Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ένας χρόνος από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής – Με τον φασισμό δεν τελειώνουμε αν δεν ανατραπεί το σύστημα που τον γεννά

Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από την καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής. «Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση»: Αυτή ήταν η ομόφωνη ετυμηγορία του δικαστηρίου στις 7 Οκτώβρη 2020.
Μέσα και έξω από το Εφετείο Αθηνών οι δεκάδες χιλιάδες ξεσπούσαν σε χειροκροτήματα σηκώνοντας τις γροθιές τους και πολλαπλασιάζοντας τα συνθήματα. «Η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση. Ένοχη γιατί μισεί τους εργάτες, μισεί τους λαούς, γιατί οι φασίστες είναι τα μαντρόσκυλα της εργοδοσίας», φώναζαν, με επίγνωση όμως ότι «δεν ξεμπερδέψαμε με τους φασίστες».

Το αποδεικνύουν και οι πρόσφατες νέες δολοφονικές επιθέσεις φασιστοειδών κατά μαθητών, φοιτητών, εργαζομένων. Την τεράστια αυτή συγκέντρωση, να υπενθυμίσουμε, προσπάθησε να διαλύσει η αστυνομία, με τις «αύρες» να ψεκάζουν και τα ΜΑΤ να ρίχνουν χημικά στο πλήθος.

Αποδείχτηκε ξεκάθαρα ο εγκληματικός – ναζιστικός χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής

Ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον
καινούριο τάχα κάτι να μας φέρει.
Τι κρύβει μέσ’ στα δόντια του το ξέρω,
καθώς μου δίνει γελαστός το χέρι.

Οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν
και χάνονται βαθιά στα περασμένα.
Οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν,
μα όχι και το μίσος του για μένα.cambia il tempo

Το φασισμό βαθιά καταλαβέ τον.
Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον.

Ο φασισμός δεν έρχεται από μέρος
που λούζεται στον ήλιο και στ’ αγέρι,
το κουρασμένο βήμα του το ξέρω
και την περίσσεια νιότη μας την ξέρει.

Μα πάλι θέ ν’ απλώσει σα χολέρα
πατώντας πάνω στην ανεμελιά σου,
και δίπλα σου θα φτάσει κάποια μέρα
αν χάσεις τα ταξικά γυαλιά σου.

(Στίχοι: Φώντας Λάδης Μουσική: Θάνος Μικρούτσικος – Φωνή: Μαρία Δημητριάδη)

Πολυεργαλείο «made in EU»

Το άθλιο κατασκεύασμα των «δύο άκρων», η προσπάθεια εξίσωσης φασισμού – κομμουνισμού, αξιοποιείται ξανά τις μέρες αυτές ως «πολυεργαλείο» από την κυβέρνηση και το σύνολο του αστικού πολιτικού συστήματος.
Μπροστά στην εξόφθαλμη δολοφονική δράση φασιστικών εγκληματικών ομάδων, που δρουν «στο σκοτάδι», κυβερνητικά στελέχη, παράγοντες της Τοπικής Διοίκησης, δημοσιογράφοι και άλλοι παρατρεχάμενοι επαναφέρουν με κάθε αφορμή την ανιστόρητη θεωρία και με ύπουλες συκοφαντίες περί «ολοκληρωτισμών» αθωώνουν τη δράση των ναζιστών, δίνοντας ρεσιτάλ αντικομμουνισμού, άλλοτε ωμά και άλλοτε πιο «ραφιναρισμένα».
Με τις πλάτες κρατικών και άλλων μηχανισμών, όπως έδειξε και το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης, τα φασιστοειδή «ανασυντάσσονται» ενάντια σε όσους αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους σε μόρφωση – δουλειά – ζωή, ενάντια σε όσους αποκαλύπτουν τους κινδύνους και παλεύουν ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Η δράση τους αξιοποιείται πολύμορφα για την καλλιέργεια φόβου στη νεολαία και στον λαό, αλλά και για να στήνονται ξεθωριασμένες, κάλπικες διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στις αστικές πολιτικές δυνάμεις, την ώρα που η πραγματικότητα – παρά τις όποιες επιμέρους διαφορές – τους τοποθετεί στην ίδια όχθη: Σ’ αυτήν των υπερασπιστών του σάπιου συστήματος, που γεννά τον φασισμό και τον ταΐζει με ανιστόρητες θεωρίες εξίσωσης με τον κομμουνισμό, παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας.

Στο στόχαστρο βρίσκονται οι κομμουνιστές και άλλοι πρωτοπόροι αγωνιστές, που πρωτοστατούν στην πάλη για σύγχρονα δικαιώματα και φωτίζουν τη μόνη φιλολαϊκή διέξοδο από τις αντιφάσεις και τα αδιέξοδα που φορτώνει ο καπιταλισμός στην πλάτη του λαού.

