Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Έκθεση στην Κούβα για το έργο του Nicolás Guillén

Έκθεση αφίσας αποτίει φόρο τιμής στα 90 χρόνια του Motivos de Son, ενός από τα πιο αναγνωρισμένα θέματα του Guillén.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν σε ΜΜΕ, πρόκειται για εικονική έκθεση με αφίσες που θα μνημονεύουν το έργο του μεγάλου Κουβανέζικου Ποιητή.Muestra virtual cubana obra Nicolás Guillén

Από την 20ή Οκτωβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου, θα είναι διαθέσιμη μέσω της ιστοσελίδας www.fguillen.cult.cu. στο ίδρυμα που φέρει το όνομά του.

ℹ️  Το δείγμα που θα παρουσιαστεί στο Διαδίκτυο με το συγκεκριμένο τρόπο για λόγους πανδημίας, θα τιμήσει επίσης την Ημέρα του Πολιτισμού στην Κούβα.

ℹ️  Οι αφίσες που θα εκτίθενται στη σελίδα του Ιδρύματος Nicolás Guillén, προέρχονται από διαγωνισμό του περασμένου Μαρτίου και το συμπόσιο γύρω από το Διεθνές Συνέδριο Μουσικής και Ποίησης στη 12η έκδοσή του που δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί τον Απρίλη λόγω Covid- 19.

Τα έργα που βραβεύτηκαν και παραπέμπουν στο μήνυμα του Motivos de Son επιλέχθηκαν από μια κριτική επιτροπή με επικεφαλής την καλλιτέχνη – γλύπτρια Lesbia Vent Dumois και υλοποιήθηκαν από τους σχεδιαστές Pepe Menéndez και Eviel Ramos.

Μεταξύ των πρωταγωνιστών των αφισών είναι ο νικητής του διαγωνισμού, ο Omar Batista και οι Javier Borbolla, Arístides Torres, Yanaisy Puentes, María de los A. Rodríguez, Rubén Curbelo, Norberto Molina, Miguel Leyva, Eric Guinard, Katherine R. Paz και Félix M. Azcuy.


ℹ️  Φωτογραφία κεφαλίδας: Disenadorescubanosporelmundo.org

Περισσότερα <|cubasi.cu|>,|>telesurtv.net<| & <|Fundación Nicolás Guillén @FundacionNicolasGuillen FaceBook<|


info ΑτέχνωςGran Zoo Nicolás Guillén εκδόσεις ΑτέχνωςΘυμίζουμε την πρόσφατη έκδοση του Ατέχνως «Ο Μεγάλος Ζωολογικός Κήπος» του Νικολάς Γκιγιέν, σε απόδοση Γιάννη Ρίτσου

Η συνάντηση των δύο ποιητών, ορόσημο στην ιστορία του πολιτισμού των δύο λαών, ώσμωση πολιτισμών και αγώνων.
Στη συλλογή ο Γκιγιέν, στιχουργικά νεοτερικός, με έναν εύγλωττα συμβολιστικό υπερρεαλισμό, ασκεί μια οξύτατη σάτιρα για τα λογής λογής ανθρωποφάγα «ζώα» που γεννά η καπιταλιστική κοινωνία.