Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ένας «απόγονος του Πλάτωνα» και των «βυζαντινών αυτοκρατόρων» υπέγραψε την πολιτογράφηση του Αντετοκούνμπο

Ο Μάκης Βορίδης υπέγραψε σήμερα, ως υπουργός Εσωτερικών, την τιμητική πολιτογράφηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο και της οικογένειας του.

Πρόκειται για τον ίδιο Βορίδη που πριν κάποια χρόνια, ως στέλεχος του ΛΑ.Ο.Σ (παλιότερα ως επικεφαλής του φασιστικού «Ελληνικού Μετώπου») έβγαζε ακροδεξιούς δεκάρικους κατά των μεταναστόπουλων, πλειοδοτώντας σε ξενοφοβία και ρατσισμό.

Πιο συγκεκριμένα, σε μια ομιλία του στα χρόνια που ήταν ανερχόμενο «αστέρι» της ακροδεξιάς, ο Μάκης Βορίδης έλεγε:

«Δεκαοχτώ χρονών, ένα έγχρωμο κορίτσι απ΄τη Νιγηρία, σε μία συζήτηση που είχαμε και ήταν και ο Θάνος ο Πλεύρης ο συνάδελφος. Κι έλεγε το κορίτσι αυτό, μιλώντας Ελληνικά ότι “έχω μεγαλώσει στην Ελλάδα, μιλάω Ελληνικά, δεν έχω γνωρίσει άλλη πατρίδα, δεν έχω πάει ποτέ στη Νιγηρία, είμαι Ελληνίδα”. Αναρωτήθηκα εκείνη την ώρα, τι ακριβώς εννοεί αυτό το κορίτσι ότι είναι Ελληνίδα; Δηλαδή κοιτάζοντας πίσω, σκέφτεται τον παππού της να πολεμάει στους αγώνες του ΄12-΄13; (…) 

Όταν κάποιος λέει “Είμαι Έλληνας”, από αυτούς, τι ακριβώς εννοεί; Γιατί πρέπει να τον κάνω Έλληνα; Γιατί πρέπει να του δώσω το δικαίωμα να είναι Έλληνας; (…) Ο δικός μας ο πατριωτισμός είναι άλλος. Ο δικός μας ο πατριωτισμός είναι εκείνος που λέει ότι εμείς είμαστε απόγονοι του Πλάτωνα, είμαστε απόγονοι του Σωκράτη, είμαστε απόγονοι του Αριστοτέλη, των Βυζαντινών αυτοκρατόρων, είμαστε κληρονόμοι μιας χιλιετούς ιστορίας. Αυτός είναι ο δικός μας πατριωτισμός…».

Αυτά έλεγε τότε ο σημερινός υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης της ΝΔ ο οποίος υπέγραψε για την τιμητική πολιτογράφηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Αντιλαμβανόμαστε το ιδεολογικό «δράμα» που ζει μέσα του ο απόγονος του Πλάτωνα, του Σωκράτη και των Βυζαντινών Αυτοκρατόρων, να είναι αναγκασμένος θεσμικά να υπογράψει την πολιτογράφηση ενός ανθρώπου που δεν τον θεωρεί Έλληνα.

Όπως επίσης, μπορεί ο οποιοσδήποτε να αντιληφθεί το τεράστιο μέγεθος της υποκρισίας του Βορίδη – και γενικότερα των «Βορίδηδων», των «Πλεύρηδων», των «Γεωργιάδηδων» – που σήμερα επιχειρούν να «ξεπλύνουν» το πρόσφατο μαύρο, κατάμαυρο, ρατσιστικό και ακροδεξιό παρελθόν τους. Μια φορά ρατσιστής, πάντα ρατσιστής.

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων