Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

 Έξυπνες ιδέες για τον φωτισμό του σαλονιού

Το σαλόνι είναι ένας χώρος πολλαπλών χρήσεων, επομένως πρέπει να έχει τον κατάλληλο φωτισμό για ξεκούραση ή συγκέντρωση με την οικογένεια ή με φίλους. Ένας ωραίος φωτισμός του σαλονιού δεν περιορίζεται μόνο στο φως που κρέμεται από το ταβάνι. Υπάρχουν πολλά άλλα είδη φωτισμών και ιδέες που μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Υπερυψωμένος φωτισμός

Όσον αφορά τον συνολικό, δηλαδή τον γενικό φωτισμό, οι επιλογές είναι σχεδόν ατελείωτες. Το φως στο ταβάνι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αναδείξει την προσωπικότητά σας, οπότε πηγαίνετε για ένα σύγχρονο ή vintage ή ακόμα και έναν πολυέλαιο, ανάλογα με το στυλ σας. Σε αυτό το σημείο να επισημάνουμε πως καλύτερα να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία ηλεκτρολόγο για την τοποθέτηση των φωτιστικών, έτσι ώστε να αποφύγετε οποιονδήποτε τραυματισμό.

Επιδαπέδιο  φωτιστικό με τοξοειδής κλήση

Εάν δεν έχετε φως στο ταβάνι, μπορείτε να έχετε μια κεντρική πηγή φωτός με ένα επιδαπέδιο τοξοειδές φωτιστικό. Τα φωτιστικά αυτά είναι αρκετά ψηλά, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε αν θα χτυπήσετε το κεφάλι σας. Αυτοί οι λαμπτήρες λειτουργούν καλύτερα σε μια σύγχρονη διακόσμηση, καθώς γενικά έχουν μοντέρνα εμφάνιση.

Φωτισμός εσοχής

Ο φωτισμός οροφής σε εσοχή μπορεί να παρέχει φωτισμό σε ολόκληρο το δωμάτιο ή για να επισημάνει μια συγκεκριμένη περιοχή. Ο φωτισμός αυτός έχει γενικά έρχεται σε μια σειρά από φινιρίσματα, μεγέθη και σχήματα. Το περίβλημα είναι το τμήμα του φωτός που δεν βλέπετε καθώς βρίσκεται πάνω από την οροφή σας.

Απλίκες

Όταν πρόκειται για ιδέες φωτισμού στο σαλόνι, οι απλίκες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κάνουν μια δήλωση. Αυτή η μορφή φωτισμού έμφασης έρχεται σε μια ποικιλία στυλ, από παραδοσιακά έως μοντέρνα. Κάποια στυλ απλίκες μπορούν να τοποθετηθούν κάθετα ή οριζόντια και μπορεί να χρησιμοποιηθούν και δυο κομμάτια μαζί ως έργο τέχνης. Αντικαταστήστε ένα ελαφρύ φωτιστικό χωρίς ταλαιπωρία με αυτή την συμβουλή.

Λάμπες που ταιριάζουν

Για τις ανάγκες του φωτισμού ενός καθιστικού, είναι δύσκολο να κάνετε λάθος με τις λάμπες σε ζευγάρι. Τοποθετήστε ίδιες λάμπες στα αντίθετα άκρα του καναπέ, έτσι ώστε και τα δύο άκρα να έχουν ίσο φως. Βρείτε όμορφες γυάλινες λυχνίες με εντυπωσιακή βάση και ιδανικό μέγεθος για τραπέζια.

Τέλος, σκεφτείτε τα έξυπνα φώτα που σας επιτρέπουν να ελέγχετε έναν λαμπτήρα από απόσταση μέσω μιας εφαρμογής στο τηλέφωνό σας, μέσω ενός έξυπνου ηχείου ή ακόμα και μιλώντας μαζί τους. Μπορείτε να προγραμματίσετε να ανάβουν και να σβήνουν όποτε θέλετε, να αλλάζετε το χρώμα τους και να βρίσκετε τις δικές σας δημιουργικές χρήσεις.