Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ένα πλυντήριο των ναζί στο… ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Τη ρήση ότι «κανείς δεν θα το θυμάται σε 10 χρόνια» ασπάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ για τον εξαγνισμό του φιλοχρυσαυγιτισμού! Έτσι ένας «κομμένος» του 2014, πλέον «κοσμεί» το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη για τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές…

Ο λόγος για τον Θόδωρο Καρυπίδη, πρώην περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, από τον οποίο επίσημα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αποσύρει την υποστήριξή του στις περιφερειακές εκλογές του 2014 μετά τον σάλο από σχόλια και τοποθετήσεις του. Πρόκειται για τον άνθρωπο που έκανε φιλικές συνεντεύξεις με τον -κατάδικο πλέον- ναζί Κασιδιάρη και ανακύκλωνε τους χρυσαυγίτικους ισχυρισμούς μετά την καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης.

Όταν ο Θ. Καρυπίδης φιλοξενούσε στην εκπομπή του τον ναζί χρυσαυγίτη Κασιδιάρη

Τότε που η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ «συνεκτιμώντας τα στοιχεία και τα γεγονότα των τελευταίων ημερών (…) αποφάσισε την άρση της υποστήριξης στην υποψηφιότητα του κ. Καρυπίδη για τη θέση του περιφερειάρχη Δ. Μακεδονίας».

«Τώρα που η Χρυσή Αυγή μπήκε στη στενή, ο ελληνικός λαός θα πλέει σε πελάγη ευτυχίας, θα έχει λύσει όλα τα προβλήματά του…», έγραφε σε ανάρτησή του τότε. Ο συγκεκριμένος μάλιστα είχε πρωταγωνιστήσει σε εθνικιστικά συλλαλητήρια την περίοδο συζήτησης και  ψήφισης  της «Συμφωνίας των Πρεσπών».

Τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς συνεκτιμώντας πως χρειάζεται τις ψήφους του ακροατηρίου Καρυπίδη, τον έστεψε υποψήφιο βουλευτή του, με τον ίδιο να δηλώνει πως «η απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία να είμαι υποψήφιος βουλευτής είναι απόφαση ευθύνης». Μάλλον οι συζητήσεις με ακροδεξιούς απόστρατους στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας πιάνουν τόπο… Όλο και πιο ευρύχωρη αποδεικνύεται η δήθεν «προοδευτική συμμαχία» του ΣΥΡΙΖΑ… Τόσο ευρύχωρη που χωράει και πλυντήρια των ναζί!

Με πληροφορίες από 902.gr

«Ναι, αλλά ο Στάλιν…», του Νίκου Μόττα