To φασισμό βαθειά κατάλαβέ τον κόκκινος στρατός

Η ανιστόρητη θεωρία των «δύο άκρων» δεν εμφανίστηκε τώρα. Είναι επίσημη πολιτική της ΕΕ, η οποία αποτελεί σήμερα τον καλύτερο «σπόνσορα» των φασιστικών δυνάμεων. Στο πλαίσιο αυτό: Ενθαρρύνονται κράτη της Βαλτικής, που ανήκουν στην ΕΕ, να αποκαθιστούν τους φασίστες συνεργάτες των ναζί, να κρατούν στην παρανομία Κομμουνιστικά Κόμματα, να διατηρούν σε καθεστώς απαγόρευσης τα σύμβολά τους και να γκρεμίζουν αντιφασιστικά μνημεία.

Στηρίχτηκε η δράση των ένοπλων φασιστικών δυνάμεων και συνολικά το πραξικόπημα στην Ουκρανία. Διοργανώνονται αντικομμουνιστικά συνέδρια και φιέστες. Χρηματοδοτούνται ΜΚΟ, κινηματογραφικές ταινίες και άλλα προπαγανδιστικά έργα και μηχανισμοί, ενταγμένα στην αντικομμουνιστική εκστρατεία.

Προωθούνται η διαστρέβλωση της Ιστορίας και η συκοφάντηση του σοσιαλισμού μέσω της επίσημης εκπαιδευτικής διαδικασίας, στα σχολικά θρανία και τα εκπαιδευτικά έδρανα.

«Εμβληματική» για την παραχάραξη της Ιστορίας είναι και η προσπάθεια να καθιερωθεί η Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, που ο Κόκκινος Στρατός συνέτριψε τον ναζισμό, ως «Μέρα της ΕΕ» και η 23η Αυγούστου ως «Ευρωπαϊκή Μέρα Μνήμης για τα θύματα όλων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων».

Την πολιτική αυτή της ΕΕ στηρίζουν όλες οι κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα. Το ζήσαμε και στη χώρα μας με όλες τις κυβερνήσεις, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, αλλά και ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καλεί τώρα ξανά σε αντιδεξιά – αντιφασιστικά μέτωπα, κρύβοντας τη μήτρα που γεννάει τον φασισμό, δηλαδή τον σάπιο καπιταλισμό και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, που και ο ίδιος υπερασπίζεται.
Τα αντικομμουνιστικά μνημόνια της ΕΕ συμπληρώνει η βρώμικη δουλειά της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, που πρωτοστατεί στο ξαναγράψιμο της Ιστορίας και επιδιώκει να περάσει την άποψη στη νεολαία ότι ο σοσιαλισμός είναι ένα «ανελεύθερο και ολοκληρωτικό καθεστώς», σε αντίθεση με τον καπιταλισμό που είναι «όαση ελευθερίας και δημοκρατίας», έστω και με «ελαττώματα».Το φασισμό βαθειά κατάλαβέ τον

Σήμερα, έναν χρόνο από την καταδίκη της εγκληματικής Χρυσής Αυγής, ο λαός είναι πιο έμπειρος για να δει πως με τον φασισμό δεν ξεμπερδέψαμε και ότι δεν χωράει κανείς εφησυχασμός.
Ότι είναι όπλο του συστήματος και σαν τέτοιο «παίρνει τα πάνω του» σε περιόδους κρίσης, ή και σε περιόδους όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, όπως έχει αποδειχθεί και ιστορικά, για να παίξει ρόλο «εμπροσθοφυλακής» ενάντια στο εργατικό – λαϊκό κίνημα και την πρωτοπορία του.

Και όπως έλεγε κι ο Μπρεχτ, «ο φασισμός δεν μπορεί να πολεμηθεί παρά σαν καπιταλισμός στην πιο ωμή και καταπιεστική του μορφή, σαν ο πιο θρασύς κι ο πιο δόλιος καπιταλισμός. Πώς, λοιπόν, τώρα να πει κάποιος αντίπαλος του φασισμού την αλήθεια για τον φασισμό, όταν δεν θέλει να πει τίποτα για τον καπιταλισμό, που τον προκαλεί;».Χρυσή Αυγή Εργοδοσία

💀 Το φασισμό βαθιά καταλαβέ τον – Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!
💀 Με τον φασισμό δεν τελειώνουμε αν δεν ανατραπεί το σύστημα που τον γεννά

Σήμερα οι αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και συναυλίες
Πολεμάμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά!
Στην Αθήνα, συναυλία στο Σύνταγμα στις 7 μ.μ.
Συγκέντρωση από τα Συνδικάτα στην Ομόνοια – σε Πειραιά, Περιστέρι, Καλλιθέα

«Πολεμάμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά».
Αυτό είναι το σύνθημα που θα δώσει τον τόνο στις μεγάλες αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και συναυλίες που διοργανώνονται σήμερα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Γιάννενα και άλλες πόλεις.Αθήνα συναυλία στο Σύνταγμα 7 Οκτ 21 στις 7 μμ.

