Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Ένα από τα πολλά τα αμαρτήματα της «ρημάδας» της κρατικής ευθύνης: Απίστευτη ουρά στον Ευαγγελισμό

Η φωτογραφία σημερινή, λίγο πριν ξεκινήσει η γενική εφημερία του «Ευαγγελισμού», στις 14.30. Στην ουρά που κοντεύει να φτάσει στη στάση του Μετρό δεκάδες πολίτες , οι οποίοι έχουν παραπεμφθεί από τον ΕΟΔΥ τα ΤΕΠ για να κάνουν το τεστ κορονοϊού, χωρίς να προβλεφτούν οι υποδομές όπου θα γίνονται μόνο τεστ και πολύ περισσότερο ούτε κουβέντα για επίταξη εργαστηρίων τα οποία θα χρησιμοποιηθούν κι αυτά σε μια διαδικασία μαζικών τεστ.

euaggelismosΑντί να σημάνει συναγερμός για την ανάπτυξη Π.Φ.Υ. με Δομές Υγείας εξοπλισμένες και στελεχωμένες για μαζικά test, υπάρχει μόνο έκθεση ιδεών από την κυβέρνηση και ενίσχυση ιδιωτικών εργαστηρίων όπου καταφεύγουν απελπισμένοι πολίτες (Εν μέσω παγκόσμιας πανδημίας οι ιδιώτες θησαυρίζουν – το τεστ για Covid-19 κοστίζει περίπου 140-150 ευρώ!)

Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στον Ευαγγελισμό, απ’ όπου και η φωτό «χορηγούνται μόνο 40-50 αντιδραστήρια για RAPID test, μόνο στη γενική εφημερία όταν οι έχοντες ανάγκη test είναι κατά μέσον όρο 80-100. Στον πανικό της γενικής εφημερίας, χρειάζεται ταχεία διάγνωση λόγω υψηλής πιθανότητας μετάδοσης, λόγω συνωστισμού. Ο μοριακός έλεγχος δίνει αποτέλεσμα συνήθως την επόμενη μέρα. Δεν μας πείθει η δικαιολογία, ότι υπάρχει παγκόσμια έλλειψη των γρήγορων test. Η ανάγκη για μαζικά test σε όλους τους υγειονομικούς, στις πύλες εισόδου στη χώρα και στις ευπαθείς ομάδες είναι πολύ μεγάλη. ΤΩΡΑ είναι η ώρα για ΕΠΙΤΑΞΗ αλυσίδων διαγνωστικών εργαστηρίων. Οι χαμηλά αμειβόμενοι μισθωτοί υγειονομικοί να συνεχίσουν να εργάζονται σ΄αυτά τα κέντρα, με όρους δημοσίου».

Είναι τόσα πολλά τα αμαρτήματα της «ρημάδας» της κρατικής ευθύνης που δεν καλύπτονται με τη συστηματική ενοχοποίηση των πολιτών που επιχειρεί.

ΤΟ ΕΣΥ … ΘΩΡΑΚΙΖΕΤΑΙ