Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Έξι υποψηφιότητες για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ – Αποσύρθηκε ο Κεγκέρογλου

Και επίσημα έξι είναι οι υποψήφιοι για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, μετά την απόσυρση του Βασίλη Κεγκέρογλου και αφού η Επιτροπή Καταστατικού του Κινήματος Αλλαγής (ΕΔΕΚΑΠ) έλεγξε τις υποψηφιότητες που κατατέθηκαν.. Πρόκειται για τους Νίκο Ανδρουλάκη, Παύλο Γερουλάνο, Χάρη Καστανίδη, Ανδρέα Λοβέρδο, Γιώργο Παπανδρέου και Παύλο Χρηστίδη.

Νωρίτερα, ο Βασίλης Κεγκέρογλου απέσυρε την υποψηφιότητά του. Σε δήλωσή του εξήγησε ότι η υποψηφιότητά του ήταν αποτέλεσμα του πολιτικού κενού που δημιουργήθηκε μετά την ασθένεια της Φώφης Γεννηματά. Πρόσθεσε ότι με την υποψηφιότητά του στόχευσε «να προσθέσει αξία και δυναμική στη στρατηγική της αυτόνομης πορείας με σοσιαλδημοκρατική ταυτότητα».

Τον Γιώργο Παπανδρέου, που μπήκε τελευταίος στην κούρσα διαδοχής της Φώφης Γεννηματά, στηρίζουν 82 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, αριθμός σχεδόν διπλάσιος απ’ αυτόν που προβλέπει το καταστατικό σε περίπτωση που δεν προχωρήσει κάποιος υποψήφιος με υπογραφές μελών του κόμματος. Επίσης, ο πρώην πρωθυπουργός συγκέντρωσε το τελευταίο 24ωρο σχεδόν 20.000 υπογραφές μελών.

Τις περισσότερες υπογραφές συγκέντρωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος κατέθεσε 20.000, ενώ τον στηρίζουν και 110 μέλη της Κ.Ε..

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε ανακοινώσει από την περασμένη εβδομάδα ότι έχει συγκεντρώσει πάνω από 14.000 υπογραφές, ενώ ο Παύλος Χρηστίδης κατέθεσε 7.000 υπογραφές και ο Παύλος Γερουλάνος 6.245 υπογραφές.

Σημειώνεται ότι για τη συμμετοχή κάποιου στην εκλογική διαδικασία έπρεπε να έχει τουλάχιστον 5.000 υπογραφές ή τουλάχιστον 45 υπογραφές απ’ την Κ.Ε.

Σενάρια συγκυβέρνησης του ΚΙΝΑΛ με το ΣΥΡΙΖΑ και το ΜέΡΑ25, απέρριψε ο Ανδρέας Λοβέρδος, σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 989».

«Σε ό,τι αφορά τη χώρα και τη διακυβέρνηση της σπεύδω να σας πω με βεβαιότητα ότι η δική μου υποψηφιότητα θα καταστρέψει κάθε σενάριο που εξυφαίνεται για μία δήθεν συγκυβέρνηση ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ και ίσως και Βαρουφάκη. Αυτό το σενάριο, που εγώ το βλέπω πια μπροστά μου, δεν θα περάσει όσο είμαι εγώ εκεί και αν είμαι πρόεδρος δεν θα γίνεται και συζήτηση γι’ αυτό».

vivlio mpelogiannis