Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

«Ένας χρόνος σε έναν δημοκρατικό κόσμο μέσα από τα μάτια των εικαστικών τεχνών», έκθεση σκίτσου από την πρεσβεία της Βενεζουέλας

Η Πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας έχει την τιμή να σας ενημερώσει για τα εγκαίνια της Έκθεσης «Ένας χρόνος σε έναν δημοκρατικό κόσμο μέσα από τα μάτια των εικαστικών τεχνών», που θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 17 Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο, στο πλαίσιο του Athens Democracy Forum με ωράριο 10:00 π.μ. με 8:00 μ.μ. (στις 14-16 Σεπτεμβρίου) και 10:00 π.μ. με 5:00 μ.μ. (στις 17 Σεπτεμβρίου).

Σε αυτή την εκδήλωση, ο αναγνωρισμένος σκιτσογράφος, σχεδιαστής και συγγραφέας από τη Βενεζουέλα, Ομάρ Κρους, συμμετέχει με ένα σκίτσο που αναφέρεται στην ελευθερία της έκφρασης στη Βενεζουέλας, την οποία διαστρεβλώνει έντονα το παγκόσμιο σύστημα ενημέρωσης τα τελευταία χρόνια.

Ο Ομάρ Κρους είναι διευθυντής του χιουμοριστικού έντυπου «El Coyote», δημιουργός του κόμικς «El Patriota» και συγγραφέας του «El Ranchito» και του «Palabras Cruzadas», μεταξύ άλλων δημοσιευμάτων. Επίσης, αυτός ο καλλιτέχνης έχει τιμηθεί μαζί με άλλες διακρίσεις με το Δημοτικό Βραβείο Δημοσιογραφίας Δήμου Λιμπερταδόρ (1998), το Δημοτικό Βραβείο Δημοσιογραφίας Δήμου Τσακάο (1998) και το Εθνικό Βραβείο Δημοσιογραφίας το 2005 και το 2010.

Στην έκθεση «Ένας χρόνος σε έναν δημοκρατικό κόσμο μέσα από τα μάτια των εικαστικών τεχνών» θα συμμετάσχουν 40 σκιτσογράφοι από όλο τον κόσμο με μία συλλογή έργων διάφορων δημιουργών από την Ελλάδα, τη Λατινική Αμερική, την Ισπανία και την Πορτογαλία. Επιπλέον, θα γίνει ένα ειδικό αφιέρωμα στη “Mafalda” του Αργεντινού γελοιογράφου Joaquín Salvador Lavado “Quino”.

Είσοδος ελεύθερη.