Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

«Έξαλλη» η Εκκλησία από το δηκτικό σχόλιο του Μόσιαλου

Διαμαρτυρίες και εκνευρισμό στην ιεραρχία της Εκκλησίας προκάλεσε το δηκτικό σχόλιο του Ηλία Μόσιαλου για τους θεσοβούμενους αρνητές του κορονοϊού.  Έφτασε μάλιστα η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας στο σημείο να απαντήσει στην «προσβλητική ανάρτηση (…) παραμονή των Χριστουγέννων, που χλευάζει την θρησκευτική πίστη εκατομμυρίων ορθοδόξων χριστιανών της χώρας».

«Αν και το πρόσωπο του Χριστού και της Κυρίας Θεοτόκου δεν έχουν ανάγκη οποιασδήποτε ανθρώπινης υπεράσπισης έναντι των ανθρώπινων ύβρεων, οι προσβολές και επιθέσεις κατά του Χριστιανισμού θα συνεχίσουν και θα αυξάνονται κατά τον 21ο αιώνα. Ο φανατισμός και η έλλειψη σεβασμού στον άλλον δεν είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό των “θρησκειών” ή των “αλλόθρησκων”, αλλά οριζόντιο γνώρισμα πολλών ανθρώπων, συντηρητικών και προοδευτικών», τονίζεται σε ανακοινωθέν που εξεδόθη από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, με θέμα «Σχετικά με την προσβλητική ανάρτηση του κ. Ηλία Μόσιαλου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης».

Η αστεία (και εύστοχη και δηκτική) εικόνα καυτηριάζει τον ανορθολογισμό πολλών πιστών και τη στάση αρκετών «πνευματικών» και κληρικών έναντι της πανδημίας, των μέτρων προστασίας και της ανάγκης του εμβολιασμού. Μία στάση εγκληματική με πολλά θύματα, πιστούς που αρνήθηκαν το εμβολιασμό, που απέρριψαν τα ατομικά μέτρα προστασίας, που συνέχισαν να κοινωνούν….

Το σημαντικότερο όμως είναι πως η απάντηση της Ιεραρχίας συνιστά προσπάθεια λογοκρισίας.

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων