Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ένας χρόνος από τη λογοκρισία του Twitter στο «Ατέχνως» — Δεν θα μας φιμώσουν, συνεχίζουμε δυναμικά!

Πριν από ακρι­βώς έναν χρό­νο, στις 31 Οκτώ­βρη 2019, ο λογα­ρια­σμός του «Ατέ­χνως» στο Twitter ανα­στέλ­λο­νταν χωρίς να προη­γη­θεί καμία προη­γού­με­νη ενη­μέ­ρω­ση και χωρίς επαρ­κή εξή­γη­ση του λόγου για τον οποίο συνέ­βη αυτό.

Την ίδια περί­ο­δο, το ίδιο μέσο κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης είχε προ­χω­ρή­σει στο μπλο­κά­ρι­σμα, σε διε­θνή κλί­μα­κα, λογα­ρια­σμών κου­βα­νι­κών μέσων ενη­μέ­ρω­σης αλλά και προ­σώ­πων (π.χ. του Cubadebate και δημο­σιο­γρά­φων του). Λίγους μήνες πριν, τον Ιού­λη του 2019, ένα άλλο μονο­πώ­λιο κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης, το Facebook, είχε «ρίξει» την δημο­φι­λή σελί­δα «Τρία Κόκ­κι­να Γράμ­μα­τα» εξαι­τί­ας των αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κών και αντι­φα­σι­στι­κών της δημοσιεύσεων.

Είναι γεγο­νός, πέραν πάσης αμφι­βο­λί­ας, ότι οι επι­χει­ρη­μα­τι­κοί κολοσ­σοί που κυριαρ­χούν στον χώρο του δια­δι­κτύ­ου και των social media (Facebook, Google, Twitter, κλπ.) περιο­ρί­ζουν όλο και περισ­σό­τε­ρο την ελευ­θε­ρία της έκφρα­σης για τις «ενο­χλη­τι­κές φωνές». Άλλες φορές το κάνουν μέσα από το πρό­σχη­μα της “ρητο­ρι­κής μίσους” και άλλες φορές απρο­κά­λυ­πτα, ρίχνο­ντας σελί­δες και μπλο­κά­ρο­ντας λογα­ρια­σμούς χωρίς καμία εξήγηση.

Βέβαια, την στιγ­μή που το Twitter ανα­στέλ­λει λογα­ρια­σμούς δια­δι­κτυα­κών μέσων ενη­μέ­ρω­σης όπως το «Ατέ­χνως», αφή­νει στο απυ­ρό­βλη­το τους λογα­ρια­σμούς και τα προ­φιλ κατα­δι­κα­σμέ­νων από την Δικαιο­σύ­νη νεο­να­ζί και φασι­στοει­δών. Την στιγ­μή που τα μονο­πώ­λια των social media δεί­χνουν να “θίγο­νται” από τον αντι-ιμπε­ρια­λι­στι­κό λόγο, κάνουν τα στρα­βά μάτια στις χυδαί­ες, φασι­στι­κές και ρατσι­στι­κές αναρ­τή­σεις των χρυ­σαυ­γι­τών και των ομοι­δε­ά­των τους.

Ωστό­σο, παρ’ όλες τις από­πει­ρες λογο­κρι­σί­ας και τα μπλο­κα­ρί­σμα­τα, το «Ατέ­χνως» ήταν και είναι εδώ. Ένα χρό­νο μετά την απα­ρά­δε­κτη και αδι­καιο­λό­γη­τη ενέρ­γεια του Twitter, συνε­χί­ζου­με να δίνου­με το δυνα­μι­κό παρόν στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύωσης.

Καλού­με τους φίλους και ανα­γνώ­στες να στη­ρί­ξουν τους λογα­ρια­σμούς του Ατέχνως:

βρείτε μας στο twitter

Στο Twitter: https://twitter.com/Atexnos2015

και το Facebook: https://www.facebook.com/Atexnos  και Περιοδικό Ατέχνως.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο