Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ένας ακόμη εργάτης νεκρός στο βωμό του κέρδους

Εργα­τι­κό δυστύ­χη­μα συνέ­βη τα ξημε­ρώ­μα­τα σε βιο­μη­χα­νία παρα­γω­γής χαρ­τιού, λίγο έξω από την Κατε­ρί­νη, όταν ‑σύμ­φω­να με την αστυ­νο­μία- άντρας ηλι­κί­ας 37 ετών, εγκλω­βί­στη­κε σε πρέ­σα, με απο­τέ­λε­σμα τον θανά­σι­μο τραυ­μα­τι­σμό του. Τις ακρι­βείς συν­θή­κες του δυστυ­χή­μα­τος διε­ρευ­νά το Αστυ­νο­μι­κό Τμή­μα Κατερίνης.

Στο μετα­ξύ, την οργή και την αγα­νά­κτη­σή του για το τρα­γι­κό δυστύ­χη­μα εκφρά­ζει σε ανα­κοί­νω­σή του το Εργα­τι­κό Κέντρο Κατε­ρί­νης και ζητά την άμε­ση πραγ­μα­το­ποί­η­ση εξο­νυ­χι­στι­κής έρευ­νας γύρω από όλες τις πλευ­ρές του δυστυ­χή­μα­τος από την Αστυ­νο­μία και το τεχνι­κό τμή­μα του Σώμα­τος Επι­θε­ώ­ρη­σης Εργα­σί­ας (ΣΕΠΕ) Πιε­ρί­ας, την πλή­ρη δια­λεύ­καν­ση του περι­στα­τι­κού και τον κατα­λο­γι­σμό ευθυνών.

“Σήμε­ρα ένας συνά­δελ­φός μας, ηλι­κί­ας 37 ετών, πατέ­ρας τριών ανή­λι­κων τέκνων, βρή­κε τρα­γι­κό θάνα­το (…) Υπάρ­χουν τερά­στιες ευθύ­νες όταν χάνε­ται με αυτόν τον τρό­πο μια ζωή” επι­ση­μαί­νε­ται μετα­ξύ άλλων στην ανα­κοί­νω­ση του Εργα­τι­κού Κέντρου Κατε­ρί­νης, η οποία κατα­λή­γει: “Πρέ­πει να ληφθούν αυστη­ρά προ­λη­πτι­κά μέτρα. Πρέ­πει το τεχνι­κό τμή­μα του ΣΕΠΕ του Νομού μας να εντεί­νει και να πυκνώ­σει τους ελέγ­χους (…), επι­βάλ­λο­ντας κυρώ­σεις και αυστη­ρά πρό­στι­μα ακό­μη και αφαί­ρε­ση αδειών, στα­μά­τη­μα εργα­σιών και κλεί­σι­μο των επι­χει­ρή­σε­ων και των εργο­τα­ξί­ων που δεν παίρ­νουν τα απα­ραί­τη­τα και τα προ­βλε­πό­με­να από το νόμο μέτρα προ­στα­σί­ας των εργα­ζο­μέ­νων και δεν συμ­μορ­φώ­νο­νται με τις υπο­δεί­ξεις των τεχνι­κών επιθεωρητών.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες ο άτυ­χος εργά­της ήταν πατέ­ρας τριών παιδιών.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο