποίησης. «Ο λαός μαζί με τους κομμουνιστές να μην τους αφήσει σε χλωρό κλαρί», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Επίσης, κατήγγειλε τη «συγκυβέρνηση που και αυτή έδωσε το έδαφος της χώρας μας για να περάσουν οι δολοφόνοι, εμπλέκοντας ακόμα περισσότερο το λαό μας και βάζοντας σε κινδύνους για παραπέρα εμπλοκή σε πιο γενικευμένες συρράξεις».