Στην Αθήνα, στις 7 το απόγευμα, στο Σύνταγμα διοργανώνεται μεγάλη αντιφασιστική συναυλία από τους Φοιτητικούς Συλλόγους Φυσικού, Γεωλογικού, Φαρμακευτικής, Ιστορικού – Αρχαιολογικού, ΤΕΑΠΗ, ΠΤΔΕ, Σλαβικών Σπουδών, Τουρκικών Σπουδών, ΕΜΜΕ και Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτονικής, Ναυπηγών ΕΜΠ, ΝΦΕΕΜΠ, ΣΕΤ, ΣΕΤΠ του ΠΑΔΑ, Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και ο Σύλλογος Οικοτρόφων ΑΣΠΑΙΤΕ.
Στη συναυλία συμμετέχουν οι καλλιτέχνες και τα συγκροτήματα: Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Μαλιάτσης – Σάλας, «Υπεραστικοί», «Κίτρινα Ποδήλατα», Το Σφάλμα, Φρανκ, Dason, Drugitiz, Retro (Rebellion Connexion), Raibo, Rhyme Riot, Demon Fox, «Ποτ Πουρί», Ζίμος και οι Κεραμιδόγατες, Nost Belek.

Στη μεγάλη συναυλία καλεί τους μαθητές η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, ενώ ακόμα συμμετέχουν γονείς και σύλλογοι εκπαιδευτικών.
Σε συγκέντρωση στις 7.30 μ.μ. στην Ομόνοια και έπειτα σε πορεία στο Σύνταγμα, στη μεγάλη αντιφασιστική συναυλία των Φοιτητικών Συλλόγων, καλούν εργατικά συνδικάτα και φορείς της Αθήνας.
Στην Αθήνα, συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν επίσης στο Περιστέρι στις 7 μ.μ. στην πλ. Δημαρχείου, στην Καλλιθέα στις 7.30 μ.μ. στην πλ. Κύπρου και στον Πειραιά στις 6.30 μ.μ. στην πλ. Κανάρη στο Πασαλιμάνι.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στο «φουλ» οι μηχανές για τη σημερινή μεγάλη αντιφασιστική συναυλία
Συγκέντρωση στο Αγαλμα Βενιζέλου στις 6 μ.μ.
και συναυλία στις 7 μ.μ. στην πλατεία Αγίας Σοφίας
Εμπόδια προσπαθεί να βάλει η διοίκηση του δήμου

Στο «φουλ» δουλεύουν οι μηχανές για τη μεγάλη αντιφασιστική συναυλία που θα γίνει σήμερα Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Αγίας Σοφίας, παρά τα εμπόδια που βάζει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, αρνούμενη την παραχώρηση του χώρου.
Τη συναυλία διοργανώνουν Εργατικά Σωματεία, Φοιτητικοί Σύλλογοι και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης, με σύνθημα «Ενας χρόνος οι ναζί στη φυλακή. Πολεμάμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά».

Νωρίτερα, στις 6 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση, από όπου θα ξεκινήσει πορεία προς τον χώρο της συναυλίας. Στη συναυλία θα συμμετέχουν οι: Γιώργος Αετόπουλος, Κώστας Καρμπάς, Νίκος Ταλέας, Μαρία Φραγκούλη, Urban Pulse, Monde.

Τα Εργατικά Σωματεία και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι με ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν τη δημοτική αρχή του δήμου Θεσσαλονίκης, που αρνείται την παραχώρηση του χώρου για τη διεξαγωγή της αντιφασιστικής συναυλίας.

Χρυσή Αυγή

Μεταξύ άλλων σημειώνουν: «Τα γεγονότα των προηγούμενων ημερών στη Δυτική Θεσσαλονίκη και αλλού, με τους φασίστες να σηκώνουν κεφάλι, να προσπαθούν να τρομοκρατήσουν μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενους που αγωνίζονται, συνάντησαν τη γενική λαϊκή κατακραυγή. Τα στελέχη της κυβέρνησης και τα φερέφωνά της κατέληξαν να είναι η θλιβερή παραφωνία, μιλώντας για ίσες αποστάσεις, για τα “δυο άκρα” και άλλα τέτοια φαιδρά. Η διοίκηση του δήμου, σε συνέχεια της προσπάθειας ξεπλύματος των φασιστών, παίρνει θέση απέναντι στα εργατικά σωματεία και τους φοιτητικούς συλλόγους που διοργανώνουν τη μεγάλη αντιφασιστική συναυλία, αρνούμενη να δώσει άδεια για τον χώρο. Τους καταγγέλλουμε στον λαό της πόλης και τους διαβεβαιώνουμε ότι τέτοια εμπόδια δεν πρόκειται να μας πτοήσουν – τους φασίστες που σήκωσαν κεφάλι θα τους στείλουμε πίσω στις τρύπες τους, όσο κι αν κάποιοι επιμένουν να τους χαϊδεύουν!».

Με πληροφορίες από το σημερινό Ριζοσπάστη


🗓️ 📋 Πηγή Περισσότερα + υλικό