Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

«Έξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις του από την Ελλάδα»: Μεγάλο συλλαλητήριο του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ενάντια στις αμερικανονατοϊκές βάσεις

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου έλαβε χώρα στην Αθήνα το συλλαλητήριο των οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για επέκταση και δημιουργία νέων αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων. Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στα σχέδια κυβέρνησης – ιμπεριαλιστών, Έξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις του από την Ελλάδα», χιλιάδες εργαζόμενοι, νέοι και νέες, συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου μίλησε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. 

«Σε όλη την Ελλάδα, από τη Θράκη μέχρι την Κρήτη, χτες και σήμερα, το ΚΚΕ και η ΚΝΕ διαδηλώνουμε με χιλιάδες λαού ενάντια στις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και τα στρατηγεία που έχουν εγκαταστήσει στη χώρα μας η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στις νέες βάσεις θανάτου που ετοιμάζεται να λειτουργήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σφίγγοντας τα δεσμά, μεγαλώνοντας τους κινδύνους για τον λαό μας» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Δ.Κουτσούμπας προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει τον αγώνα «με όλες τις μορφές γιατί αυτό υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα, το μέλλον της νεολαίας μας».

«Ο Τσίπρας προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από τον Καμμένο, για να μπορεί να πουλάει ψευτοαριστερά συνθήματα “γαρνιρισμένα” με μια δήθεν “πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική”, για να κοροϊδεύει λαϊκές δυνάμεις» υπογράμμισε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ και πρόσθεσε: «Τους προδίδουν, όμως, τα αίσχη που έχουν κάνει μέχρι τώρα. Ήδη έχουν μαυρίσει την Ελλάδα με στρατιωτικές βάσεις».

kke-kinitopoiisi-29

Ακολούθησε μαχητική πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ ενώ το δικό τους «παρών» έδωσαν και οι ένστολοι φαντάροι που διατράνωσαν ότι «οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά»

Ανάλογες συγκεντρώσεις των οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ οργανώθηκαν στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, την Αλεξανδρούπολη και άλλες πόλεις της χώρας.