Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ένα ακόμη διάγγελμα μέτρων και ατομικής ευθύνης για να κρυφτεί η εγκληματική πολιτική

Άλλο ένα διάγγελμα που αποτελεί προσπάθεια συγκάλυψης της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση, έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη, ανακοινώνοντας αυστηροποίηση των μέτρων για τους ανεμβολίαστους πολίτες και καθιστώντας την κοινωνία υπεύθυνη για την εξέλιξη της πανδημίας και συνυπεύθυνη για τα lockdown.

Αφού επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να γίνει νέο lockdown ανέφερε τα μέτρα της κυβέρνησης για το επόμενο δίμηνο.

Επικαλέστηκε ότι διεθνώς υπάρχει πρόβλημα με τη μετάλλαξη «Δ» και δήλωσε ότι υπάρχει πλέον το εμβόλιο, κάνοντας σαφές ότι ο αναγκαίος εμβολιασμός αξιοποιείται και για να μην προχωρήσει η ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Αντίθετα, δήλωσε ότι θα προχωρήσει το «νέο ΕΣΥ» της περαιτέρω εμπορευματοποίησης.

Ισχυρίστηκε πως η χώρα θρηνεί αχρείαστες απώλειες διότι δεν έχει τα ποσοστά εμβολιασμού άλλων χωρών, άρα υποστήριξε πως για όλα φταίει η «ατομική ευθύνη» και όχι ο κυβερνητικός σχεδιασμός!

Τα συμπληρωματικά μέτρα που ανακοίνωσε:

«- Πρώτον, από την επόμενη Δευτέρα όλοι οι ενήλικες ανεμβολίαστοι πολίτες, πέραν της εστίασης, δεν θα εισέρχονται και σε άλλες κλειστές αίθουσες. Ούτε και με την επίδειξη τεστ. Σε σινεμά, θέατρα, μουσεία ή γυμναστήρια, για παράδειγμα. Είναι μία άμεση ενέργεια προστασίας και, ασφαλώς, μία έμμεση προτροπή να εμβολιαστούν. Στις εκκλησίες, επαναλαμβάνω ότι οι πιστοί που δεν θα έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ.

– Δεύτερον, το πιστοποιητικό εισόδου σε κλειστούς χώρους για εμβολιασμένους άνω των 60 ετών παύει να ισχύει επτά μήνες, επαναλαμβάνω, επτά μήνες, από την έκδοσή του. Θα δοθεί, δηλαδή, ένας μήνας περιθώριο για τον εμβολιασμό τους με την 3η δόση μετά την πάροδο του εξαμήνου. Και αυτό γιατί τα ιατρικά δεδομένα δείχνουν ότι, με τον καιρό, μειώνεται η άμυνα του εμβολίου.

– Τρίτον, στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα επεκτείνεται το κυλιόμενο ωράριο.

– Τέταρτον, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, ακόμα πιο εντατικά.

– Πέμπτον, αξιοποιούνται, ήδη, ιδιωτικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Και στις περιοχές μεγάλης πίεσης επιτάσσονται και οι υπηρεσίες ιδιωτών γιατρών. Σήμερα, μάλιστα, υπέγραψα και τη σχετική διάταξη. Ενώ γίνονται προσλήψεις στη θέση ανεμβολίαστων υγειονομικών που παραμένουν σε αναστολή».

vivlio mpelogiannis