Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ένας «σύμβουλος ψήφου» με άρωμα… προβοκάτσιας

Σύμφωνα με έναν ιστότοπο με όνομα voteforpalaistine.eu, που προτρέπει μπροστά στις ευρωεκλογές να ψηφιστούν, ανά χώρα, κόμματα με βάση τη τοποθέτησή τους υπέρ του παλαιστινιακού λαού, το ΚΚΕ πρέπει να καταψηφιστεί!

Ο λόγος; Πως το ΚΚΕ, σύμφωνα με τον “σύμβουλο”, υποστηρίζει “κατάπαυση του πυρός αλλά μόνο με την προοπτική να αναγνωριστούν 2 κράτη”. Εννοούν ότι το ΚΚΕ υποστηρίζει την δημιουργία παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα της 4ης Ιουνίου του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Εννοούν, δηλαδή, πως η υποστήριξη του αιτήματος για το οποίο ματώνει και σφάζεται εδώ και δεκαετίες ο παλαιστινιακός λαός συνιστά μη στήριξη των Παλαιστίνιων! Εννοούν πως με κριτήριο ψήφου τη στάση των κομμάτων απέναντι στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ, με την πολύμορφη στήριξη των ΗΠΑ του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, πρέπει να καταψηφιστεί το Κόμμα που για δεκαετίες στέκεται χωρίς «ναι μεν αλλά» στο πλευρό ενός λαού που αγωνίζεται κόντρα στον κατακτητή.

Συμβουλεύουν να καταψηφιστεί το Κόμμα που συγκρούστηκε και στοχοποιήθηκε για αυτή του τη στάση από όλους τους μηχανισμούς και την προπαγάνδα της ελληνικής κυβέρνησης και σύσσωμου του ευρωατλαντισμού.

Όμως η προβοκάτσια απογειώνεται με τις «συμβουλές» για το ποια κόμματα πρέπει να στηριχτούν, με βάση τον ιστότοπο, στις ευρωεκλογές με βάση τη στάση τους απέναντι στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού. Ποια είναι αυτά; Το ΜεΡΑ 25, η Πλεύση Ελευθερίας και η Νέα αριστερά! Επειδή, σύμφωνα με τον «σύμβουλο» και τον αγώνα των παλαιστίνιων στηρίζουν αλλά είναι και pro queer (υποστηρικτές των queer ατόμων)…

Πρόκειται για τα κόμματα-συγκλονιστικά απόντες από την υπεράσπιση του αγώνα του παλαιστινιακού λαού! Αν είναι άσχετοι – που δεν το πιστεύουμε – ενημερώνουμε ότι:

– Το ΜεΡΑ 25, στις αρχές του Οκτώβρη του 2023, έλεγε ότι η λύση των δυο κρατών είναι ανέφικτη! Θέση που μόνο ο Νετανιάχου έχει εκφράσει…

– Η λαλίστατη Ζωή Κωνσταντοπούλου αν δεν κάνουμε λάθος δεν έχει πει ποτέ τη λέξη ΝΑΤΟ…

– Η Νέα Αριστερά αποτελείται από τους υπουργούς της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ. Της συγκυβέρνησης δηλαδή που έσφιξε τα χέρια με τον σφαγέα Μπίμπι (πρόκειται για το χαϊδευτικό παρατσούκλι του Νετανιάχου), απογείωσε τη στρατηγική συνεργασία της Ελλάδας με το κράτος-δολοφόνο. Η Νέα Αριστερά έχει τεράστια ευθύνη αφού ως μέρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ άφησε ανενεργή την ομόφωνη απόφαση της ελληνικής Βουλής από το 2015 για την αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους!

Όμως τα πράγματα σε σχέση με τον συγκεκριμένο ιστότοπο περιπλέκονται ύστερα από καταγγελίες κομμάτων από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Για παράδειγμα το Γερμανικό ΚΚ δημόσια τοποθετήθηκε και σημειώνει ότι η ιστοσελίδα – σύμβουλος ψήφου συνδέεται με το Diem25 (το «διεθνές κόμμα» του Γ. Βαρουφάκη).

Ο ιστότοπος αρχικά “συμβούλευε” ότι το Γερμανικό ΚΚ έπρεπε να καταψηφιστεί με βάση την τοποθέτησή του για την Παλαιστίνη. Το Γερμανικό ΚΚ καταγγέλλει ότι η «συμβουλή» της εν λόγω ιστοσελίδας άλλαξε μόνο ύστερα από απαίτηση του κόμματος προς το Diem25 (το «διεθνές κόμμα» που συμμετέχει το κόμμα Βαρουφάκη).

Πρόκειται για άτιμη και ύπουλη ενέργεια. Μάλλον για… προβοκάτορας μάς μοιάζει ο σύμβουλος…

Πηγή: 902.gr

Να ακουστεί μέχρι τη Γάζα: ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Μοιραστείτε το: